Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:03 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

HC Dobrogea Sud Cel mai neașteptat moment din 2021 pentru George Buricea. Episoade care l-au marcat. Un rămas-bun așa cum a visat!

ro

04 Jan, 2022 00:00 2754 Marime text
 

 
  • Pentru noul principal al echipei de pe litoral, anul 2021 a avut de toate.
  • HCDS a câștigat toate cele cinci meciuri de când a fost preluată de George Buricea.
  • Antrenorul „delfinilor“ se bucură că are cei mai buni coechipieri atât la echipă, cât și acasă.
 
Fostul mare handbalist George Buricea și-a început în luna noiembrie a anului trecut cariera de antrenor principal, fiind instalat la HC Dobrogea Sud Constanța în locul lui Djordje Cirkovic, în urma renunțării intempestive a acestuia la funcție.
 
HCDS a câștigat toate cele cinci meciuri de când a fost preluată de George Buricea, a încheiat anul în Liga Națională pe prima poziție și are cea mai bună apărare din campionat. Pentru noul principal al echipei de pe litoral, 2021 a avut de toate. George a trecut prin infectarea cu Covid-19, s-a retras din activitatea de handbalist, a trăit bucuria victoriei uriașe cu Dinamo din Supercupa României, dar și turul aproape perfect de campionat, iar cel mai neașteptat moment pentru el a fost numirea ca antrenor principal, până atunci activând în staff-ul tehnic ca antrenor secund.    
 
Victoria uriașă cu Dinamo
 
„2021, ai fost un an bun, frumos și plin de surprize. Și nu puteai ieși așa decât dacă erai și dificil, provocator și presărat cu momente grele. Pentru mine, 2021 a avut, în prima lui jumătate, două momente care m-au marcat: 1. Nu mă îmbolnăvisem niciodată până în 2021, însă nu am mai putut fenta și Covidul, iar virusul a lăsat urme adânci în perioada recuperării, fapt care m-a convins că a venit (din nou) momentul retragerii. 2. Retragerea a fost una cum nu se putea mai frumoasă, cu o victorie specială într-o semifinală de cupă și cu băieții bucurându-se în jurul meu după golurile reușite în ultimele minute. Nicio palpitație post-covid avută după acel meci n-a putut să-mi șteargă bucuria unui rămas-bun așa cum am visat și, cred eu, așa cum meritam.
 
Când credeam că a doua parte a anului nu poate rivaliza ca intensitate cu prima, au venit o victorie uriașă în Supercupa cu Dinamo, un tur aproape perfect de campionat, titlul de campioni de toamnă și, evident, cel mai neașteptat moment din 2021 - instalarea mea ca antrenor principal al Constanței“, a menționat George Buricea.
 
 
Cei mai buni coechipieri
 
 
Principalul HCDS se bucură că are cei mai buni coechipieri atât la echipă, cât și acasă. „Nu știu ce aș putea să-mi doresc mai mult în 2022, dar pot să vă spun ce îmi promit mie și celor din jurul meu care sunt «afectați» direct de toată activitatea lui George Buricea: voi munci ca un «nebun» pentru echipa mea ca să ajung să spun că 2022 a fost chiar și mai bun decat 2021. După 12 luni atât de tensionate profesional, pe plan personal am ieșit din nou campion și mă minunez încă o dată cât de norocos și fericit sunt să am lângă mine acasă cei mai buni «coechipieri« pe care i-aș putea avea în viața asta: Corina, Sara și Ingrid“, a menționat antrenorul.
 
 
„Misiunea“ purtată în suflet și în minte
 
 
George Buricea a vorbit și despre 2022 și despre obiectivele pe care ar trebui să le aibă fiecare în viață. „Să aveți grijă de voi, de familiile voastre, să fiți prezenți pentru cei care au nevoie de voi și să nu fiți în căutarea perfecțiunii, ci doar să vă doriți să fiți mai buni. Poate nu de la 1 ianuarie, poate nici peste o săptămână. Poate chiar din secunda asta sau poate peste o lună. Oricând e un moment bun să începem. Fără liste de dorințe, rezoluții sau presiunea unui lucru pe care ne-am propus să-l facem până la data X. Dacă ne dorim cu adevărat să schimbăm ceva la noi și să fim mai buni, acea «misiune» să o purtăm mereu în suflet și în minte fără să fie notată pe o hârtie sau postată pe net. 2022 să vi-l faceți voi așa cum meritați! La mulți ani!“, a punctat tehnicianul de 42 de ani.
 
 
Primul meci din 2022, cu Potaissa Turda
 
  
Având 13 victorii, un egal și un eșec în 15 meciuri jucate până acum în Liga Națională, HCDS conduce în clasament cu 40 de puncte, fiind la o lungime în fața viceliderului, campioana Dinamo București, care are însă un meci în minus. „Delfinii“ vor susține primul meci oficial din 2022 pe 31 ianuarie, la Constanța, în etapa a 16-a a campionatului, contra vicecampioanei Potaissa Turda (locul 4, cu 36 de puncte).
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Sursa foto: Facebook (HC Dobrogea Sud)

 
Citește și:
 
HC Dobrogea Sud
George Buricea, în „rolul“ lui James Bond. Agentul 077! „Visăm ca returul să continue tot într-o manieră de Hollywood“
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii