Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
23:09 16 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gică Hagi, nemulţumit din nou „Voi credeţi că e normal? Hai, mă… E de glumă asta!”

ro

21 Sep, 2016 00:00 1244 Marime text
Managerul tehnic al FC Viitorul, Gică Hagi, s-a arătat nemulţumit de faptul că fiul său, Ianis, nu e convocat la loturile naţionale. Tânărul Hagi se află în lotul mare al echipei din Serie A Fiorentina, iar recent a înscris din lovitură liberă într-un meci al echipei de tineret a clubului italian. 
 
„Ianis n-a fost promovat până în ziua de astăzi niciodată. A jucat 30 de meciuri în Liga 1, etapă de etapă, a marcat goluri, dar n-a fost convocat nici la U-19. Iar alţi colegi de-ai lui de la 1998 au fost chemaţi la lot. Şi nu erau la echipa mare. Ianis şi-a câştigat pe teren dreptul de a fi convocat. Fiorentina l-a cumpărat de la 15 ani şi jumătate. Voi credeţi că e normal? Hai, mă… E de glumă asta. Glumim. Dar asta e, mergem înainte. «Nu-i aşa bun, să meargă să se mai antreneze». Dar să nu vină şi el odată să zică altceva… Cum cultivi omul, aşa poţi să îl ai. Anul trecut, Ianis a ieşit cel mai bun tânăr jucător în ierarhia AFAN, votat de fotbalişti şi de antrenori. Când tu ajungi cel mai bun, acesta-i tratament? Nicio convocare. Nimic! De ce? Că-l cheamă Hagi. Nu ştiu de unde vine, dar asta e, sută la sută. Dar le îndur, le iau cu mine. Sunt obişnuit să lupt. De jos, cu coatele. Mă duc în continuare, cât oi putea. Dar nu e normal. Ăsta nu e respect faţă de unul care a dat mult şi munceşte“, a spus Hagi.

„S-a dus la echipa de pe locul cinci din Italia”

Cel mai bun jucător din istoria fotbalului românesc a ţinut să reamintească faptul că Ianis e în lotul mare al Fiorentinei, nu la echipa secundă. „E la echipa mare, nu cum s-a insinuat. S-a dus la Primavera după o discuţie cu stafful, pentru că el trebuie să aibă minute, să joace. O va mai face probabil de câteva ori în acest an, dar el e la echipa mare. E în lot şi sperăm să şi evolueze cât mai repede în Serie A. Din discuţia mea cu Fiorentina, ştiam că, la început, va juca mai puţin şi se va antrena mult mai mult, pentru că trebuie să se dezvolte şi să ajungă la nivelul unui campionat care e între primele cinci din Europa. Nu s-a dus la o echipă mică, într-un campionat mic, ci la formaţia care a fost pe locul cinci anul trecut“, a spus Gică Hagi.

„Păcat că e tratat aşa”

„Regele“ crede că Ianis merita şi o mai mare mediatizare. „E păcat că un jucător care poartă un nume în spate este tratat aşa. De alţii se vorbeşte mult, se scrie mult. Dar asta e, nu e nicio problemă, el îşi vede de drumul lui. E singurul jucător din România care a semnat cu echipa de pe locul cinci din Italia, dar nu i s-a luat niciun interviu, nu s-a scris nimic de el. Treceţi aşa cu vederea… El şi-a creat un nume, iar taică-său a jucat fotbal. Trebuie să fiţi cu toţii la fel. Să-i daţi fiecărui copil aceeaşi măsură. Ianis merită, atât fotbalistic, cât şi comportamental”, a precizat Hagi.

Ti-a placut articolul?

Comentarii