Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:45 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gică Hagi - „Între noi şi ei au ieşit mereu meciuri frumoase“ FC Viitorul şi Dinamo se înfruntă sâmbătă la Ovidiu în Liga 1

ro

01 Dec, 2018 00:00 1523 Marime text
Stadionul central din complexul Academiei Hagi, de la Ovidiu, găzduieşte sâmbătă, 1 decembrie, de la ora 20.00, partida FC Viitorul - Dinamo, din etapa a 17-a a sezonului regulat din Liga 1. Meciul găseşte cele două echipe în situaţii diferite.
 
Pe locul trei în clasament, cu 29 de puncte, după nouă victorii, două egaluri şi cinci înfrângeri, golaveraj pozitiv, 19-16, FC Viitorul, campioana României din sezonul 2016/2017, se află pe un drum foarte bun către calificarea în turneul play-off, obiectivul de bază al trupei lui Hagi. Echipa de pe litoral a pierdut ultimul meci în campionat pe 20 octombrie, de atunci realizând trei victorii şi un egal. De cealaltă parte, Dinamo bifează cel mai negru sezon din istoria sa, luptând din greu să ajungă în play-off. Cu 18 puncte, după patru victorii, şase egaluri şi şase eşecuri, golaveraj 16-22, „câinii roşii“ se află în partea a doua a clasamentului, la cinci lungimi de ultimul loc ce duce în play-off. Ei au cedat ultima dată în campionat pe 8 octombrie, dar, în următoarele cinci meciuri, chiar dacă nu au mai pierdut, rezultatele nu au atins aşteptările: o victorie şi patru egaluri.
 

„Nu suntem favoriţi“

 
„Când vorbim de Dinamo şi de Steaua, părerea mea e că nu suntem favoriţi. Ei sunt mereu. Chiar dacă nu e într-o situaţie bună, Dinamo are în spate o tradiţie de campioană. Cei de acolo ştiu să joace genul acesta de meciuri. Ne va fi foarte greu, dar şi ei ştiu că au în faţă o echipă talentată şi imprevizibilă. Când am jucat cu Dinamo întotdeauna au ieşit meciuri frumoase“, a declarat Gică Hagi, managerul tehnic al FC Viitorul. Meciul începe la ora 20.00 şi e transmis în direct de Digi Sport, Telekom Sport şi Look Sport.
 

În tur, s-a impus Dinamo

 
Una dintre cele patru victorii de până acum, din acest campionat, ale lui Dinamo a fost realizată în meciul din tur cu Viitorul! Pe 13 august, în etapa a patra, „câinii“ au câştigat la Bucureşti cu 1-0 (Mahlangu 34). Dinamo era pregătită atunci de Florin Bratu, care a folosit echipa: Penedo - Corbu, M. Popescu, D. Ciobotariu, Vl. Olteanu - Mahlangu, R. Grigore - Sorescu (86 Moldoveanu), D. Nistor (cpt), Salomao (90+3 Pesic) - D. Popa (78 Axente). În prezent, pe banca lui Dinamo stă Mircea Rednic.
 

Construcţie destul de lentă

 
În acel meci, Gică Hagi nu și-a putut conduce echipa de pe banca tehnică, fiind suspendat. „Regele“ nu a venit la stadion, iar de pe bancă a dat indicaţii unul dintre antrenori, Cătălin Anghel. FC Viitorul a jucat cu: V. Cojocaru - Lima (73 Houri), Țîru, Luchin, De Nooijer - Vl. Achim (55 Mățan), Mladen (55 Ciobanu), Artean - I. Hagi (cpt), Drăguș, Vână. „Am avut o construcţie destul de lentă, mai mult din om în om, fără să jucăm prea mult din diagonale, să schimbăm repede direcţia de joc. Nu ne-am mişcat cum ar fi trebuit între linii, nu am venit foarte mult la primit, nu am plecat în adâncime. Cred că nu am fost inspiraţi în ultimii 30 de metri. Pe tranziţie negativă, nu am reacţionat foarte bine după pierderea mingii. De aceea, Dinamo a şi marcat şi şi-a mai creat nişte ocazii pe contraatac. Un lucru foarte important a fost şi absenţa lui Mister de pe bancă. Şi săptămâna trecută, echipa a acuzat puţin în prima repriză acest şoc. Cred că nici acum lucrurile nu au fost aşa OK ca atunci când e Mister pe bancă. Fiind suspendat, a ales să stea acasă, să fie mai liniştit şi să vadă meciul la televizor“, a precizat Cătălin Anghel.
 

Viitorul are palmares favorabil

 
Palmaresul întâlnirilor directe cu Dinamo îi este favorabil Viitorului, în precedentele 17 meciuri înregistrându-se şase victorii ale echipei de pe litoral, şase egaluri şi cinci succese ale lui Dinamo. Cu Viitorul gazdă s-au disputat opt partide, cinci dintre ele fiind remize, iar trei - succese ale lui Dinamo. Lotul FC Viitorul are cea mai mică medie de vârstă din Liga 1 (22 de ani şi şapte luni), în vreme ce media lui Dinamo e de 25 de ani şi cinci luni. Gică Hagi a întâlnit-o pe Dinamo ca antrenor în 14 meciuri, „Regele“ având patru victorii, patru meciuri încheindu-se egal, iar şase revenindu-i lui Dinamo.
 
Sursa foto: Facebook (FC Viitorul)
 
Citeşte şi:
 
Sâmbătă, FC Viitorul întâlneşte Dinamo la Ovidiu. Iată cât costă biletele de intrare la meci

 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii