Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:59 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

FC Viitorul. „Perlele“ lui Hagi La 16 ani, Alexi Pitu a avut ofertă de la o echipă mare din străinătate

ro

16 Jan, 2019 00:00 6266 Marime text
Unul dintre juniorii de mare viitor ai lui Gică Hagi, Alexi Pitu, a stârnit şi el interesul echipelor importante din străinătate. Una dintre ele a înaintat o ofertă în vara anului trecut, dar s-a decis că e mai bine ca tânărul mijlocaş să mai rămână în curtea FC Viitorul.
 
La 16 ani şi şapte luni, Alexi Pitu a atins deja câteva borne importante. La 16 ani şi o lună, a devenit cel mai tânăr debutant român în cupele europene. În Liga 1 a debutat la 16 luni, o lună şi 17 zile, iar primul său meci la FC Viitorul (un amical cu Galatasaray Istanbul, în iarna lui 2018!) l-a disputat la 15 ani şi şapte luni. Alexi duce mai departe numele Pitu în fotbal, fiind nepotul foştilor jucători Adrian şi George Pitu (veri), iar tatăl său (pe care-l cheamă tot George) a jucat şi el fotbal.
 

„Mai stă cu noi“

 
„În acest moment, de la echipa mare, s-ar discuta în vederea unor eventuale transferuri, pentru Ianis, Drăguş, Băluţă, Vână şi Ţâru. S-ar discuta, dar nu înseamnă că mâine pleacă. Sunt jucătorii noştri care, în momentul de faţă, se uită lumea la ei. Nu ştiu însă dacă va ieşi un transfer sau nu acum. Că mai sare mâine unul… Nu spun că şi Pitu a avut ofertă, de la o echipă mare din străinătate. Dar mai stă cu noi. Taică-su mi-a zis că are încredere în mine. Băiatul a avut o ofertă foarte mare în vară, dar nu s-a dus, a rămas la noi. A debutat acum vreo şase luni în Europa şi a făcut-o foarte bine. Este el, mai sunt şi alţii. Dacă va munci bine, Alexi Pitu va fi foarte bun“, a declarat Gică Hagi, managerul tehnic al FC Viitorul.

Gol spectaculos cu Ferencvaros

 
În cantonamentul Viitorului de la Belek, Alexi a marcat spectaculos încă din primul meci amical, în victoria (2-1) cu liderul din Ungaria, Ferencvaros. „Mă simt foarte bine lângă seniorii Viitorului. Vreau să-mi fac treaba cât mai bine. La antrenamentre dau totul şi sper să joc cât mai mult în meciuri. Sunt foarte mulţumit că am reuşite personale. Cu Ferencvaros, am intrat în partea secundă şi cred că am făcut un joc bun. Suntem mulţi juniori în cantonamentul Viitorului, ne înţelegem foarte bine şi ne e mai uşor să ne adaptăm. Cu echipa naţională, sper să ne calificăm la Euro“, a arătat Alexi.
 

L-a luat să vadă cât de greu e fotbalul

 
Alexi a fost luat în cantonamentul din Antalya, alături de alţi şapte juniori din Academia Hagi, printre care şi Nicholas Popescu, fiul lui Gică Popescu. „Am luat în pregătirea din Turcia opt juniori din Academie, pe care vreau să-i văd, să vină la echipă, să-i simt. Unul dintre ei e şi Nico. E tânăr, născut în 2003, l-am luat să vadă cât de greu e fotbalul, cât de mult are de muncit, ce înseamnă să stai cu seniorii. Să-şi facă şi el o idee despre fotbalul de performanţă“, a arătat Hagi.
 

„Probabil are şi de astea, de actor“

 
„Regele“ a vorbit şi de alţi tineri de mare perspectivă pe care îi are în ogradă. Unul dintre ei e şi Roberto Mălăele, nepotul lui Horaţiu Mălăele. „Mai e şi Mălăele, dar el s-a confruntat în ultimul timp cu probleme medicale. E un foarte mare talent. Marin, dar şi toţi optarii din România, vor avea de furcă rău cu acest băiat. Să-i arate că sunt mai buni ca el. Să se pregătească, că într-un an va veni. Se antrenează cu noi, e 2003. N-am niciun dubiu că va ajunge mare, dacă va creşte cum trebuie. E nepotul lui Mălăele, probabil are şi de astea, de actor. Mai am unul la 2004, foarte bun, Ianis Malama, care e aromân. Nu l-a văzut nimeni, dar eu da. Cred în el. Nu a venit cu noi, dar era să vină. E stângaci şi o vor avea grea şi cu el, că e tare bun. Îl veţi vedea. L-am luat de la Juventus Bucureşti, ne-am pus de acord cu el“, a arătat Hagi.
 

Obiective primordiale

 
Cel mai mare jucător din istoria fotbalului românesc are ca obiectiv primordial să producă în Academie un nouar, un fundaş central de picior stâng şi un portar, care să joace apoi mulţi ani la nivel înalt. „Vreau să scoatem un atacant, nouar, care să dea multe goluri, că în toată România ne plângem de atacanţi. Avem şi noi doi de 2002 foarte buni, avem şi la 2000. Mai vreau şi un portar mare să scot. Buzbuchi a ţinut lucrurile până acum, dar vrem să mai scoatem. La Divizia B avem trei - patru daţi, vom vedea. Vreau să scot şi un fundaş central de picior stâng“, a punctat Hagi.
 

„Contează foarte mult încrederea care ni se acordă“

 
Printre tinerii din Antalya este şi fundaşul dreapta Darius Grosu, care, la 16 ani şi jumătate, se află la primul cantonament alături de formaţia de seniori. Component de bază al Naţionalei U-17, cu care s-a calificat la Turul de Elită pentru Euro 2019, Darius Grosu speră să facă într-un timp cât mai scurt şi pasul către prima echipă a clubului. „Este o experienţă foarte frumoasă alături de colegii de la prima echipă. E foarte bine. Mă motivează în mod deosebit. Va fi o primăvară foarte grea, avem Turul de Elită la juniori şi vor fi multe meciuri, antrenamente şi cantonamente. Sperăm mult în calificare, să fim a doua echipă a României, după cea de tineret care se califică la Euro. Contează foarte mult încrederea care ni se acordă la echipa mare a Viitorului, ne ajută pe viitor, să ajungem cât mai sus. E alt nivel la echipa mare, dar conceptul e ca la juniori. Obiectivul meu principal e să debutez într-un meci oficial la echipa mare în acest an şi să mă calific cu Naţionala la Euro“, a spus Darius Grosu.
 

Dornic de muncă

 
O altă piesă de bază a Naţionalei U-17, atacantul Louis Munteanu se află şi el în cantonament cu FC Viitorul la Belek. Crescut şi format la Academia Hagi, Louis este la prima experienţă de acest gen, însă speră ca în acest an, prin evoluţiile pe care le va avea, să debuteze şi pentru formaţia de seniori. „Este un cantonament foarte frumos, sunt dornic de muncă şi sper să demonstrez de ce sunt în stare. Îi mulţumim domnului Hagi că ne dă mare încredere. Pe mulţi dintre jucătorii de la echipa mare îi ştim din Academie şi ne e mai uşor. Sperăm să ne calificăm la Euro cu Naţionala U-17, o echipă foarte frumoasă. Îmi propun să debutez cât mai repede în Liga 1 şi să marchez cât mai multe goluri“, a punctat Munteanu.
 
Sursa foto: Academia Hagi
 
Citeşte şi:
 
Louis Munteanu și Alexi Pitu, de la Academia Hagi, au marcat pentru România Under-17, care s-a calificat la Turul de Elită

Alexi Pitu şi Radu Boboc, alţi doi debutanţi în Liga 1 cu FC Viitorul. Alexi are puţin peste 16 ani!

A doborât recordul lui Marius Niculae! Alexi Pitu, de la FC Viitorul, cel mai tânăr fotbalist român care debutează în cupele europene

Al doilea gol în Antalya pentru tânărul de 15 ani! Alexi Pitu a adus victoria FC Viitorul în amicalul cu Cernomorets Odessa (galerie foto + video) 

Duce numele Pitu mai departe în fotbal La 15 ani şi şapte luni, Alexi Pitu a debutat la FC Viitorul. Contra lui Galatasaray!

Duble pentru Alexandru Măţan, Alexi Pitu şi Răzvan Matiş FC Viitorul a învins de două ori Dinamo cu 6-2! (galerie foto + video) 

Provine dintr-o familie cunoscută de fotbalişti Alexi Pitu, golazo în Brazilia. Hagi - „E bun rău” (video)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii