Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:03 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

FC Viitorul Mihai Georgescu Cluj-Napoca a reclamat SSC Farul Constanţa la FRF. Care e mărul discordiei

ro

17 Nov, 2018 00:00 3334 Marime text
FC Viitorul Mihai Georgescu Cluj-Napoca a reclamat SSC Farul Constanţa la Federaţia Română de Fotbal, trimiţând un memoriu pe adresa Comisiei Naţional de Soluţionare a Litigiilor, în care semnalează că echipa de pe litoral l-a transferat neregulamentar pe jucătorul Rafael Licu.
 
Cei de la FC Viitorul Mihai Georgescu motivează că fotbalistul, care a fost înregimentat de SSC Farul pe 31 iulie a.c., mai are contract cu clubul din Cluj până la 30 iunie 2019. Pe 15 octombrie a.c., FC Viitorul Mihai Georgescu a trimis o notificare către SSC Farul, în care, sub semnătura preşedintelui Mihai Georgescu, se menţionează, printre altele, că, „în vara acestui an, (n.r. Rafael Licu) a semnat un nou contract cu clubul dumneavoastră, comiţându-se o gravă abatere de la regulamentul FRF, legitimare neregulamentară. În aceste condiţii, situaţia creată nefiind una simplă, vă propunem pentru rezolvarea ei, pe cale amiabilă, transferarea jucătorului definitiv către clubul dumneavoastră, în următoarele condiţii: A. achitarea de către clubul dumneavoastră a sumei de 25.000 de euro (în două tranşe, convenite); B. acordarea unui procent de 25% din condiţiile de transfer al jucătorului la un alt club din ţară şi străinătate. În condiţiile în care clubul dumneavoastră nu agreează această propunere, ne vom vedea nevoiţi să apelăm la judecarea cazului la CNSL - FRF, ceea ce va avea consecinţe regulamentare grele atât pentru jucător (semnarea a două contracte cu două cluburi diferite), cât şi pentru clubul dumneavoastră (legitimarea unui jucător în condiţii neregulamentare)“. SSC Farul i s-a cerut să comunice decizia şi modul de rezolvare până la data de 18 octombrie a.c.
 
Cum cele două cluburi nu au căzut de acord, s-a ajuns la judecata federală. În memoriul trimis Comisiei de Soluţionare a Litigiilor, gruparea din Cluj cere să se pună în discuţie, să se analizeze şi să se dispună măsurile care se impun „referitor la condiţiile în care s-a făcut de către clubul ASSCS Farul Constanţa legitimarea jucătorului Licu Rafael, la data de 31 iulie 2018, sportiv ce aparţine clubului nostru. Jucătorul respectiv avea încheiat cu FC Viitorul Mihai Georgescu un contract de jucător profesionist, pe perioada 01.07.2016 - 30.06.2019“, În memoriu se arată că în anii din urmă Licu a fost împrumutat la echipe precum Dunărea Călăraşi, ASA Tg. Mureş şi Chindia Târgovişte.
 
„Rafael Licu a fost transferat regulamentar. Sunt convins că nu vor fi probleme în acest caz“, a declarat Marcel Lică, preşedintele executiv al SSC Farul. De curând, formaţia de pe litoral s-a mai aflat într-o speţă la Federaţie, cazul fiind judecat în defavoarea sa, după ce la meciul cu CS Mioveni (încheriat la egalitate, 3-3, la Constanţa), a fost folosit un jucător, Madikaba Doumbia, aflat în stare de suspendare. SSC Farul a pierdut meciul la masa verde, scăzându-i-se din clasament punctul câştigat pe teren.
 
Sâmbătă, 17 noiembrie, SSC Farul susţine meciul din etapa a 17-a a Ligii a 2-a, întâlnind pe teren propriu, de la ora 11.00, Luceafărul Oradea. În clasament, echipa de pe litoral, nou promovată în campionat, se află pe locul 17 (retrogradant), cu 13 puncte, în vreme ce Luceafărul ocupă o poziţie deasupra liniei fierbinţi, 14, cu 18 puncte.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa
 
Citeşte şi:

SSC Farul joacă sâmbătă cu Luceafărul Oradea la Constanţa Petre Grigoraş - „Adevăraţii suporteri vin în momentele dificile“
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii