Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:21 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

FC Viitorul, al cincilea meci la rând fără gol primit Gică Hagi - „Punctele nu vin ca un cadou, chiar dacă se apropie sărbătorile“

ro

22 Nov, 2017 00:00 1811 Marime text
Egalul alb al campioanei României, FC Viitorul, din deplasare cu FC Voluntari, din etapa a 19-a a Ligii 1, a mărit la şase numărul partidelor consecutive (cinci victorii şi această remiză) în care echipa constănţeană nu a pierdut.
 
Gică Hagi, managerul tehnic al FC Viitorul, e de părere că rezultatul final al partidei cu FC Voluntari este echitabil. Antrenată de Claudiu Niculescu, formaţia ilfoveană a crescut în ultimul timp şi a devenit una greu de învins. În plus, formaţia de pe litoral a jucat în ultimul sfert de oră în inferioritate numerică, după ce golgheterul George Ţucudean a fost eliminat.
 
„Trebuie să fim mulţumiţi cu punctul cucerit. FC Voluntari a început mai bine, după care noi am echilibrat jocul. La pauză, am avut o discuţie în vestiar cu jucătorii, asupra a ce trebuie să facem, iar partea secundă am început-o noi mai bine. Am pus adversarul în dificultate, dar, din păcate, nu am marcat. Am rămas în zece oameni, iar până la urmă rezultatul e echitabil. Cred că vine bine acest punct. Aspectul pozitiv e că n-am luat gol. N-am înscris însă, iar când nu o faci, e greu să ai pretenţii să câştigi“, a spus Gică Hagi.

„În fotbal nu trăieşti cu ce ai făcut ieri“ 

În acest moment, FC Viitorul se află pe locul cinci în clasament, în poziţie de play-off, însă „Regele“ spune că elevii săi trebuie să rămână concentraţi în continuare. „Lupta pentru play-off e deschisă, trebuie să fim atenţi şi să obţinem puncte în continuare. Punctele nu vin ca un cadou, chiar dacă se apropie sărbătorile. Trebuie să muncim, să luptăm pe teren şi să alergăm mai mult ca adversarul. Mai avem meciuri tari, iar eu încerc să-mi ţin echipa conectată şi cu picioarele pe pământ. În fotbal nu trăieşti cu ce ai făcut ieri. Un sportiv trebuie să demonstreze mereu că e bun. În meciul cu FC Voluntari, în afară că am fost mai puţin inspiraţi în ultimii 30 de metri, în rest am fost conectaţi, am avut atitudine şi fiecare şi-a dorit. Minusul au fost cele 15 minute din startul partidei, în care am jucat slab“, a apreciat Hagi.

„Să fie sănătos!“ 

Bogdan Ţâru, căpitanul FC Viitorul, s-a plâns că a fost incomodat de lumina nocturnei (n.r. stâlpii având o înălţime mai mică decât la alte instalaţii), dar antrenorul său a avut altă părere, mai în glumă, mai în serios. „Să fie sănătos! Găsim alibiuri din acestea… Atunci trebuia să ţină mingea jos şi nu mai conta nocturna. Ne uitam numai jos, nu sus! (râde) Să fim serioşi. Nu-mi place să creez alibiuri şi să vorbim de altceva, când lucrurile depind de tine. Trebuia s-o băgăm noi în poartă, la ocaziile pe care le-am avut, şi era altceva“, a spus Gică Hagi.

FC Voluntari a devenit mai puternică

Tehnicianul constănţean a subliniat că FC Voluntari a devenit o echipă greu de bătut. „Nu am reuşit să o învingem până acum în acest sezon, a devenit o echipă puternică. E bine organizată şi are jucători tehnici. A crescut, ca şi noi, de altfel. Are în spate o academie, iar antrenorul e unul de perspectivă, care ştie să scoată ce-i mai bun din jucători. Felicitări din partea mea! Acum e mai greu să-i batem, dar sper să schimbăm situaţia. Au acumulat şi ei mai multă experienţă în prima ligă“, a precizat Hagi.

În Cupă, cu FC Botoşani, joacă iar cu o echipă foarte tânără 

„Regele“ a spus că, la Botoşani, în meciul din Cupa României, FC Viitorul va folosi din nou o echipă foarte tânără. „Avem un program greu, sâmbătă la Craiova, apoi marţi la Botoşani şi sâmbătă la Craiova. Jucăm din trei în trei zile, ca în vară, dar trebuie să facem faţă. Voi merge la Botoşani cu o echipă tânără, cu jucători majoritatea din academie. Asta e, ăştia suntem. N-am un preşedinte care să mă certe. Ăsta-i norocul meu. N-am pe cineva care să-mi spună pe cine să bag la pauză, pe cine să scot, aşa că… Facem lucrurile împreună, alături de conducători şi de oamenii din club. Cei de la Botoşani să se aştepte la o echipă tânără, ca acum doi ani, când am mers la ei. Cu orice risc, dar n-o să le fie uşor cu noi“, a arătat Gică Hagi.

„A fost un moment mai puţin inspirat al lui“ 

Întrebat dacă a fost deranjat de spusele lui Alexandru Băluţă, de la CSU Craiova, despre Ianis Hagi („n-are loc să joace la noi“, ar fi zis fostul jucător al FC Viitorul), Hagi a punctat: „Nu e vorba că mă deranjează, el şi-a cerut scuze. Prieteni de-ai dumneavoastră (n.r. ziarişti) s-au apucat să creeze nu ştiu ce. A fost un moment mai puţin inspirat al lui, dar şi-a dat imediat seama, mi-a trimis mesaj şi şi-a cerut scuze. Alta era intenţia lui. Am vorbit cu Ianis. Ei sunt băieţi tineri, se vor întâlni, pentru că trebuie să joace fotbal, nu să facă echipe, să facă pe antrenorul sau pe conducătorul. Trebuie să rămână cu ale lor, să le facă bine şi aşa vor ajunge mari. Nu trebuie să se evalueze ei între ei niciodată. E bine să se respecte cât mai mult“.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii