Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:54 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

FC Farul Constanţa, victorie mare, cu golul lui Liviu Mihai. „A fost ceva extraordinar!”

ro

06 Mar, 2021 00:00 2910 Marime text
  • Înainte de etapa a 18-a a Ligii a 2-a, FC Farul se află pe locul 11 în clasament, dar la două puncte de poziţia a şasea.
  • Primul gol al lui Liviu Mihai la Farul într-un meci oficial de la revenirea mijlocaşului pe litoral le-a adus „marinarilor” trei puncte.
  • Sâmbătă, echipa constănţeană întâlneşte în campionat CSM Slatina.
 

FC Farul Constanţa a realizat o victorie mare, etapa trecută, 1-0 pe teren propriu cu Viitorul Pandurii Tg. Jiu, contracandidată a „marinarilor” la calificarea în play-off.

Pentru mijlocaşul Liviu Mihai (32 de ani), autorul golului care le-a adus gazdelor cele trei puncte, bucuria a fost înzecită, reuşita fiind prima a sa într-un meci oficial de la revenrea la Constanţa! „A fost ceva extraordinar! Pentru că am reușit să câștigăm. Aveam nevoie de această victorie, era un meci de 6 puncte. Fără să reușim să câștigăm cu Târgu Jiu, nu cred că mai aveam nicio șansă la accederea în play-off. Clasamentul este foarte strâns. Dacă ne uităm, de la locul 11 la locul 6 este o diferență de vreo 2 puncte. Orice victorie te poate propulsa în față”, a spus veteranul lotului „alb-albastru”.
 

„Mi-era şi ruşine”

Liviu Mihai regretă însă că Farul nu a reuşit să meag mai departe în Cupa României, echipa de pe litoral fiind învinsă pe teren propriu cu 3-0 în optimi de Chindia Târgovişte, formaţie de Liga 1.

„Am avut un mare regret atunci că nu am reușit să câștigăm. Sincer, mi-era și rușine când ne-au chemat fanii la final. Au încercat să ne încurajeze și cred că acea înfrângere ne-a trezit, i-am văzut alături de noi și următoarele meciuri le-am tratat mai conștient decât cel din Cupă”, a punctat Liviu Mihai.
 

„Să facem totul ca să câștigăm acest meci”

În campionat, pentru „marinari” urmează meciul din etapa a 18-a a Ligii a 2-a, în deplasare cu CSM Slatina. Partida e programată sâmbătă, 6 martie, de la ora 11.00, pe stadionul „1 Mai” din Slatina. FC Farul ocupă locul 11 în clasament, cu 24 de puncte (la două lungimi în spatele poziţiei a şasea, ultima care duce în play-off). În plus, „marinarii” aşteaptă alte trei puncte de pe urma meciului cu U Cluj. De cealaltă parte, CSM Slatina se află pe locul 18, antepenultimul, cu 13 puncte.

„Cred că terenul de la Slatina și-a revenit după zăpada care a fost în prima etapă. Ei tot timpul au avut grijă de teren și sunt convins că va fi un teren decent și se va putea juca fotbal. Din fericire, toți jucătorii noştri sunt sănătoși, nu am suspendați la această partidă, dar mai important este ca toți să înțeleagă importanța momentului și faptul că trebuie să facem totul ca să câștigăm acest meci pentru a lupta cu șansa reale la intrarea în play-off”, a declarat Ianis Zicu, antrenorul principal al FC Farul.
 

„Nu mă iau după locul din clasament”

Tehnicianul constănţean spune că e important ca elevii săi să fie pregătiţi de meciul de la Slatina, contra unei echipe al cărei joc nu arată locul din clasament pe care se află.
„Calculele nu-și au rostul pentru că rezultatul de la prima partidă este cel mai important. Dacă nu obții aceste puncte, ai făcut degeaba calcule. Deci, este important să câștigăm acest prim meci pentru a avea șanse reale. Nu mă iau după locul din clasament, pentru că jocul lor nu arată pentru locul pe care se află în acest moment. Este important ca noi să fim pregătiți, să ne luptăm pentru fiecare minge, pentru că sunt convins că ei vor răspunde cu aceeași monedă și meciul va fi foarte intens. Cred că acest meci din deplasare trebuie să ne facă pe noi să înțelegem că doar cu o victorie o să fim în lupta pentru play-off”, a punctat Zicu.
 

Programul etapei şi clasamentul

În afară de meciul de la Slatina, în etapa a 18-a se mai dispută partidele: sâmbătă, 6 martie, de la ora 11.00 - Aerostar Bacău - Pandurii Lignitul Tg. Jiu, Gloria Buzău - Unirea Slobozia; de la ora 12.00 - Rapid Bucureşti - Csikszereda Miercurea Ciuc; duminică, 7 martie, de la ora 11.00 - Dunărea Călăraşi - Ripensia Timişoara, Viitorul Pandurii Tg. Jiu - CSM Reşiţa; de la ora 13.00 - ASU Poli Timişoara - Metaloglobus Bucureşti; luni, 8 martie, de la ora 15.30 - Fotbal Comuna Recea - U Cluj; marţi, 9 martie, de la ora 19.00 - U Craiova 1948 - CS Mioveni.

Clasament: 1. U Craiova 1948 - 31p (15m), 2. ASU Poli Timişoara - 28p (16m), 3. Petrolul Ploieşti - 27p (16m), 4. Dunărea Călăraşi - 27p (15m), 5. Rapid - 27p (15m), 6. U Cluj - 26p (15m), 7. Csikszereda - 25p (15m), 8. Viitorul Pandurii Tg. Jiu - 25p (15m), 9. Metaloglobus Bucureşti - 24p (15m), 10. CS Mioveni - 24p (16m), 11. FC Farul - 24p (15m), 12. Gloria Buzău - 22p (16m), 13. CSM Reşiţa - 18p (15m), 14. Concordia Chiajna - 17p (16m), 15. Ripensia Timişoara - 17p (15m), 16. Fotbal Comuna Recea - 16p (15m), 17. Unirea Slobozia - 16p (15m), 18. CSM Slatina - 13p (15m), 19. Aerostar Bacău - 9p (16m), 20. Pandurii Lignitul Tg. Jiu - 7p (15m).

Sursa foto: Facebook (FC Farul Constanţa)



Citeşte şi:

CSM Slatina - FC Farul Constanţa
Ianis Zicu - „Sunt convins că va fi o partidă intensă”


FC Farul. „Au avut inimă mare după pauză”
Câte puncte trebuie să mai facă „marinarii” pentru a se califica în play-off


Noua aventură a lui Liviu Mihai la Farul. A plecat tinerel, s-a întors „veteran“. De ce redebut oficial ar putea avea parte!
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii