Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:42 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

FC Farul Constanța Daniel Toma, bucurie mare după golul marcat cu FC Argeș. Ce a făcut și cui a dedicat reușita

ro

23 Oct, 2019 00:00 2603 Marime text

FC Farul a încheiat la egalitate, 2-2, meciul din deplasare cu FC Argeș, din etapa a 13-a a Ligii a 2-a. Gazdele au condus cu 1-0 la pauză, dar „marinarii“ au revenit în partea secundă, întorcând scorul, iar în minutul 75 aflându-se în avantaj cu 2-1! Gazdele au egalat însă peste șase minute, acesta rămânând scorul final.


Pentru FC Farul au punctat Alexandru Stoica (66) și Daniel Toma (75), cel de-al doilea ducând scorul la 2-1 pentru echipa sa și sărbătorind reușita într-un mod special. A scos din jambiere una dintre apărători (de la piciorul stâng, cel cu care a înscris) și a arătat-o la o camera TV. Pe era poza părinților săi, cărora le-a dedicat astfel golul! Ambele apărători ale lui Toma sunt însă personalizate, cea de-a doua având pe ea fotografia jucătorului. Plin de bucurie, Daniel a și sărutat gazonul după ce a marcat.


Bucuros de șansa pe care i-a oferit-o Farul


În vârstă de 19 ani, mijlocașul Daniel Toma a venit la echipa constănțeană de la FCSB, în returul sezonului 2018/2019, și e unul dintre puținii jucători care au rămas din lotul care a jucat în sezonul trecut. În capitală, tânărul fotbalist a jucat curent la FCSB II şi la FCSB Under-19 (echipă la care a purtat banderola de căpitan), dar s-a aflat şi în cercul echipei mari, după cum a evoluat și la echipa națională U-19.


„Mă bucur că Farul mi-a oferit şansa de a juca şi sper să dau dovadă că pot evolua şi la un nivel mai înalt. Mi-aş dori să mă bat cu Farul la promovarea în Liga 1. Dacă acesta va fi obiectivul, cu siguranţă că voi rămâne şi în sezonul viitor“, spunea Daniel Toma la prezenterea sa ca jucător al clubului
constănțean.


Al doilea gol în tricoul Farului


Golul cu FC Argeș este al doilea al lui Toma în tricoul Farului, după cel din sezonul trecut din meciul jucat în deplasare cu CS Mioveni și câștigat de „marinari“ cu 2-0. CS Mioveni, în prezent liderul clasamentului Ligii a 2-a (cu 27 de puncta), va fi următorul adversar al FC Farul, în partida din etapa a 14-a, care se va juca la Constanța sâmbătă, 26 octombrie, de la ora 11.00. A noua în ierarhie, formația constănțeană a acumulat 19 puncte până în prezent.


Sunt mulțumit de atitudinea din a doua repriză“

La finalul jocului cu FC Argeș, Ianis Zicu, antrenorul FC Farul, s-a arătat mulțumit de faptul că „marinarii“ au cucerit un punct, remarcând atitudinea din repriza a doua, însă l-a nemulțumit modul în care elevii săi au primit al doilea gol. „A fost o partidă frumoasă. Pot să spun că sunt nemulțumit, pentru că am primit golul al doilea după patru erori ale jucătorilor mei. Au fost situații pe care puteam să le rezolvăm altfel. A avut și Vlad mingea în brațe, putea să o prindă fără probleme. Până la urmă, venim cu un punct, nu cu mâna goală, așa cum s-a întâmplat în unele deplasări. Sunt mulțumit de atitudinea din a doua repriză, de modul în care au judecat fazele, de felul în care au încercat să joace, să pună probleme adversarilor, dar sunt nefericit pentru rezultat.


Eu îmi propun la fiecare meci să câștigăm, chiar dacă jucăm în deplasare. Sunt convins că vom reuși să câștigăm. Lucrul acesta nu trebuie să-i apese pe jucătorii mei, trebuie să trateze ca oricare meci, chiar dacă jucăm în deplasare, și să fie concentrați. Presiune nu trebuie să existe, pentru că se antrenează extraordinar și cred că merită mult mai mult decât locul pe care-l ocupăm în acest moment”, a declarat Ianis Zicu, potrivit site-ului oficial al clubului.


Sursa foto: captură Youtube (Fotbal România)


Citește și:


FC Farul Constanța, egal în deplasare cu FC Argeș. În repriza a doua, oaspeții au condus cu 2-1!

SSC Farul Constanța a câștigat meciul din deplasare cu CS Mioveni și a urcat în clasament

SSC Farul întâlneşte CS Mioveni. „Marinarii“ vor să-şi îndrepte imaginea după eşecul cu Petrolul Ploieşti (galerie foto)

Daniel Toma, un alt fotbalist transferat de SSC Farul Constanţa


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii