Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:12 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Farul Constanța Adrian Mazilu speră să-i calce pe urme lui Denis Alibec. Andrei Borza fură meserie de la Kiki și încearcă să-l depășească

ro

11 Jan, 2023 00:00 2409 Marime text
 

 
  • Tinerii de 17 ani și-au încărcat bateriile în vacanță și sunt cu poftă de muncă la antrenamentele „marinarilor“.
 
Debutanți în Superligă în 2022, dar și marcatori, anul trecut, pentru prima echipă a Farului Constanța în meciuri oficiale, tinerii de 17 ani Andrei Borza (fundaș stânga) și Adrian Mazilu (atacant), internaționali de juniori ai României, se pregătesc într-un nou cantonament cu seniorii „marinarilor“, cu gândul de a impresiona în continuare.
 
„Cantonamentul de iarnă este bun, trebuie să muncim ca în prima parte a sezonului. În vacanță, am stat cu familia, cu prietenii, m-am simțit foarte bine, iar acum am revenit la antrenamente. Suntem cu toții bine, ne pregătim în fiecare zi și trebuie să o ținem tot așa. Vrem să câștigăm toate meciurile care vin, amicale sau oficiale. Avem mentalitatea de a învinge. În prima parte a sezonului, am jucat, am și marcat, mă bucur și voi încerca să am cât mai multe reușite și în 2023. Mă uit în fiecare zi la Kiki, încerc să învăț mai multe și să-l depășesc. Pentru 2023, îmi propun să câștig campionatul cu Farul“, a declarat la Farul TV Andrei Borza.    
 
Inclus în topul mondial
 
Acesta a debutat în prima ligă pentru Farul Constanța la 16 ani, 5 luni și 3 săptămâni, într-un meci cu CFR Cluj, din turneul play-off al sezonului trecut. Andrei a marcat în Superligă, cu un șut de senzație de la distanță, într-o confruntare cu FCU 1948 Craiova. Calificat cu echipa națională Under-19 a României la Turul de Elită, Andrei a primit convocare și la lotul tricolor U-20. Prestigioasa publicație „The Guardian“ a alcătuit un clasament, la nivel mondial, al celor mai talentați 60 de fotbaliști născuți în 2005. În onoranta ierarhie a fost fost inclus și Andrei Borza, care este singurul român prezent în acest top!
 
„Vreau să fiu mai bun ca în 2022“
 
Debutant cu gol într-o partidă oficială la seniori, în tricoul Farului Constanța, în meciul câștigat de „marinari“ cu 2-0 în Giulești, cu Rapidul, în Cupa României, Adrian Mazilu e motivat să continue seria reușitelor. 

  
„A fost o vacanță binemeritată, pe care am petrecut-o cu familia, cu prietenii și m-am odihnit. M-am întors însă și în forță și sunt foarte fericit. Sunt la al doilea cantonament cu seniorii Farului, mă bucur că am fost selectat din nou. De acum înainte, trebuie să trag cât mai mult de mine, pentru a putea prinde cât mai multe minute în Liga 1. Anul trecut, au venit debutul la prima echipă și, cum am sperat, și golul. În 2023, vreau să fiu mai bun ca în 2022, să am cât mai multe reușite și să înscriu cât mai multe goluri în tricoul Farului. La echipa națională, am fost selecționat la tineret și îmi propun evoluții bune. La Farul, sunt fericit că sunt la echipa mare și mă pregătesc în fiecare zi pentru a fi cel mai bun. Denis Alibec e unul dintre cei mai buni jucători, am multe lucruri de învățat de la el. Sper să-i calc pe urme și să ajung și eu ca el. În noul an, sper să fiu sănătos și îmi doresc cât mai multe reușite la echipa mare, minute jucate și, de ce nu, să însciu cât mai mult“, a spus Adrian Mazilu.   
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Farul Constanța
 
Citește și:

Farul Constanța
După tatăl și fratele său, Adrian Mazilu duce mai departe ștafeta fotbalistică. Debut cu gol la 17 ani! „Sunt foarte fericit“


Farul Constanța
Andrei Borza - „Gheorghe Hagi e antrenorul visurilor mele. Mi-a spus să nu renunț niciodată“ (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii