Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
17:18 20 04 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Eveniment internaţional la Mamaia Vreţi să alergaţi la Maratonul Nisipului? Aflaţi până când vă mai puteţi înscrie!

ro

23 Mar, 2016 00:00 1553 Marime text


Duminică, 27 martie, începând cu ora 10.00, staţiunea Mamaia găzduieşte a treia ediţie a Maratonului Nisipului, o întrecere care se desfăşoară integral pe nisip. La evenimentul internaţional vor alerga peste 730 de iubitori ai sportului, atât din România, cât şi din străinătate, iar peste 100 dintre ei îşi vor conjuga toate forţele pentru a termina cu brio cei 42 de kilometri pe nisip.
 
În organizarea Asociației Sportive „SanaSport“ și a Radio Constanța, Maratonul Nisipului cuprinde atât probe competitive, pe distanţe de 42, 21, respectiv 10 kilometri, cât şi crosul „Family Run“, de un kilometru, care are menirea de a-i aduce mai aproape de sport atât pe părinți, cât mai ales pe copiii acestora.
 
La această ediție, participanţii vor alerga pentru o cauză nobilă: scăderea ratei mortalității infantile neonatale, care a atins cote alarmante în Constanţa (de trei ori mai mare decât media europeană). Fondurile strânse în cadrul evenimentului vor fi direcţionate pentru reconstrucția și modernizarea Secției de Terapie Intensivă Nou-născuți și a Compartimentului de Prematuri din cadrul Spitalului Clinic de Urgență Constanța, prin proiectul social „Dăruiește primul zâmbet“, iniţiat de Asociația Dăruiește Aripi.
 
Sponsorii competiţiei au pregătit premii în valoare totală de 26.600 de lei, 22 de premii pentru categoria Open, 118 premii pentru cele şase categorii de vârstă și premiul suplimentar pentru doborârea recordului cursei la proba de maraton, care a fost stabilit, la a doua ediție, de Florin Szomyu (02:45:46 - la masculin) și de Nicoleta Ciortan (03:24:37 - la feminin). În același timp, premiate vor fi și primele cinci familii clasate la crosul Family Run.
 
Participanții sunt așteptați să ridice kiturile de concurs din Maritimo Shopping Center Constanța - zona food, în perioada 25 - 26 martie, în intervalul orar 10.00 - 22.00. Se mai pot face înscrieri doar vineri şi sâmbătă, la standul dedicat competiţiei, din acelaşi centru comercial - zona Foodcourt.
 
Sursa foto: Facebook (Maratonul Nisipului)

Ti-a placut articolul?

Comentarii