Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:13 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Eveniment internaţional de cel mai înalt nivel Sâmbătă şi duminică, la Mamaia se desfăşoară Triathlon Challenge

ro

05 Sep, 2015 00:00 2288 Marime text
Crema triathlonului internaţional s-a strâns la Mamaia, la a şaptea ediţie a celui mai mare concurs de triathlon din Europa de Est şi din Balcani, Triathlon Challenge Mamaia. Întrecerea este rezervată atât amatorilor (sâmbătă), cât şi profesioniştilor (duminică).
 
Aproximativ 1.300 de sportivi amatori şi profesionişti vor participa la o adevărată sărbătoare a triatlonului, în cadrul căreia vor avea loc competiţii dedicate atât celor mari, cât şi celor mici. Anul acesta, Triathlon Challenge Mamaia este Cupă Europeană Premium, cu un buget de premiere generos, cu mai multe puncte ITU şi cu sportivi de elită din peste 20 de ţări.
 
Ziua de sâmbătă este dedicată amatorilor, care participă la întrecerile individuale şi în cadrul celor de ştafetă. Se vor alcătui clasamente pe categorii de vârstă, dar va exista şi o categorie specială, dedicată celor care iau startul pentru prima oară la un concurs de triatlon. Evenimentul de sâmbătă încheie seria competiţiilor de triatlon de şosea din cadrul circuitului Federaţiei Române de Triatlon (Romanian Triathlon Series), iar evenimentul de la Mamaia este Grand Final. Probele de alergare şi ciclism se desfăşoară pe şosea, în condiţii de siguranţă, pe o suprafaţă plată sută la sută, iar înotul se face în Lacul Siutghiol, cu start şi finiş la ponton. Printre participanţii de la Triathlon Challenge Mamaia 2015 se numără şi Steven van Groningen, CEO Raiffeisen Bank România, Ciprian Bălănescu, multiplu campion naţional la triathlon şi duathlon, Adrian Nanulescu, preşedintele Federaţiei Române de Triatlon, reprezentaţi din mass-media, directori de bănci, companii multinaţionale şi bloggeri. Nu va lipsi, din partea Constanţei, medaliatul olimpic la nataţie Răzvan Florea. Programul zilei de sâmbătă este următorul: probe individuale - ora 10.00 - start proba supersprint: 400 m înot + 10 km ciclism + 2,5 km alergare; ora 10.15 - start proba sprint: 750m înot + 20 km ciclism + 5 km alergare; ora 12.00 - start proba olimpică: 1.500 m înot + 40 km ciclism + 10 km alergare; probe de echipă - ora 10.45 - start ştafeta sprint - 750 m înot + 20 km ciclism + 5 km alergare; ora 11.15 - start ştafeta olimpică - 1.500 m înot + 40 km ciclism + 10 km alergare.

Competiţii pentru toate vârstele

Festivalul Triathlon Challenge Mamaia continuă după-amiază cu „Start Campioni la Triatlon“, competiţie ce cuprinde două probe: Aquatlon (200 m înot şi 1,25 km alergare) şi Duatlon (1,25 km alergare, 5 km bicicletă şi 1,25 km alergare). Evenimentul este organizat de Federaţia Română de Triatlon şi de Clubul Sportiv Smart Atletic. Copiii cu vârste cuprinse între 9 şi 12 ani vor avea ocazia să se întreacă începând cu ora 16.00 la aquathlon şi de la 17.00 la duathlon. Competiţia „Start Campioni la Triatlon“ face parte din programul cu acelaşi nume, program naţional de selecţie şi pregătire a tinerilor sportivi cu vârsta între 9 şi 12 ani, iniţiat de Federaţia Română de Triatlon. În aceeaşi zi, începând cu ora 18.30, promenada şi plaja din Mamaia se vor transforma în piste de alergare pentru iubitorii de mişcare. În premieră, în cadrul concursului Triathlon Challenge Mamaia, va avea loc un cros popular, pe distanţa de 4 kilometri, accesibil pentru orice vârstă şi nivel de pregătire.

Spectacolul profesioniştilor

Ziua de duminică este dedicată în totalitate celor mai buni triatlonişti profesionişti din lume, care se vor întrece în cadrul etapei de Cupă Europeană Premium, organizată sub licenţa Uniunii Internaţionale de Triathlon (ITU). La startul competiţiei se vor afla sportivi din peste 20 de ţări, care vor lupta pentru punctele oferite în clasamentul european de profil, dar şi pentru premiile record puse în joc. Faţă de anul trecut, fondul de premiere s-a dublat, ajungând la suma de 25.000 de euro. Zona de start si finiş va fi amenajată la cele mai înalte standarde, pe modelul Campionatului Mondial de Triatlon, iar fiecare participant va beneficia de un serviciu de cronometrare electronică, cu rezultate oferite live, online şi transmise prin e-mail după terminarea cursei. Vor exista puncte de hidratare şi revitalizare pe traseu şi se vor face fotografii la finiş şi pe parcurs. Printre cei aproximativ 100 de sportivi care s-au înscris la startul probei olimpice (1.500 m înot + 40 km ciclism + 10 km alergare) se numără şi doi reprezentanţi ai României, Alexandru Diaconu şi constănţeanca Antoanela Manac. Startul în întrecerea feminină se va da la ora 9.30, iar în competiţia masculină, la 12.30, ceremonia de premiere fiind programată la ora 15.30. În întrecerea feminină va fi de urmărit duelul dintre Yuliya Yelistratova (Ucraina, câştigătoarea de anul trecut de la Mamaia), şi Lisa Norden (Suedia, campioană mondială, vicecampioană olimpică, medaliată cu bronz la Jocurile Europene de la Baku din acest an şi învingătoare în competiţia Triathlon World Series).

Restricţii de circulaţie

Organizatorii au anunţat că, pe durata competiţiei, traficul din staţiunea Mamaia va fi restricţionat pe cele trei benzi de circulaţie dinspre lacul Siutghiol, după cum urmează: sâmbătă, 5 septembrie - cele trei benzi dinspre partea lacului vor fi restricţionate total (blocate), în intervalul orar 9.30 - 14.00. În această perioadă, nu se poate ieşi cu vehicul sau pietonal, pe carosabil; duminică, 6 septembrie - cele trei benzi dinspre partea lacului vor fi restricţionate total (blocate), în intervalul orar 9.30 - 11.30 şi 12.30 - 14.00, iar în perioada 11.30 - 12.30 se poate ieşi cu vehiculul doar prin cel mai apropiat sens giratoriu, cu aprobarea lucrătorilor care închid perimetrul (Poliţie, Jandarmerie, arbitri).
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii