Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:42 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Elena Zaharia a fost desemnată sportiva anului 2023 la CSM Constanța

ro

29 Dec, 2023 09:44 968 Marime text
Foto: Facebook CSM Constanța Tenis de Masă

Elena Zaharia, jucătoare de tenis de masă, a fost desemnată sportiva anului 2023 la CSM Constanța.
 
„Tenisul de masă românesc îi datorează sportivei noastre câteva dintre cele mai importante rezultate din acest an”, transmite CSM Constanța Tenis de Masă pe Facebook.
 
Sportiva CSM Constanța a devenit vicecampioană mondială U19, reușind astfel cea mai bună clasare din istorie pentru România la această categorie de vârstă! Și asta după ce a învins o japoneză, o sud-coreeancă și o chinezoaică! Argintul mondial obținut în Slovenia, la începutul lunii decembrie, este piesa finală a unui veritabil puzzle al performanței, care include trei medalii de aur la Campionatele Europene de Junioare U19, câștigarea Top 10 Europa Tineret, la București, unde a învins 9 jucătoare redutabile pentru a-și adjudeca trofeul, câștigarea Cupei României la tineret și senioare, precum și o calificare spectaculoasă cu CSM Constanța în sferturile de finală ale ETTU EuroCup, la prima participare într-o competiție de senioare inter-cluburi la nivel continental!
 
Performanțele i-au adus o prezență în lotul de senioare al României pentru Campionatul European de la Malmo. Elena a fost rezervă, dar a făcut echipă cu Samara, Szocs, Dragoman și Diaconu, alături de care a urcat pe cea de-a doua treaptă a podiumului continental!
 
La sfârșitul anului 2023, Elena Zaharia ocupă locul 1 în clasamentul european și locul 10 în clasamentul mondial, la categoria U19.
La performanțele sale au contribuit antrenorii Viorel Filimon, Anamaria Sebe și psihologul Mioara Șincan, dar și colegele sale de club și de la echipa națională, alături de care a concurat în competițiile mondiale și europene.
 
Cel mai aproape i-au fost Bianca Mei-Roșu, Camelia Mitrofan, Andrea Teglas și, nu în ultimul rând, sora sa mai mare Alina Zaharia Mușat.
 
„Felicitări, Elena! Felicitări, coechipierelor și staff-ului!”, mai adaugă CSM Constanța Tenis de Masă.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii