Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:40 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CSM Constanța Elena Zaharia, vicecampioană mondială - „Privesc înapoi cu nostalgie, dar și cu fericire și mândrie“ (GALERIE FOTO)

ro

07 Dec, 2023 17:00 1086 Marime text

 
  • La Campionatul Mondial de juniori din Slovenia, Elena Zaharia a obținut argintul la individual și bronzul cu echipa.   
 
Multipla campioană națională și internațională la tenis de masă Elena Zaharia, de la CSM Constanța, formată în fabrica de performeri de la LPS „Nicolae Rotaru“ Constanța, face în mod strălucit trecerea la seniorat, cu evoluții și rezultate de marcă la Campionatul Mondial de juniori din Slovenia, întrecere pe care a încheiat-o cu două medalii.
 
Elena a obținut la Mondiale, în concursul Under-19, argintul la individual și bronzul cu echipa - din care a făcut parte și Bianca Mei-Roșu (dublă legitimată la LPS Nicolae Rotaru și CSM Constanța) - iar la dublu feminin a ocupat locul cinci. Lotul României (masculin și feminin) a fost condus la Mondiale de antrenorii Viorel Filimon (Constanța), Vasile Florea, Elena Sebe (Constanța) și Alexandru Dincă, iar psiholog este constănțeanca Mioara Șincan. 
 
„Parcursul său a fost unul istoric“
 
„Ce performanță! Elena Zaharia este vicecampioană mondială! Sportiva clubului nostru a jucat finala probei de simplu U19 la Campionatul Mondial de Tenis de Masă Juniori de la Nova Gorica, reușind astfel cea mai bună clasare din istorie pentru România la această categorie de vârstă! Elena a cedat în ultimul act în fața favoritei principale, chinezoaica Kuai Man, scor 0-4 (3-11, 11-13, 5-11, 5-11), după ce a impresionat însă în toate meciurile jucate până atunci! Parcursul său a fost unul istoric, fiind cea mai prețioasă medalie pentru delegația tricoloră la competiția din Slovenia. Sub bagheta antrenoarei Elena Sebe, Elena Zaharia le-a învins pe: slovena Sara Tokic, cu 4-0, în 16-mile de finală, japoneza Rin Mende, cu 4-3, în optimi, sud-coreeanca Park Gahyeon (numărul 8 mondial), cu 4-0 în sferturi, și chinezoaica Xu Yi (nr.11 mondial), cu 4-2 în semifinale!“, se arată pe site-ul oficial al CSM Conastanța.
 
Prima ei finală la un Campionat Mondial
 
„Sunt foarte fericită, foarte mândră de mine și foarte recunoscătoare pentru cei care m-au ajutat să ajung aici. Am dat tot ce am avut mai bun și am ajuns în prima mea finală la un Campionat Mondial. Am vrut să mă bucur de fiecare moment, de fiecare punct! Sunt atât de fericită că am câștigat în semifinale și că nu m-am dat bătută până în ultimul act. Am încercat să joc cel mai bun tenis de masă din viața mea!“, a declarat Elena Zaharia.
 
„Nu mă opresc aici!“
 
Sportiva a avut un mesaj și pe pagina de Facebook, evidențiind trăirile sale dintr-o carieră impresionantă până acum și care se anunță la fel de strălucitoare și la senioare.
 
„Vicecampioană mondială!
 
Am încheiat un capitol important din viața mea, zâmbind și cu împlinire în suflet. La ultimul examen ca junioară, mi-am dovedit că sunt pregătită pentru o nouă etapă din cariera mea.
 
Merg cu încredere și entuziasm către întrecerile de seniori. În toți anii la juniori, am învățat multe și sunt recunoscătoare pentru toate momentele minunate, dar și pentru cele mai puțin plăcute.
 
Cea mai importantă lecție pe care am învățat-o este că totul se întâmplă cu un motiv! M-am descoperit ca jucătoare, dar și ca persoană. Privesc înapoi cu nostalgie, dar și cu fericire și mândrie că, în toți acești ani, am reușit să aduc multe rezultate bune.
 
Nu mă opresc aici și promit că voi ridica drapelul României cât mai sus posibil!  
 
Mulțumiri speciale antrenorilor mei, Viorel Filimon, Elena Sebe, Anamaria Sebe, și psihologului Mioara Șincan, pentru tot ce am învățat de la ei și pentru că m-au îndrumat mereu să fiu cea mai bună. Le mulțumesc mult staff-ului medical, Cristian Petruț Ghiță, clubului la care evoluez, CSM Constanța, fostului meu club, LPS «Nicolae Rotaru» Constanța, sponsorului meu, Butterflyttofficial, Butterfly România, Federației Române de Tenis de Masă, și la sfârșit, dar nu în cele din urmă, familiei mele, pentru tot sprijinul pe care mi l-a acordat. Fără această echipă minunată pe care o am, rezultatele mele nu ar fi fost posibile! Vă sunt adânc recunoscătoare tuturor! 
 
Vă mulțumesc tuturor celor care îmi arătați dragoste prin mesajele frumoase și pentru gândurile pozitive pe care mi le transmiteți!
Vă mulțumesc, fetelor, pentru medalia de bronz pe care am reușit să o câștigăm împreună în proba pe echipe.
 
Mulțumesc partenerilor mei de la dublu, e o plăcere să joc alături de voi!
 
Am încheiat evoluțiile mele la Campionatele Mondiale de juniori din carieră cu un total de patru medalii de bronz și una de argint, ultima având un loc important în cariera mea, dar și în inima mea!“, a menționat Elena Zaharia.
 
„Sunt foarte mândră de tine, Champ!“
 
Sora acesteia, Alina Georgiana Mușat, și ea o valoroasă jucătoare de tenis de masă, îi urează succes Elenei la seniorat. „Vicecampioană mondială. Ai terminat încă un capitol important din viața ta, cu un rezultat deosebit. Îți urez mult succes și la nivel de senioare, să ajungi unde ți-ai propus, cât mai sus, pentru că poți! Sunt foarte mândră de tine, Champ! Keep going to make what you know better! Love you Gugiiii!“, a menționat Alina Georgiana Mușat. 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Imaginile au fost preluate de pe pagina de Facebook a Federației Române de Tenis de Masă.
 
Citește și:
 
CSM Constanța tenis de masă
Elena Zaharia, vicecampioană mondială la simplu. „Istorie, o performanță imensă!“
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii