Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:57 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Echipa constănţeană e pe locul trei în Liga 1 Cum a învins FC Viitorul campioana României, Astra Giurgiu

ro

04 Oct, 2016 00:00 1370 Marime text


Seria pozitivă a FC Viitorul în Liga 1 s-a prelungit la cinci meciuri la rând, după ce elevii lui Gică Hagi au învins, la Ovidiu, scor 1-0 (R. Marin 58), şi Astra Giurgiu, campioana en-titre a Ligii 1. În ultimele cinci partide, echipa constănţeană a realizat patru victorii şi un egal, ocupând locul trei în clasament, cu 20 de puncte.
 
Gică Hagi, managerul tehnic al FC Viitorul, a dezvăluit că, pentru meciul cu Astra, a ales o tactică diferită faţă de cea obişnuită a echipei sale, acum punând accent pe pragmatism şi pe jocul la rezultat. „Ştiam că Astra e o echipă experimentată, şmecheră, foarte bună când noi avem mingea. Strategia noastră a vizat jocul la rezultat. Chiar dacă am şi suferit, iar publicul nu a văzut fotbalul cu care era obişnuit, tactica a fost bună. Am jucat doar la rezultat. Ne-am văzut interesul. Cu o oră înainte de meci, am schimbat şi sistemul, pentru că, în ultimele meciuri, Astra ne-a bătut, deşi noi am jucat mai mult, având posesie. Am ajuns la concluzia că e mai bine să le dau mingea lor. Sunt trei puncte extraordinare, în condiţiile în care Astra, o echipă foarte bună, e campioana României. Cu formaţiile cu care putem, am produs fotbal. Noi ştim să şi atacăm, dar sunt anumite meciuri în care trebuie să adopţi altă strategie. Să mă mai expun ca la Gent şi să iau cinci? Suntem fericiţi, victorie mare, puncte mari, care-ţi dau încredere şi curaj. Uşor-uşor, se încheagă o echipă bună, ca cea de anul trecut. La noi, se schimbă însă repede efectivul. Dar ăştia suntem, formatori, furnizăm jucători. De aceea spun că, la anul, important pentru noi e să ne vedem în prima ligă“, a spus Gică Hagi.
 
În etapa viitoare, FC Viitorul va juca în deplasare cu Poli Timişoara, luni, 17 octombrie, de la ora 18.00. Echipa bănăţeană e ultima în clasament, cu -6 puncte, dar în ultima rundă a realizat o victorie pe terenul lui Poli Iaşi.

„Denis Alibec e numărul 1”

În meciul de la Ovidiu, atacantul Astrei Denis Alibec, fotbalist format de FC Farul, dar care a jucat apoi şi la FC Viitorul, a fost eliminat în minutul 84, pentru două cartonaşe galbene. Vârful de atac se bucură de aprecierea deosebită a lui Gică Hagi, pentru calităţile sale. „Am mai spus şi afirm în continuare că e numărul 1. Ne bucurăm că am ştiut cât de cât să-l anihilăm astăzi (n.r. cu ocazia meciului de la Ovidiu). La el trebuie să ai şi marcaj, şi dublaj. E un jucător care produce fotbal. E un nouar, dar are şi «apucături» de decar. E foarte valoros. Rămâne ca el să fie sănătos, să se simtă bine fizic, în rest, cred că e cel mai bun din România. De mulţi ani nu am mai avut noi un atacant aşa bun ca el. Îi doresc baftă, ştiu că a muncit mult. A fost sus, a coborât şi a muncit. E un băiat extraordinar, mie îmi place de el, e un copil aşa de bun… Are el meteahna asta, să dea din mâini pe teren, în rest, e foarte bun”, a spus Hagi.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii