Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
11:27 11 12 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

După 23 de ani, veteranii din Nisipari şi cei ai IMU Medgidia au reeditat duelul de pe 1 decembrie 1996 (galerie foto)

ro

03 Dec, 2019 00:00 1581 Marime text

Terenul de fotbal din Nisipari a găzduit de Ziua Naţională a României un interesant meci de fotbal între echipa de veterani din Nisipari şi cea a IMU Medgidia, o primă reeditare a celebrelor dueluri din urmă cu peste 20 de ani, când formaţiile de atunci, Zoomilk Nisipari şi IMUM, îşi disputau promovarea!


Văzută şi ca o mişcare de 1 Decembrie, partida de la Nisipari de acum s-a încheiat la egalitate, 0-0, iar veteranii din ambele formaţii şi-au propus ca asemenea întâlniri să continue. Un brand de tradiţie în oraşul de pe Valea Carasu, IMUM s-a înfiinţat în 1953 şi a avut o existenţă tumultuoasă până la începutul anilor 90, când a fost desfiinţată, deşi era în Liga a 3-a! Ulterior, în vara anului 1995, Marian Manolescu, Adrian Lăţcan şi alţi câţiva inimoşi au reuşit reînfiinţarea asociaţiei sportive, fiind susţinuţi de conducerea cunoscutei întreprinderi care a dat numele echipei, de cele câteva sute de muncitori care mai erau şi de suporteri, care veneau la stadion, la fiecare meci acasă, în medie 700- 900, deşi echipa a luat-o de la zero, din campionatul judeţean!
 

2.000 de spectatori la derby!„Noul IMUM a rezistat doar doua sezoane, lipsa banilor şi închiderea fabricii ducând iarăşi la desfiinţare! Cu toate acestea, echipa formată atât din tineri, cât şi din jucători experimentaţi a avut o evoluţie spectaculoasă, punctul culminant fiind pe 1 decembrie 1996, când 2.000 de spectatori au urmărit derby-ul dintre FC IMUM şi Zoomilk Nisipari, echipe aflate in lupta pentru promovare. Zoomilk Nisipari a promovat în eşalonul următor, IMUM-ul rămânând doar cu satisfacţia celor doua victorii, 3-0 în tur şi 1-0 în retur. La 23 de ani distanţă, cele doua rivale şi-au propus să reediteze acele meciuri, iar primul pas a fost făcut pe 1 decembrie 2019, pe o vreme excelentă pentru fotbal. Scorul, 0-0, a reflectat şi de această dată frumoasa rivalitate sportivă, transformată, peste ani, în prietenie şi, evident, o repriză a 3-a la fel de reuşită, pe fondul unui fair-play total“, a declarat Marian Manolescu.

 

S-au reîntâlnit după foarte mulţi ani


„1996 - 2019. Ce a fost atunci? Echipa din Medgidia a câştigat ambele meciuri (3-0 acasă şi 1-0 în deplasare), dar echipa din Nisipari a obţinut promovarea. Ce a fost acum? Rezultatul nu contează, ci faptul că s-au reîntâlnit foştii jucători de fotbal după foarte mulţi ani. Totuşi, pentru statistică, rezultatul a fost 0-0“, a punctat şi Adrian Lăţcan.


Citeşte şi:

Medgidia Foşti fotbalişti de la Cimentul şi IMUM, întâlnire emoţionantă. Poezii, minge cu autografe şi nelipsitul meci (galerie foto)

Medgidia. Revedere emoţionantă Foşti juniori de la CSS, IMUM şi Cimentul au participat şi în acest an la Meciul Generaţiilor (galerie foto)

Generaţiile 1948 - 1952 Foştii juniori ai Cimentului Medgidia s-au revăzut şi în 2018. Din 1994, se întâlnesc an de an! (galerie foto)

Istoria sportului constănţean / Fotbal (VII) Cum s-au născut şi au crescut echipele SNC şi IMUM

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii