Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:54 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DJST Constanța desfășoară campania de informare „European Youth Week - Săptămâna Europeană a Tineretului“

ro

01 Apr, 2024 16:43 511 Marime text
 
Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Constanța, punct local de informare Eurodesk România. și membră a rețelei de informare cu același nume, desfășoară, în luna aprilie 2024, campania de informare „European Youth Week – Săptămâna Europeană a Tineretului“, perioada fiind 5 - 26 aprilie.
 
Proiectul se desfășoară concomitent în 33 de state, participante la programul ”ERASMUS+”, având ca finalitate de a promova implicarea, participarea și cetățenia activă a tinerilor din întreaga Europă.
 
Această ediția va avea ca motto ”Dă glas ideilor tale” și se va concentra pe două teme principale: democrația și alegerile europene, dorind să atragă și să sublinieze importanța implicării tinerilor în procesele decizionale.
 
Atelierele vor fi promovate pe portalurile COMISIEI EUROPENE – harta #SET – Portalul European pentru Tineret - https://youth.europa.eu/d8/ .
 
În județul Constanța, ateliere având ca tema promovarea conceptului de EUROPARTICIPARE se vor desfășura în Colegiul Național Pedagogic ”Constantin Brătescu”, Liceul Teoretic ”George Emil Palade”, Biblioteca din localitatea Murfatlar  - Organizatia de Tineret SPARK, Biblioteca Județeană IN Roman.
 
 Informațiile ce vor fi livrate tinerilor privesc următoarele:
 
- formele participării la viața comunității;
- Uniunea Europeana și Valorile promovate;
- Impactarea vieții comunității de către Uniunea Europeană;
- Prezentarea instituțiilor Uniunii Europene cu accent pe Parlamentul Europei;
- Exercitarea dreptului de vota ca forma a participării la viața comunității;
- jocuri de tip quizz game;
- Exprimă-ți viziunea – provocare adresată tinerilor
 
Un alt punct de referința al acestor ateliere va fi promovarea inițiative DISCOVEREU – o acțiune a programului ERASMUS+, ce oferă posibilitatea tinerilor de a explora diversitatea Europei, detalii - https://youth.europa.eu/discovereu_ro.
               
Atelierele de informare, diseminare și multiplicare organizate sunt realizate cu sprijinul Biroului de Informare a Parlamentului European, al Serviciului de informare EURODESK, al Bibliotecii Județene I. N. Roman, al ONG Centrul de Tineret SPARK Murfatlar, al Liceului Teoretic ”G. E. Palade”, al Colegiului Național Pedagogic ”Constantin Brătescu”.

Sursa foto: ZIUA de Constanța
 
Citește și:


Ce evenimente au avut loc la Constanța în Săptămâna Europeană a Sportului. Trei activități unice la nivel național
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii