Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:29 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Deşi a pierdut cu CFR Cluj, Gică Hagi a fost mulţumit de jocul FC Viitorul „Le-am spus băieţilor - «Acesta e drumul, bravo vouă!»“

ro

19 Dec, 2018 00:00 974 Marime text
Gică Hagi, managerul tehnic al FC Viitorul s-a declarat dezamăgit de eşecul de pe teren propriu, scor 0-1, cu CFR Cluj, nu însă şi de jocul tinerei formaţii constănţene, care a dominat clar campioana en-titre a României, o formaţie mult mai experimentată.   
 
„Normal că sunt dezamăgit că nu am ieşit din acest meci cu un rezultat foarte bun, după o prestaţie bună. Cred că ne-am despărţit bine pe 2018 de suporterii noştri, de cei care vin la stadion şi pe frig, şi pe ploaie. Şi astăzi (n.r. luni) am încercat să facem un fotbal foarte bun şi am şi reuşit în multe momente. Păcat de ultima pasă, de şutul final, de decizia în ultimii 30 de metri, de cum am atacat poarta, dar probabil că tinereţea şi-a spus cuvântul.
 
Experienţa unei echipe precum CFR, cu jucători maturi şi puternici, a contat. Cred că nu a fost echipă în Liga 1 pe care să o dominăm ca pe CFR. A ajuns să dea numai un şut pe poartă, şi acela din greşeala noastră, când a alunecat Mladen. Au speculat un moment. Atât. În rest, am avut şi câteva ocazii mari să marcăm, nu aşa cum au spus alţii, că n-am avut. Voduţ a avut în minutul 6 singur cu portarul în şase metri, minge pe vole. Dacă nici aceasta nu e ocazie… Probabil ar fi trebuit să avem vreo zece ocazii, să le ratăm pe toate. Fazele de la cornerele noastre nu sunt ocazii? Atunci care sunt? Când joci la mijlocul terenului? Îmi pare rău, dar analiştii TV, când se uită la meci, ar trebuie să reţină nişte faze. Să domini CFR-ul în aşa hal, cu nişte copii…“, a arătat Hagi.

„Ne-am impus, am avut personalitate“

„Regele“ a subliniat realizările echipei sale din meciul contra campioanei, care e şi liderul clasamentului. „Să ai capacitatea să combini, să faci 100.000 de pase, să ajungi la poartă, să bagi mingea în careu de 100 de ori, să centrezi, toate acestea contra CFR Cluj, e remarcabil. Eu mi-am felicitat echipa. Le-am spus băieţilor: «Acesta e drumul, bravo vouă!». Cu toate că, după cum ştiţi, eu, dacă nu câştig, nu pot fi fericit. Sunt dezamăgit, dar am avut tăria să dau mâna cu ei. Ne-am impus, am avut personalitate, am jucat fotbal pe un timp extrem de greu. Vânt, ploaie… cel mai urât pentru fotbal. Terenul a fost bun însă, dar vântul şi ploaia nu sunt propice meciului. Dar Viitorul a jucat fotbal. Şi spectatorii au plecat acasă dezamăgiţi, se aşteptau la un rezultat pozitiv, dar acesta e fotbalul, sunt şi momente din acestea. Trebuie să avem bărbăţia să le luăm ca atare, iar eu, ca antrenor, trebuie să-i felicit, să le ridic moralul, pentru că mai avem un meci, din care, dacă vom juca bine, sunt sigur că ne vom întoarce cu ceva“, a menţionat managerul tehnic al FC Viitorul.
 
„Credeţi că e uşor să domini aşa o echipă precum CFR?“
 
Gică Hagi se aşteaptă ca, odată cu maturizarea fotbalistică, la jucătorii săi să apară şi inspiraţia în faţa porţii. „CFR e o echipă matură, care ştie să joace la rezultat. O formaţie tare, căreia e greu să-i dai gol, se închide bine, te momeşte, ştie să te ducă unde vrea şi să facă presiunea pe care o vrea. Le-am spus toate acestea elevilor mei. Au respectat tot ce am zis, dar a contat ultima decizie. Totuşi, echipa, deşi tânără, joacă. Va veni probabil şi inspiraţia aceasta în faţa porţii. Trebuie să mergem înainte, să muncim, să nu stăm cu capul pe sus. Trebuie precizie mai bună, şut mai bun, jucătorii să fie mai concreţi. Boboc a făcut un meci foarte bun, dar am încercat cu Ciobanu să aduc un picior mai bun în ultimii 30 de metri. Houri a jucat bine între linii, dar nu a reuşit să puncteze. Bradley De Nooijer a ajuns de trei ori în poziţii favorabile, dar se oprea când să bage mingea în faţa porţii. Cu CFR e greu, dar eu sunt mulţumit. Am avut mulţi jucători născuţi în anii 1998 şi 1999 în teren. Credeţi că e uşor să domini aşa o echipă precum CFR? N-au putut să facă nici trei pase“, a punctat Gică Hagi.

Un an „fantastic“

Fostul căpitan al echipei naţionale a remarcat că FC Viitorul a avut un an „fantastic“. „În sezonul trecut, am jucat play-off, acum, în acest campionat, suntem acolo. Chiar dacă am mai avut sincope, am avut creşterea logică. A fost un an greu, suntem obosiţi cu toţii şi avem nevoie şi de linişte. Aştept sărbătorile, să stau cu familia să mă încarc pentru 2019. Să vedem ce vom produce şi la anul“, a spus Hagi.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa
 
Citeşte şi:
 
CFR Cluj a învins FC Viitorul la Ovidiu. Victoria, adusă de fostul golgeter al echipei lui Hagi, George Țucudean! (galerie foto)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii