Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:12 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Culturistul campion din Năvodari Vasile Şerban, alături de legendarul Dorian Yates, de şase ori Mr. Olympia

ro

19 Dec, 2020 00:00 6500 Marime text
  • Vasile Şerban s-a aflat faţă în faţă cu Dorian Yates la Bucureşti.
  • Ce mai renumit culturis britanic a impus noi standarde în body-building-ul profesionist.
  • În vârstă de 70 de ani, Vasile Şerban e de 16 ori campion al României.
 
Cunoscutul culturist veteran din Năvodari Vasile Şerban a avut bucuria de a-l întâlni faţă în faţă pe unul dintre marii campioni ai acestui sport, britanicul Dorian Yates, câştigător de şase ori la rând (în anii 1992, 1993, 1994, 1995, 1996 şi 1997) al celui mai important concurs din culturismul profesionist mondial, Mr. Olympia!
 
Exemplu de longevitate sportivă, Vasile Șerban, de 16 ori campion național la veterani, are 70 de ani şi se află în continuare într-o formă de invidiat. Întâlnirea cu Dorian Yates a avut loc în urmă cu doi ani, pe când veteranul constănţean oficia ca arbitru la un concurs în Bucureşti (Tiger Clasic), la care fostul Mr. Olympia (acum în vârstă de 58 de ani şi retras de mai mulţi ani din concursuri) a fost invitat de onoare. „Am avut privilegiul să stau alături de Dorian Yates, unul dintre cei mai titrați campioni din competiția supremă a profesioniștilor!”, a postat Vasile Şerban pe Facebook alături de o imagine cu Dorian Yates de atunci.
 

A impus un nou standard în culturism

 
„Dorian Yates este cel mai renumit culturist britanic, având în palmares șase titluri consecutive Mr. Olympia (1992-1997). Yates a devenit celebru datorită masivității și densității musculare și este considerat a fi cel care a impus un nou standard pentru musculatura spatelui (punctul său forte) în concursurile de culturism profesionist”, se arată pe Wikipedia.
 

Campion balcanic şi medaliat european

 
Practicarea regulată, de atâția ani, a culturismului și modul cumpătat de viață l-au dus pe Vasile Șerban la o formă fizică de invidiat, nu numai pentru vârsta sa, ci și pentru vârste mai mici. Campionul, care e legitimat la Power Gym Constanța, mai are în bogatul său palmares, pe lângă cele 16 titluri interne, printre altele, o medalie de aur și una de bronz la Campionatul Balcanic, medalia de bronz la Campionatul European, locul patru la Campionatul Mondial, dar și titlul de campion absolut al categoriei masters la Cupa Federaţiei.
 

„Lege: drumurile campionilor se intersectează!”

 
„Woooow!”, „Amintiri, amintiri! Cu astea rămânem! Că urâte, că frumoase, fac parte din noi! Nu le putem nega! Dar poza asta e o amintire frumoasă!”, „Respect pentru ceea ce faceţi la frumoasa vârstă pe care o aveţi, sunteţi un exemplu pentru noi toţi!”, „Frumos”, „Respect, Vasile Şerban!”, „O doamne... cuvintele sunt sărace la ce pot să văd.. Felicitări și jos pălăria!”, „Ești într-o formă de vis, Vasile!”, „Doi mari campioni. Respect!” şi „Lege: drumurile campionilor se intersectează!”, au fost câteva dintre comentariile din mediul virtual pe marginea fotografiei în care Vasile Şerban apare alături de Dorian Yates. 
 

Demonstraţii și la „Românii au talent“, şi la ”iUmor”

  
De-a lungul anilor, Vasile Şerban a participat la multe show-uri şi emisiuni de televiziune, trupul său bine lucrat făcând de fiecare dată senzaţie. Ultima sa apariţie de pomină a fost la show-ul TV ”iUmor”, de la Antena 1, care a găzduit o demonstrație de culturism a lui Şerban. De asemenea, acesta a participat şi la „Românii au talent“, de la Pro TV. Sportivul a apărut pe scenă cu o chitară şi a început să cânte o melodie folk, „Pentru dragostea din vis“, scrisă de Dionisie Dubinciuc. Văzându-i stânjeniţi pe membrii juriului, care nu ştiau cum să-i spună că nu este pentru showul „Românii au talent“, din punct de vedere vocal, Şerban s-a oprit şi le-a spus acestora: „Cred că nu-i pentru mine, după cum vă uitaţi la mine”. „Da, aşa este. E o idee bună”, s-a grăbit să-i răspundă Mihai Petre. Ce-a urmat i-a luat total prin surprindere pe cei din sală. Vasile Şerban s-a dezbrăcat şi i-a uimit pe toţi cu trupul său. Cu patru de Da, Vasile Şerban a mers mai departe.
 

„Guess my age - Ghiceşte vârsta!“

 
Totodată, în 2017, celebrul culturist veteran din Năvodari a participat la emisiunea de televiziune de la Antena 1 „Guess my age - Ghiceşte vârsta!“. În cadrul show-ului, prezentat de Dan Negru, mai multor persoane trebuia să li se ghicească vârsta, iar Vasile Şerban a fost una dintre acestea, ca şi cunoscutul cântăreţ de muzică uşoară Marcel Pavel.
Sursa foto: Facebook (Vasile Şerban)
 

 

Citeşte şi:

Senzație și la show-ul ”iUmor”
La 70 de ani, culturistul Vasile Șerban arată fantastic! ”Nu e omul de piatră?”


 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii