Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:40 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CS Tomis începe reconstrucţia cu un „specialist" pe bancă

ro

28 Jul, 2011 01:02 1469 Marime text
cstomis1.jpgNoul antrenor al formaţiei constănţene a reuşit, într-un an, să ducă Reşiţa de pe ultimul loc în eşalonul secund, în Liga Naţională

Numit marţi seară în funcţia de antrenor principal al formaţiei feminine de handbal, CS Tomis, Florentin Constantin Pera a condus, ieri, primul antrenament la noua sa echipă, avându-i alături pe Mariana Tudora (antrenor secund) şi Doina Avram (antrenor cu portarii).

După ce a fost la un pas de colaps sezonul trecut din cauza gravelor probleme financiare, noua conducere a clubului constănţean a început, cu paşi mărunţi, reconstrucţia echipei care, în urmă cu doar două sezoane reuşea cea mai bună clasare din istorie, locul 3 în Liga Naţională, după Oltchim şi U Jolidon Cluj. Noua echipă a Tomisului va fi formată, din viitoarea ediţie de campionat, din jucătoare tinere.

cstomis.jpgProcesul de întinerire a formaţiei de pe litoral a început de luna trecută, când trei junioare, campioane naţionale cu LPS Iaşi, au semnat pentru următoarele patru sezoane cu gruparea constănţeană. În aceste zile, a fost creionată şi banca tehnică, reşiţeanul Florentin Constantin Pera fiind numit antrenor principal al echipei. Tehnicianul a ajuns la o înţelegere cu noua conducere a clubului constănţean, urmând a antrena formaţia de la malul mării în următoarele două sezoane. „Am venit cu sufletul deschis şi mă alătur echipei care a demarat acest proiect ambiţios de menţinere a handbalului feminin constănţean în prima ligă. Prioritară este completarea lotului cu cel puţin patru jucătoare cu experienţă, care să dea consistenţă echipei actuale şi fără de care ne-ar fi greu să emitem pretenţii. Ne dezavantajează faptul că începem pregătirea cu o întârziere destul de mare, dar sper că vom recupera timpul pierdut", a declarat antrenorul reşiţean. Secunzii lui Pera în viitoarea ediţie de campionat vor fi Mariana Tudora şi Doina Avram, iar pentru primul sezon, noua conducere tehnică a echipei va avea de îndeplinit două obiective. Primul este menţinerea echipei în primul eşalon handbalistic, iar al doilea este construcţia unei echipe competitive, bazată pe un nucleu de jucătoare tinere, dar cu mare potenţial, cărora li se vor alătura câteva jucătoare cu mai mare experienţă competiţională.

A făcut minuni la Reşiţa

În vârstă de doar 31 de ani, noul antrenor al Tomisului a acumulat deja experienţă pe prima scenă a handbalului feminin. Florentin Pera şi-a început activitatea de antrenor la Liceul Sportiv din Reşiţa, iar prima sa experienţă la senioare s-a petrecut în 2004, când s-a aflat la conducerea echipei Universitatea Reşiţa. Au urmat două experienţe la Mureşul Târgu Mureş şi CSM Cetate Deva, apoi, din 2008, a revenit la Universitatea Reşiţa, echipă pe care a preluat-o de pe ultima poziţie din Divizia A şi, după un singur sezon, a promovat-o în Liga Naţională. În primul an, echipa s-a clasat pe locul 11, pentru ca, sezonul trecut, măcinată de probleme financiare, echipa reşiţeană să retrogradeze din nou în eşalonul secund.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii