Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
03:49 16 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cristian Pletea, medaliat de două ori la Campionatul Mondial. Pe podium a urcat şi Elena Zaharia (galerie foto+video)

ro

05 Dec, 2017 00:00 1300 Marime text
Jucătorul constănţean de tenis de masă Cristian Pletea, de la LPS „Nicolae Rotaru“, a cucerit două medalii la Campionatul Mondial pentru juniori, care s-a disputat în Italia, la Riva del Garda. Ambele distincţii au fost de bronz şi au fost cucerite cu echipa României şi la dublu mixt, alături de Adina Diaconu. Pe podium a urcat şi constănţeanca Elena Zaharia (mezina lotului tricolor), de la CS Farul Constanţa, care a făcut parte din formaţia feminină a României medaliată cu bronz.
 
România a cucerit aşadar trei medalii, toate de bronz, la această ediţie, a 15-a, a Campionatului Mondial. Pentru fete este a şasea distincţie pe echipe şi a 13-a în total, în vreme ce pentru băieţi este prima din istoria Campionatului Mondial! România a fost reprezentată la întrecerea din Italia de Adina Diaconu, Andreea Dragoman, Elena Zaharia, Tania Plăian / Dragoş Oprea, Cristian Pletea, Rareş Sipoş şi Florin Spelbuş. Antrenori: Mădălin Ionaşcu, Petre Arnăutu, Alexandru Gheorghe şi Marian Filipaş.
 
La dublu mixt, perechea Pletea / Diaconu şi-a asigurat medalia după victoria din sferturi cu Haidong Xu şi Tianyi Qian (China), scor 3-2 (-8, 8, 12, -3, 8). În semifinale, românii au întâlnit cuplul care avea să cucerească medalia de aur, format din Fei Xue şi Manyu Wang (China), în faţa cărora au cedat cu 0-4 (-5, -9, -3, -9). În optimi, Pletea şi Diaconu au dispus cu 3-0 (8, 6, 6) de Yu Bin Kwak şi Yealin Kim, din Coreea, în „16“-imi i-au învins pe Hsin-Yang Li şi Yu-Peng Lee, din Taipei, scor 3-2 (4, 9, -9, -7, 2), iar în primii 32 au trecut cu 3-0 (6, 10, 3) de Carlo Rossi (Italia) şi Sabina Surjan (Serbia).
 
La simplu şi la dublu (alături de Rareş Sipoş), Cristian Pletea s-a oprit în 16-imi. În vârstă de numai 13 ani, Elena Zaharia a ajuns şi ea până în 16-imi la simplu, iar la dublu, împreună cu Tania Plăian, chiar şi mai sus, în optimi!

Viorel Filimon, nominalizat la titlul de antrenorul anului

Aproape de mijlocul acestei luni, pe 14 decembrie, la Gala ITTF Star Awards 2017, care se va desfăşura în Kazahstan, la Astana, va fi desemnat cel mai bun antrenor al anului în tenisul de masă mondial. Au fost nominalizaţi trei celebri tehnicieni, constănţeanul Viorel Filimon, antrenorul echipei naţionale de senioare a României (campioană europeană în 2017), Yu Harimoto (tatăl şi antrenorul lui Tomokazu Harimoto) şi Jorg Rosskopf, antrenorul lotului masculin al Germaniei. Viorel Filimon a mai fost nominalizat o dată, în 2015, pentru onorantul titlu.

Sursa foto: Facebook (Federaţia Română de Tenis de Masă)

Citeşte şi:

Constanța / Tenis de masă: Cristian Pletea și Elena Zaharia, pe podium la Campionatul Mondial de juniori. Succes istoric la băieți! 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii