Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:02 15 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Costin Mincu, Florin Mazilu şi Lucian Serghei, succese rapide Luptătorul Doru Zelea, victorie prin KO la „Turneul Campionilor“ (galerie foto)

ro

22 Dec, 2015 00:00 3493 Marime text
În jur de 100 de sportivi, de la 14 cluburi din judeţele Constanţa, Tulcea şi Brăila, au participat la „Turneul Campionilor“, o interesantă întrecere de arte marţiale, organizată, la Sala Sporturilor din Constanţa, de CS Wind Extreme.
 
Competiţia s-a desfăşurat pe trei secţiuni, concursul copiilor, gala amatorilor şi încleştarea profesioniştilor, în care rezultatele au fost: Costin Mincu (Oyama Karate Constanţa) îl învinge prin abandon după repriza întâi pe Petrişor Daniel Roman (Urban Warrior Brăila), Bogdan Mihalache (Wind Extreme Constanţa) pierde prin KO în repriza a doua la Doru Zelea (Wind Extreme), Marian Băltuţă (Victoria Cumpăna) îl învinge la puncte pe Onur Khaled (CS Bogdan Ciubotariu Constanţa), Cosmin Mărcuţă (Keru Kento) pierde la puncte în faţa lui Cezar Andrieş (CS Năvodari), Petrică Purcaru (CS Năvodari) îl învinge după extra-round pe Alexandru Călin (Juniorii Tuzla), Adrian Roşca (CS Bogdan Ciubotariu) îl învinge pe Silviu Streinu (CS Năvodari), care nu a mai evoluat în extra-round, Cristian Voicu (CS Salamandra Constanţa) pierde la Mădălin Crăciunică (Keru Kento), prin abandon (nu a mai luptat în extra-round), Florin Mazilu (Wind Extreme) îl învinge pe Răzvan Matei (Mawashi UFC Constanţa), care a abandonat după repriza întâi, Elvis Ibraim (Wind Extreme) îl învinge după extra-round pe Marius Manole (CS Bogdan Ciubotariu), Valentin Pâcleanu (Urban Warrior) pierde la puncte în faţa lui Ion Neagu (CS Bogdan Ciubotariu) şi Robert Cristian Albert (Mawashi UFC) a abandonat după repriza întâi a disputei cu Lucian Serghei (Bluto Team Tulcea).

„Îmi doresc să cresc de la meci la meci“

„A fost un meci un pic dificil, din pricina diferenţei de greutate, însă mi-am păstrat calmul şi am ascultat de sfaturile antrenorului. Îmi doresc să mă antrenez din ce în ce mai bine şi să cresc de la meci la meci, aşa cum făcut-o şi până acum“, a spus Doru Zelea

Costin Mincu a fost stăpân pe el şi a lovit puternic şi clar

„În timpul meciului, am fost stăpân pe mine şi am lovit puternic şi clar, ceea ce a făcut să am o partidă uşoară“, a declarat Costin Mincu, cel care este campion de Kyokushin Karate şi a evoluat şi în promoţia Superkombat. Înalt de 1,96 m, Costin a avut 91,6 kg la meci, iar adversarul său, - 92 kg. Mincu urmează şcoala de antrenori la arte marţiale de contact şi a făcut jumătate de an din cei doi cât durează cursurile.

„Mădălin Crăciunică a evoluat excelent"

Lucian Stoicoci, antrenorul lui Mădălin Crăciunică (un alt luptător Superkombat), a remarcat evoluţia deosebită a elevului său. „Meciul a fost foarte bun. Mădălin a evoluat excelent, în ciuda faptului că nu s-a pregătit special pentru această confruntare, fiind şi accidentat la picior. La anul, aşteptăm din nou Superkombat şi sperăm să intrăm şi pe RXF“, a spus Lucian Stoicoci. „Am avut o partidă grea. Din ce am înţeles, adversarul meu a făcut box înainte şi a expediat multe lovituri. Dar, graţie experienţei pe care am căpătat-o până acum, am reuşit să mă impun. M-au ajutat mult şi cei de la colţul meu, sensei Lucian Stoicoci, Marius Burlacu şi Alex Filip”, a spus şi Mădălin Crăciunică.

Adrian Roşca, sportivul anului la CS Bogdan Ciubotariu
 

Silviu Streinu este un luptător puternic, mai greu cu zece kilograme decât Adrian Roşca, lucru care s-a simţit în forţa pumnului. Sportivul nostru a reuşit să câştige însă. Bravo amândurora!“, a declarat Samir Regep, instructorul principal de la CS Bogdan Ciubotariu.
 
Cu un meci şi în Superkombat, Adrian Roşca a fost declarat sportivul anului la secţia de Kempo a clubului. „O partidă de care pe care. Adrian a obţinut o victorie muncită, pregătirea fizică făcând diferenţa încă o dată“, a punctat Demirel Gelil, preparatorul fizic al lui Adrian Roşca.
 
„Silviu Streinu a făcut un meci bun. Promitem că vom continua pregătirea la un nivel înalt, pentru a răsturna ierarhiile“, a precizat Marcel Jipeanu, instructor la CS Năvodari.
 
Recent, CS Bogdan Ciubotariu a participat, cu 12 sportivi, şi la Cupa Moş Crăciun, de la Murfatlar, Samir Regep remarcând reuşita întrecerii. „A fost o cupă foarte bine organizată de către Marcel Ilaşcu, oferindu-se medalii, diplome şi cadouri de la Moş Crăciun. Toată lumea a plecat mulţumită de la competiţie“, a remarcat Samir Regep.

Alexandru Călin îi cere revanşa lui Petrică Purcaru 

La „Turneul Campionilor“, pe lângă Marian Băltuţă şi Alexandru Călin, cei care au evoluat în gala profesionistă, CS Victoria Cumpăna a participat şi cu alţi sportivi (în celelalte secţiuni), care au obţinut trei medalii de aur (prin Dan Marian Radu, Florin Găzdaru şi Marian Băltuţă) şi patru de argint (prin Eduard Drăguşin, Silviu Afloarei, Mihai Pană şi Claudiu Savatin). „Ţin neapărat să primesc o revanşă, în care voi şti mult mai bine ce am de făcut şi cum să abordez lupta. Nu am pierdut decât o luptă, nu şi războiul, voi reveni cu forţe şi mai mari“, a spus Alexandru Călin.

Ti-a placut articolul?

Comentarii