Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:16 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Echipă feminină, în premieră, la Farul Constanța. Cine este antrenor. Preparator fizic, o participantă la Jocurile Olimpice

ro

22 Aug, 2022 00:00 2928 Marime text

 
  • Echipa de pe litoral va face parte în noul sezon din Seria 1, iar primul meci oficial va avea loc la 28 august, pe teren propriu.
 
În ediția 2022/2023 a Ligii a 2-a de fotbal feminin, va evolua și Farul Constanța, înregistrându-se astfel o premieră în istoria clubului de pe litoral, care n-a mai avut până acum echipă de fete. 
 
De pregătirea formației se va ocupa fostul jucător Ionuț Florea, care va fi ajutat pe banca tehnică de antrenorul secund Marius Cojocaru și de preparatorul fizic Cristina Bujin, fostă atletă de performanță, participantă la Jocurile Olimpice din 2016, dar și profesor de atletism la CSS1 Constanța.
 
„Continuând proiectele pe care ni le propunem an de an, prin care ne dorim să creăm la Constanța cea mai frumoasă familie din sportul dobrogean, considerăm că din acest sezon este momentul unui nou pas important în istoria clubului! Fotbalul feminin va fi prezent din această vară, pentru prima oară în istoria de peste 100 de ani, și în cadrul celui mai iubit club din Dobrogea! Ne aliniem totodată marilor cluburi europene în rândul cărora activează și echipe feminine. Fotbalul feminin a cunoscut o dezvoltare foarte importantă în ultimii ani, dovadă fiind interesul în continuă creștere în rândul doamnelor și domnișoarelor de a practica «sportul rege», precum și numărul impresionat de spectatori care asistă la cele mai importante competiții europene. Pentru moment, echipa va lua startul în liga secundă, dar cu obiective pe măsura performanțelor care se doresc mereu la clubul nostru“, se arată pe site-ul oficial al Farului.
 
Echipa de pe litoral va face parte în noul sezon din Seria 1, alături de  Vulpițele Galbene Roman, CN Nicu Gane Fălticeni, ACS Vasas Femina FC (2), AFC Măgura 2012 Bacău, FC FCSB SA, Liceeni Topolog, Farul Constanța, AFC Chindia Târgoviște, ACS Juniorul-2014 București, ACS Prosport Football Academy. Primul meci oficial va avea loc la 28 august, pe teren propriu, cu CN Nicu Gane Fălticeni.
 
„Fotbalul este un fenomen care, în ultimii ani, și-a câștigat foarte mulți suporteri și în rândul doamnelor, domnișoarelor. Cred că vedem cu toții impactul pe care îl au partidele de fotbal feminin la nivel mondial, implicarea în această direcție care există la toate formațiile de top din Europa. Așa cum am spus mereu, Farul este echipa tuturor dobrogenilor, iar înființarea acestei echipe nu este decât o normalitate prin care dorim să oferim aceleași bucurii, împliniri, tuturor celor care iubesc Farul, indiferent de sex“, a declarat, potrivit sursei citate, vicepreședintele clubului constănțean, Tiberiu Curt.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Farul Constanța
 
Citește și:
 
ACS Vulpițele Galbene Roman, printre adversarele fotbalistelor de la Farul Constanța în campionat
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii