Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:57 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța. La 73 de ani, culturistul Vasile Șerban a obținut performanța carierei! „Atâta timp cât corpul îmi cere sau îmi dă voie, voi continua“ (GALERIE FOTO)

ro

21 Nov, 2023 17:00 2894 Marime text
  • La categoria sa, au evoluat 12 sportivi, iar Vasile Șerban, născut în 1950, a fost al doilea cel mai în vârstă.
 
Campionatul Mondial de Culturism și Fitness, din Spania, i-a adus celebrului culturist veteran constănțean Vasile Șerban cel mai important rezultat din carieră, la 73 de ani! Este vorba de medalia de bronz, care îi împlinește „sportivului fără vârstă“ palmaresul, și așa impresionant.
 
La întrecerea desfășurată la Santa Susana, Vasile Șerban, care locuiește în Năvodari și e legitimat la Power Gym Constanța, a concurat la categoria +60 ani Open și, aflat într-o formă de invidiat, a urcat pe treapta a treia a podiumului. La categoria sa, au evoluat 12 sportivi, iar Vasile Șerban, născut în 1950, a fost al doilea cel mai în vârstă, după un culturist veteran născut în 1945. „La cei 73 de ani, Vasile Șerban a impresionat juriul format de arbitri din întreaga lume, obținând medalia de bronz la Campionatul Mondial de Culturism și Fitness! Așadar, ni s-a demonstrat în mod clar faptul că: vârsta este doar un număr!“, este mesajul Federației Române de Culturism și Fitness.
 
Nu pentru poză sau pentru un tricou mulat!
 
În cariera sa, Vasile Șerban a cucerit, în afară de bronzul mondial, 19 titluri de campion național la categoria Masters, dar și o medalie de aur și una de bronz la Campionatul Balcanic, medalia de bronz la Campionatul European, s-a clasat pe locul patru la Campionatul Mondial, dar a obținut și titlul de campion absolut al categoriei masters la Cupa Federaţiei.
 
„E cea mai importantă medalie din cariera mea. Mai obținusem locul patru la Campionatul Mondial, dar acum am urcat pe podium. Nu pot descrie în cuvinte cum măsimt. Îți trebuie voință multă, trebuie să-ți placă culturismul și să crezi în el. Nu trebuie să-l practici numai pentru poză sau pentru un tricou mulat. Eu vreau să merg în continuare. Atâta timp cât corpul îmi cere sau îmi dă voie, voi continua. Mi-ar plăcea să concurez și în viitor la Campionatul European și Mondial“, a declarat Vasile Șerban, la microfonul FRCF. Culturistul de pe litoral a fost decanul de vârstă al lotului României care a concurat la Mondiale. 
 
„Am făcut tot ce a depins de mine“
 
„Țin să mulțumesc și pe această cale d-lui președinte Toncean, d-lui coordonator de lot, Torcea Costel, care mi-au făcut posibilă prezența la această importantă competiție. Am făcut tot ce a depins de mine, ca să mă prezint onorabil și să răsplătesc încrederea ce mi s-a acordat! Mulțumesc tuturor!“, a punctat campionul. „Vasile Șerban, 73 ani, bronz la Campionatele Mondiale! Vă așteptam la săli în toată România! Sportul nu are vârstă!“, a menționat Dan Pandelea, președintele ACS Power Gym Constanța, membru al FRCF, coordonatorul lotului național de Fitness Challenge și șeful Comisiei de profil a Federației.
 
„Un adevărat titan al sportului!“
 
Performanțele deosebite ale culturistului de pe litoral i-au adus noi cuvinte frumoase și din partea celor apropiați.  
 
„Felicitări! Mă bucur din suflet pentru aceasta medalie!“, „Voi, ăștia mai tineri, ce scuză aveți?!“, „Tot respectul, maestre!“, „Doză de motivație, putere și determinare! Vârsta e doar un număr!“, „Vasile Șerban dovedește că, dacă vrei ceva să realizezi, nu contează vârsta. Totul depinde de ambiție, muncă multă și să concurezi cu tine, nu cu alții. Respect și succes în continuare!“, „Felicitări, nea Vasile, un adevărat titan al sportului!“, „Longevitate în sport, impresionant, impecabil! Nu sunt cuvinte pe măsură, sănătate și viață lungă!“, „Te pup, Vasile, și sunt mândru de tine!“,  „Felicitări! Indiferent de vârstă, vă simțiți ca și un tânăr, pun pariu că data viitoare va fi un alt nivel, ambiția întotdeauna își spune cuvântul!“, „Bravo, domn Vasile, cel mai tare, tot înainte!“,  „Un campion care muncește și își merită respectele...“ sau „Sănătate, fericire și tot ce este mai bun, nea Vasile. Să fiți pe podiumul anului viitor cu brio. Felicitări!“, au fost câteva dintre mesaje.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Facebook (Federația Română de Culturism și Fitness)
 
Citește și:
 
Culturism Constanța
La 73 de ani, Vasile Șerban - bronz la Mondiale. George Moise - campion mondial! (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii