Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:52 05 12 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Club nou pentru sporturi de contact Luptători cunoscuţi din Constanţa îşi ascut „colţii“ la Sharks Gym (galerie foto)

ro

11 Oct, 2017 00:00 9066 Marime text

La Constanţa a fost înfiinţat un nou club destinat sporturilor de contact, Sharks Gym, în care campioni şi luptători cu nume, dar şi începători se pregătesc la mai multe ramuri
 
Clubul Sportiv Sharks Gym Constanţa a fost înfiinţat de Alex Filip, Daniel Asaftei şi Cătălin Căşaru, cu ajutorul a doi sponsori. Ieri a fost inaugurată sala de antrenament. În afara începătorilor, clubul are în prezent în jur de 50 de adulţi care se pregătesc, din care şapte - opt de mare performanţă.
 
La Sharks Gym Constanţa se practică arte marţiale mixte (MMA), kickboxing şi box. Cu luptătorii de MMA va lucra antrenorul Daniel Asaftei (multiplu campion mondial), cei de la box vor fi pregătiţi de Ionuţ Gheorghe, medaliat olimpic în 2004, la Atena, iar cunoscuţii luptători Alex Filip şi Cătălin Căşaru vor face cu cei mici kickboxing şi MMA. În afară de aceştia, Sharks Gym este reprezentat şi de alţi sportivi participanţi în galele profesioniste, precum Eduard Chelariu, Robert OrboceaOzel Mustafa sau Ştefan Orza, ultimul, după cum spune Alex Filip, „un băiat tânăr, de 16 ani, dar foarte promiţător. A luptat deja în mai multe gale profesioniste. Va fi speranţa kickboxingului constănţean. În scurt timp, veţi auzi mult mai multe despre el“.

Un vis devenit realitate

„Eu am fost în mai multe rânduri în străinătate, în Olanda mai exact, şi am văzut condiţiile de acolo. Ne-am dorit mereu o sală a noastră, măcar la jumătate din condiţiile care sunt acolo. Şi am reuşit, avem acum Sharks Gym. Vor fi cursuri de copii (între 6 şi 14 ani), apoi începători, avansaţi şi performanţă. Cam patru grupe“, a mai spus Alex Filip. După primul antrenament, acesta a postat pe Facebook: „Un vis devenit realitate, un vis ce s-a născut din dorinţa şi sacrificiile unor băieţi care au crezut în ei, au muncit, au luptat şi când a fost bine, şi când a fost greu, un vis pe care mulţi au încercat să ni-l năruie. În seara aceasta, a fost despre ei, despre luptători, amatori şi/sau profesionişti. Însă tot ce a fost în seara aceasta îi este dedicat antrenorului nostru, Daniel Asaftei! Cuvintele sunt de prisos. Mâine o să fie despre cei care au «clădit» această sală şi despre cel care ne susţine drumul spre performanţă de trei ani, necondiţionat, Daniel Rafte“.

O nouă motivaţie pentru Alex Filip

După gala Superkombat la care a participat în luna august în China, Alex Filip a anunţat că meciul susţinut acolo a fost ultimul din cariera sa. Ulterior, luptătorul a revenit asupra deciziei. „Luasem acea hotărâre din motive personale. Apoi, după o discuţie cu Eduard Irimia, preşedintele Superkombat, m-am decis să continui. Eduard Irimia e cel care a avut o mare influenţă în revenirea mea. Mi-a spus că, din punctul lui de vedere, nu e momentul. Iar apoi, când am ajuns în ţară, am preluat acest proiect şi a fost o nouă motivaţie pentru mine“, a explicat Alex Filip, care, în viaţa de zi cu zi, este poliţist. În ultima perioadă, Alex s-a concentrat pe deschiderea sălii şi pe stabilirea mai multor partide pentru sportivii Sharks Gym la gale cunoscute din străinătate. În ce priveşte evoluţiile sale, din câte se pare, Alex va mai lupta de două ori până la finele anului.

Cătălin Căşaru va lupta în Cecenia sau în Polonia

Şi ceilalţi luptători de mare performanţă de la noul club constănţean se pregătesc pentru meciurile care îi aşteaptă. „Săptămâna viitoare, Eduard Chelariu va lupta într-o super-gală în Austria, la Linz, Final Fighting Championship, unde cap de afiş va fi Robin Van Roosmalen. Edi va întâlni cu un luptător redutabil, Samo Petje, din Slovenia, care e dublu campion mondial în această promoţie. Apoi, la sfârşitul acestei luni sau la începutul celei viitoare, sperăm să se concretizeze partida lui Cătălin Căşaru în Cecenia, într-una dintre cele mai mari organizaţii de MMA din lume, împotriva unui cecen. Dacă nu va fi acolo, atunci va lupta în Polonia, tot împotriva unui sportiv puternic. Avem mai multe oferte. De asemenea, până la finele anului, Ozel Mustafa va mai lupta o dată sau de două ori. Vom vedea, ori în Colosseum Tournament, ori în Superkombat. Ceilalţi luptători ai noştri care încă nu sunt cunoscuţi ca nume vor participa la întreceri precum Cupa Keru Kento, Campionatul Naţional de Kempo şi altele. Avem multă treabă“, a arătat Alex Filip.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa

Ti-a placut articolul?

Comentarii