Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:49 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ciprian Marica „Am promisiunea că atât Consiliul Local, cât şi Consiliul Judeţean vor susţine Farul Constanţa“

ro

05 Jan, 2019 00:00 3980 Marime text
Fostul internaţional Ciprian Marica, finanţatorul echipei de fotbal SSC Farul Constanţa, a precizat că, de când a preluat formaţia, el a asigurat întreaga susţinere bănească, însă există promisiunea că şi autorităţile locale vor veni alături de nou promovata în Liga a 2-a.
„Până în momentul de faţă, toată susţinerea a venit din partea mea, nu vorbim de nicio altă susţinere bănească, de niciun fel. Sigur că discuţiile au fost ca împreună să facem. Eu sunt un om de echipă şi cred că singur nu pot schimba lucrurile. Am nevoie de autorităţi, de mediul de afaceri, de oamenii care chiar iubesc şi simt ceva pentru această echipă. Am încercat să construiesc un proiect foarte serios, pe cinci ani, cu obiective, cheltuieli şi randament, tocmai pentru a face performanţă. Am promisiunea că atât Consiliul Local, cât şi Consiliul Judeţean vor susţine Farul Constanţa şi vor dori să facem din ea o echipă de top şi de performanţă“, a punctat Ciprian Marica, la o emisiune a Telekom Sport.
 

„Noi suntem departe“

 
Acesta a precizat la acelaşi post de televiziune şi care a fost contribuţia sa financiară la SSC Farul până în prezent. „Vorbim de peste 400.000 de euro, în aproape cinci luni. Sigur că şi cu datoriile şi cu problemele de rigoare. De acum înainte depinde de ce obiective ai sau ce îţi propui. Ne uităm la echipele care îşi propun să promoveze că au un buget de peste 1,2 milioane de euro. Noi suntem departe, dar ceea ce m-a determinat să sprijin Farul a fost ambiţia oamenilor de a readuce această echipă în prim plan. În primul rând suporterii, care au înfiinţat SSC Farul şi nu au lăsat brandul să moară. Au promovat din Liga a 4-a în a 2-a în doi ani la rând. E clar că această echipă e iubită. Meciul de promovare din Liga a 3-a în Liga a 2-a l-a jucat cu 7.000 de spectatori în tribună. În sezonul precedent, Farul a fost susţinută de Consiliul Local şi, după discuţiile mele cu autorităţile, îşi doresc să aibă o echipă. Constanţa, acest oraş minunat, merită să aibă o echipă şi nu se poate mulţumi doar cu ce reuşeşte să facă Gică Hagi personal şi cu ambiţia lui. Acest oraş îşi doreşte să construiască o echipă solidă, pe care să o readucă în prim-planul fotbalului românesc“, a spus Marica, potrivit sursei citate.
 

„În Anul Centenar, vrem să venim cu echipa în prima ligă“

 
Din lotul care a încheiat anul 2018 clubul s-a despărţit de mai mulţi jucători, iar pentru 2019 vor fi aduşi alţii astfel încât lotul să cuprindă 24 de fotbalişti. „Mai avem doar zece jucători. Într-un lot vorbim de 24 de fotbalişti, probabil vor veni unii şi în probe. Ne gândim să mergem în cantonament cu 30 de jucători şi vom decide apoi cine va rămâne. Vrem să construim ceva solid. Obiectivul pentru acest campionat e menţinerea în Liga a 2-a, clasându-ne mai sus de locul zece. Este un obiectiv realist, nu ne propunem o nebunie, nici nu ar fi posibil, dată fiind poziţia în care ne aflăm azi. Vrem să construim o echipă pentru anul viitor, astfel încât să reuşim să ne batem la promovare. Şi trebuie să promovăm! Anul viitor, sărbătorim 99 de ani de Farul, iar în Anul Centenar vrem să venim cu echipa în prima ligă“, a mai spus Ciprian Marica, care se va baza în continuare pe antrenorul Petre Grigoraş: „A venit la echipă într-o situaţie grea, pe care şi-a asumat-o, alături de mine. Ştiam că vom pierde foarte multe meciuri. Ne-am asumat împreună această situaţie de criză şi vom continua împreună“.

Pe loc de retrogradare

 
SSC Farul a încheiat 2018 pe loc de retrogradare, clasamentul fiind: 1. Sportul Snagov - 46p, 2. Academica Clinceni - 45p, 3. Petrolul Ploieşti - 45p, 4. U Cluj - 44p, 5. Chindia Târgovişte - 44p, 6. FC Argeş - 41p, 7. CS Mioveni - 34p, 8. Energeticianul - 29p, 9. UTA - 29p, 10. Pandurii Tg. Jiu - 28p, 11. ASU Poli - 25p, 12. Ripensia Timişoara - 25p, 13. Daco-Getica Bucureşti - 24p, 14. Luceafărul Oradea - 23p, 15. Aerostar Bacău - 22p, 16. Metaloglobus Bucureşti - 21p, 17. SSC Farul - 20, 18. CS Baloteşti - 19p, 19. Dacia Unirea Brăila - 12p, 20. ACS Poli Timişoara - 10p. La finele sezonului 2018/2019, vor promova în Liga 1 primele două clasate, iar echipa de pe locul trei va disputa baraj de promovare / menţinere cu locul 6 din turneul play-out al primei divizii. În Liga a 3-a vor retrograda ultimele cinci clasate.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa
 
Citeşte şi:

SSC Farul Constanța s-a despărțit de 12 fotbaliști
 
Ce spun Ciprian Marica şi Petre Grigoraş SSC Farul încheie anul pe loc de retrogradare. Va urma o remaniere a lotului de jucători 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii