Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:20 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce spun Ciprian Marica şi Petre Grigoraş SSC Farul încheie anul pe loc de retrogradare. Va urma o remaniere a lotului de jucători

ro

10 Dec, 2018 00:00 3350 Marime text
Echipa de fotbal SSC Farul Constanţa, nou promovată în Liga a 2-a, încheie anul pe loc de retrogradare, 17 (din 20 de echipe), cu 20 de puncte. În ultima partidă jucată în 2018 în campionat, sâmbătă, cu UTA, la Constanţa, echipa de pe litoral a înregistrat o remiză, 1-1, care a coborât Farul în clasament de pe 16 pe 17.

„Ne doream o victorie la ultimul meci al anului, aşa cum ne-am dorit, de altfel, şi la Timişoara, vreo două, dar nu am reuşit să obţinem niciuna. Cred că, după aspectul jocului cu UTA, e un rezultat echitabil. Am întâlnit o echipă destul de puternică. Au avut şi ei şansele lor, şi noi pe ale noastre de a deschide scorul. Poate că, dacă am fi reuşit să marcăm la 0-0, la ocazia lui Păun, am fi putut câştiga. A fost un joc echilibrat, de luptă. A trecut însă, s-au scurs şi etapele şi a venit vacanţa. Vom trage linie, vom face o analiză din toate punctele de vedere şi se vor lua deciziile care se impun spre binele echipei“, a declarat antrenorul principal al SSC Farul, Petre Grigoraş.

„Mă bucur pentru Dumi”

Condusă pe tabelă din minutul 66, SSC Farul a reuşit egalarea în minutul 81, prin Marius Dumitraşcu, în min utul 81, la numai două minute după ce tânărul mijlocaş, născut în 1999, intrase pe teren, în locul lui Marius Fotescu! „Mă bucur pentru Dumi că a reuşit să înscrie. E un jucător foarte tânăr şi îi dorim să aibă constanţă. De asta are nevoie în primul rând un fotbalist la o vârstă fragedă“, a spus Petre Grigoraş.

„E clar că nu e bine“ 

SSC Farul încheie anul cu 20 de puncte, având în 21 de meciuri şase victorii, două egaluri şi 13 eşecuri, golaveraj 29-42. Tehnicianul constănţean a anunţat că schimbările în lotul de jucători vor fi destul de multe. „Avem 20 de puncte, ar fi trebuit să avem 21, dar asta e (n.r. punctul din egalul cu CS Mioveni a fost pierdut după ce echipei adverse i s-a acordat victoria la masa verde). E clar că nu e bine. Când am venit la echipă, cunoşteam toate aspectele. Ne-am asumat o responsabilitate mare, alături de Ciprian Marica, cel care a preluat SSC Farul. E clar că va fi o remaniere destul de mare a lotului de jucători. Se va încerca o reconstrucţie a echipei şi să sperăm că vom fi cu toţii inspiraţi în alegerea jucătorilor şi pregătirea lor. Returul trebuie să ne aducă la realizarea obiectivului propus pe termen scurt, menţinerea în Liga a 2-a, după care să construim şi o echipă, care, în sezonul viitor, să se bată pentru obiectivul propus mai de demult, dar întârziat cu un an (n.r. promovarea în Liga 1)“, a punctat Petre Grigoraş.

Luptă strânsă în subsol

În celelalte meciuri ale etapei a 21-a s-au înregistrat rezultatele: FC Argeş - Pandurii Tg. Jiu 3-1, U Cluj - Chindia Târgovişte 3-1, Ripensia Timişoara - Luceafărul Oradea 2-0, Aerostar Bacău - Metaloglobus Bucureşti 9-1, CS Mioveni - Sportul Snagov 0-4, Daco-Getica Bucureşti - Academica Clinceni 0-2, Dacia Unirea Brăila - ACS Poli Timişoara 2-0, ASU Poli Timişoara - Energeticianul 0-0, Petrolul Ploieşti - CS Baloteşti 5-1.
Clasament: 1. Snagov - 46p, 2. Clinceni - 45p, 3. Petrolul - 45p, 4. U Cluj - 44p, 5. Chindia - 44p, 6. FC Argeș - 41p, 7. Mioveni - 34p, 8. Energeticianul - 29p, 9. UTA - 29p, 10. Pandurii - 28p, 11. ASU Poli - 25p, 12. Ripensia - 25p, 13. Daco-Getica - 24p, 14. Luceafărul - 23p, 15. Aerostar - 22p, 16. Metaloglobus - 21p, 17. SSC Farul - 20, 18. Balotești - 19p, 19. Dacia Unirea - 12p.19. ACS Poli - 10p.
La finele sezonului 2018/2019, vor promova în Liga 1 primele două clasate, iar echipa de pe locul trei va disputa baraj de promovare / menținere cu locul 6 din turneul play-out al primei divizii. În Liga a 3-a vor retrograda ultimele cinci clasate.

Au avut 21 de etape pentru a demonstra

Întrebat dacă cei de la SSC Farul au deja o listă cu jucători pe care să-i achiziţioneze, Petre Grigoraş a răspuns: „Nu există listă, că nu vorbim de lista lui Schindler acum. Nu avem una acum. E clar că lotul trebuie remaniat şi să achiziţionăm jucători care să aducă un plus. Actualii componenţi ai lotului au avut posibilitatea 21 de etape să demonstreze că merită să rămână la această echipă. Farul îşi doreşte mult mai mult decât a realizat până acum. În funcţie de rezultatul analizei pe care o vom face împreună, se va lua o decizie, câţi jucători, pe ce posturi? Etc. Cred că vor fi destul de multe schimbări. Indiferent ce schimbări se vor produce, ele trebuie să ducă la ceva mult mai bun decât a fost până acum. Sper ca împreună să fim inspiraţi în alegerea jucătorilor, pentru a putea să ne îndeplinim obiectivul“.

„Aşa cum ştiam de la bun început, suferim“

La finalul partidei cu UTA, Ciprian Marica, finanţatorul SSC Farul, şi-a manifestat bucuria că, în ciuda clipelor grele prin care trece echipe, suporterii sunt alături de ea. „Aşa cum ştiam de la bun început, suferim. Dar nu pot decât să mă bucur că oamenii vin la stadion în situaţii grele, ştiind că echipa suferă, ceea ce dovedeşte că iubesc echipa, iar eu nu pot fi decât mândru de acest lucru. Promitem că vom face ceea ce depinde de noi ca, în retur, echipa să arate mult mai bine. Am aşteptat finalul de an, după care vom analiza cu antrenorul echipei şi vom lua cele mai bune decizii. La Farul şi la Constanţa nu-ţi poţi propune lucruri mici. Oamenii iubesc această echipă şi au aşteptări mari, ceea ce ne motivează, ne ambiţionează să vrem mai mult, să muncim mai mult şi să le oferim bucurii. De aceea suntem cu toţii aici, să ne punem în slujba echipei, să muncim, iar anul viitor să fim mai bucuroşi“, a precizat Marica, cel care a precizat, legat de actele clubului: „Nu e niciun fel de problemă, totul e OK“.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa
 
Citeşte şi:
 
Un singur suporter a venit să încurajeze UTA la meciul de la Constanța cu SSC Farul

Imagini de la eveniment SSC Farul, egal în ultimul meci al anului. „Marinarii" au fost conduși de UTA la Constanța (galerie foto)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii