Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:58 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cer 51.000 de lei CS Portul l-a reclamat pe Bogdan Chiriţă pentru două transferuri de jucători (galerie foto)

ro

25 Feb, 2014 00:00 5258 Marime text
Oficialii Clubului Sportiv Portul Constanţa s-au adresat Federaţiei Române de Fotbal şi Asociaţiei Judeţene de Fotbal Constanţa în cazul fotbaliştilor Alexandru Talaşman şi Ionuţ Gheorghe, despre care spun că au fost transferaţi de FC Farul cu încălcarea prevederilor regulamentare
 
Bogdan Ionuţ Chiriţă, fost oficial la CS Portul Constanţa, actualmente managerul general al Asociaţiei Clubul Sportiv Şcoala de Fotbal Farul Constanţa 2010, a fost reclamat de prima grupare pentru cele două transferuri de la Portul la FC Farul. Reprezentanţii Portului solicită 51.000 de lei (indemnizaţia de formare / promovare / solidaritate), spunând că nu doresc răul Farului, care, potrivit portuarilor, ar putea din această cauză să nu mai fie programat în competiţii.
 
Sub semnăturile lui Marin Stoean (preşedinte), Eusebio Gheorghe (vicepreşedinte) şi Ştefan Liviu Geangoş (delegat), CS Portul a depus la Federaţia Română de Fotbal două adrese, la Comisia de Soluţionare a Litigiilor (nr. 07/10.02.2014) şi la Comisia de Disciplină (nr. 08/10.02.2014), iar la AJF Constanţa - una, la Comisia de Disciplină (nr. 10/12.02.2014). În documente se stipulează, printre altele: „FC Farul Constanţa a legitimat jucătorii Talaşman Alexandru Gabriel, născut în anul 1995, şi Gheorghe Ionuţ, născut în anul 1996, fără acordul clubului nostru, încălcând prevederile Regulamentului privind Statutul şi Transferul Jucătorilor de Fotbal. Transferurile jucătorilor au fost efectuate în mod fraudulos de dl. Chiriţă Bogdan Ionuţ, actual manager la ACSS FC Farul Constanţa 2010, care, în perioada martie - august 2013, a fost delegatul nostru în relaţia cu Asociaţia Judeţeană de Fotbal Constanţa. Îl acuzăm pe numitul Chiriţă Bogdan Ionuţ că a emis documente false şi antedatate, neavând drept de semnătură, la cedarea jucătorilor Talaşman Alexandru Gabriel şi Gheorghe Ionuţ. Ştampila folosită nu este cea legală, folosindu-se condica de înregistrare a documentelor, care a dispărut odată cu plecarea sa de la clubul nostru. Menţionăm că jucătorii Talaşman Alexandru Gabriel şi Gheorghe Ionuţ au evoluat pentru CS Portul Constanţa în turul campionatului 2013/2014 al Ligii a IV-a seniori, Seria Est”. CS Portul solicită, pe de o parte, aplicarea prevederilor articolului 59 din Regulamentul Disciplinar al Federaţiei Române de Fotbal, plata cheltuielilor de judecată şi de deplasare, iar pe de altă parte, respectarea articolelor 21 (privind compensarea de formare, promovare şi solidaritate) şi a articolului 23, litera t.
 
„Federaţia nu trebuia să-i legitimeze”
 

Oficialii Portului spun că Bogdan Chiriţă a fost delegatul clubului în relaţia cu AJF Constanţa în intervalul 1 martie - 1 august 2013. „Începând cu această dată (n.r. 1 martie), nicio altă persoană nu va putea încheia documente în care clubul nostru este implicat (legitimări, transferuri, înscrieri, reprezentare în şedinţe organizate de AJF etc.)”, se arată într-o adresă trimisă de Portul la Asociaţie. De la 1 august, Chiriţă a fost înlocuit în funcţie de Ştefan Liviu Geangoş. „Chiriţă a avut o contribuţie la club, nu negăm. S-a autointitulat însă manager, iar după ce echipa de juniori A1 a câştigat titlul naţional, pe 30 iunie 2013, a participat la o emisiune TV. În urma afirmaţiilor sale de acolo, am hotărât să renunţăm la colaborarea cu el. A rămas însă în anturajul echipei, iar apoi a apărut varianta plecării a cinci jucători: Iulian Barbu, Ionuţ Gheorghe, Alexandru Talaşman, Andrei Malancă şi Ferdi Abibula.

La doi dintre ei, Talaşman şi Gheorghe, le-au fost făcute contracte cu Farul (băieţii au şi jucat până acum), iar în actele de transfer apare şi un document, cu data de 1 iulie 2013 (semnat de Bogdan Chiriţă), prin care Portul renunţă la indemnizaţia de formare / promovare / solidaritate. Noi câştigăm finala duminică, iar el face acest act la o zi după? Documentul este antedatat, nu are număr de înregistrare, iar ştampila nu e cea a clubului”, a declarat Eusebio Gheorghe. Oficialii Portului spun că sunt îndreptăţiţi să primească pentru cei doi jucători 51.000 de lei. „La Federaţia Română de Fotbal s-a procedat greşit când au fost înregistrate cele două contracte. Bogdan Chiriţă trebuia să vină să discute cu noi. Notificările noastre în acest caz nu au primit răspuns de la Farul. Pentru actele întocmite, Bogdan Chiriţă poate fi suspendat doi ani din viaţa sportivă. Iar dacă va fi obligat să plătească această sumă şi nu o va face, FC Farul se poate alege cu neprogramarea în competiţii. Noi nu vrem să se ajungă însă aici. Nu acuzăm Farul şi nici nu vrem să le stricăm viitorul copiilor. Vrem să ne înţelegem. Cei din strada Primăverii vor să mai transfere doi jucători de la noi, Iulian Barbu şi Andrei Malancă, dar nu la FC Farul, ci la ACSSF Farul 2010, care ne-a trimis o înştiinţare, semnată de managerul sportiv al şcolii, Constantin Bodnar, prin care ni se cere contul clubului în care să vireze suma cuvenită pentru compensaţia de formare, conform articolului 21.2.8 din ROAF. Nu se putea proceda la fel şi în celelalte două cazuri?”, s-a întrebat Ştefan Liviu Geangoş.
 
„Totul este regulamentar”
 
În replică, Bogdan Chiriţă a respins toate acuzaţiile care i se aduc, spunând: „Din punctul meu de vedere, totul este regulamentar, sunt acoperit de acte”. Chiriţă a precizat că actul de renunţare semnat de el este legal: „Eram în funcţie, nu are cum să fie fals. Aveam drept de semnătură. Ştampila care apare pe act este legală”. În sprijinul afirmaţiei sale, Bogdan Chiriţă a prezentat adresa nr. 2/23.04.2013 către AJF Constanţa (număr de intrare 82/23.04.2013), în care semnează următorul mesaj: „Subsemnatul Bogdan Ionuţ Chiriţă, în calitate de manager al clubului Portul Constanţa, vă aduc la cunoştinţă că, începând cu 1 aprilie 2013, noul model de ştampilă al clubului este cel din această adresă”. Ştampila este aceeaşi cu cea din actul de renunţare. „Cu acest model s-a ştampilat şi trecerea a opt jucători, în frunte cu Marian Măciucă, de la Portul la Tulcea, şi nu a fost nicio problemă. Dacă actul de renunţare a fost acceptat la Federaţie, înseamnă că a fost OK”. Bogdan Chiriţă a explicat şi de ce a semnat acordul de renunţare la indemnizaţia de formare / promovare / solidaritate în cazul jucătorilor Talaşman şi Gheorghe: „Farul a zis că îi vrea pentru juniori, iar eu am fost de acord.

Era şansa lor să ajungă la o echipă de talia Farului. Am renunţat la sume pentru că nu mi s-a părut normal şi moral să se ceară bani pentru transferurile lor în condiţiile în care clubul a investit foarte puţin în ei în ultimii ani, în ce priveşte procesul de pregătire, jocuri sau recompense. Nici măcar antrenorii nu sunt plătiţi de club. Chiar şi în deplasările din campania care s-a încheiat cu câştigarea titlului naţional, părinţii au contribuit financiar foarte mult la cazare, masă şi transport. La Câmpulung, pe Talaşman şi Gheorghe eu i-am dus cu maşina. Şi atunci, pentru ce să ceri bani pe copii?”, a mai spus Bogdan Chiriţă. În ce priveşte inadvertenţa dintre funcţia sa la Portul (delegat al clubului în relaţia cu AJF) şi titulatura cu care apare în unele acte (manager), Chiriţă a spus: „Antrenorul Doru Lupu mi-a zis aşa, «managere», în glumă, pentru că fusesem manager şi la Steaua Speranţei Siliştea, şi am rămas aşa. Nu m-am prezentat însă niciodată în vestiar cu această titulatură. Este adevărat că nu există o hârtie scrisă în acest sens, iar cei de la Portul se leagă de această problemă, se agaţă de două virgule. Încearcă să arunce cu noroi în mine şi să mă discrediteze prin prisma funcţiei pe care o ocup acum la Farul 2010. Dar nu e nicio problemă, că eu oricum câştig”.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii