Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:38 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Campioană judeţeană La juniori E, Academia Farul a devansat FC Viitorul şi joacă la Constanţa la faza de zonă

ro

25 May, 2018 00:00 8007 Marime text
Academia de Fotbal Farul Constanţa va organiza în perioada 26 - 27 mai a.c., pe stadionul „Mihai Naca“ din Constanţa, grupa a doua a turneului zonal al juniorilor E (under-11, născuţi după 1 ianuarie 2007).
Competiţia reuneşte la start șase echipe, împărțite în două grupe, astfel: A - Academia Farul (antrenor, Bogdan Ciocănel), Juniorul Galaţi, Victoria Delta Tulcea; B - Prosport Focşani, FC Voluntari, Luceafărul Brăila. Meciurile se joacă după programul: sâmbătă, 26 mai - Prosport Focşani - FC Voluntari (ora 10.00), Victoria Delta Tulcea - Academia Farul (ora 11.00), FC Voluntari - Luceafărul Brăila (ora 16.00), Academia Farul - Juniorul Galaţi (ora 17.00); duminică, 27 mai - Luceafărul Brăila - Prosport Focşani (ora 10.00), Juniorul Galaţi - Victoria Delta Tulcea (ora 11.00), locul 1 în grupa A - locul 1 în grupa B (ora 16.00).

A învins de două ori FC Viitorul

Academia Farul s-a calificat la etapa de zonă după ce a devenit campioană judeţeană, într-o serie în care au mai evoluat, în ordinea clasării finale, FC Viitorul, ACS Luceafărul 2013, Academia Hagi, Victoria Cumpăna, ACS Performer Constanţa, ASSF Mangalia, ACSSC Farul, Sporting Năvodari şi CSC Năvodari. Academia Farul a avut 17 victorii şi un eşec în 18 meciuri, totalizând 51 de puncte, cu trei mai mult decât vicecampioana FC Viitorul, căreia i-a administrat două înfrângeri (1-0 acasă, 2-0 în deplasare), acestea fiind singurele eşecuri ale FC Viitorul în cele 18 meciuri jucate. Academia Farul mai are o echipă calificată la turneul zonal. Este vorba de trupa antrenată de Cătălin Săndulescu (juniori B1), care va juca barajul cu campioana judeţului Galaţi. Meciurile sunt programate în perioada 7-9 iunie.


„O performanţă istorică“

„Le mulţumesc pentru performanţa de a termina pe primul loc în campionatul judeţean de juniori E antrenorului, părinţilor şi mai ales copiilor, care s-au străduit şi au dat dovadă de caracter, într-o perioadă foarte grea pentru Academia Farul. De un an şi jumătate, nu am avut nicio finanţare publică, clubul rezistând din cotizaţii şi sponsorizări. Consider această performanţă una istorică. De nouă ani, de când s-au înfiinţat, Academia Hagi şi FC Viitorul au dominat campionatele de juniori din judeţ. Iată însă că o echipă mică, aşa cum consider deocamdată Academia Farul, a reuşit să termine pe primul loc, ba, mai mult, în meciurile directe cu FC Viitorul avem două victorii. Consider că am putea să ne calificăm la turneul semifinal, dar la copii depinde şi de starea lor de moment. Azi pot prinde o zi bună, iar mâine să joace puţin mai slab, fără nicio explicaţie“, a declarat Bogdan Chiriţă, preşedintele executiv al Academiei Farul.

Joacă şi fiul lui Radu Doicaru

Lotul Academiei Farul 2007 este format din: Alexandru Micu, Sebastian Zaharia, Elvin Selim, Bogdan Stamate, Răzvan Peicu, Filip Căpitanu, Iustin Doicaru (fiul fostului fotbalist Radu Doicaru), David Asan, Ayan Matei, Ianis Bucovală, David Tiron, Ianis Pepi, David Niţu, Mihai Sevdu, Vlad Gavrilă, David Denisov, Emir Abdula, Mircea Bantaş, Doru Săvulescu şi Ayan Arif.

„Nu ne aşteptam“

Antrenorul Bogdan Ciocănel spune că obiectivul Academiei Farul e să se califice la etapa semifinală, în urma fazei de zonă de la Constanţa. „Când am pornit la drum, acum un an, nu ne aşteptam să ajungem la faza de zonă. Împreună cu conducerea ne trasasem ca obiectiv să ne clasăm în primele două locuri pe judeţ. Copiii s-au antrenat foarte bine şi le mulţumesc. Datorită seriozităţii pregătirii ne-am clasat pe prima poziţie. Cum am spus, nu ne aşteptam, dar a fost foarte bine pentru mine că jucători au reacţionat pozitiv la antrenamente şi la meciuri. Ne-am luptat tot anul cu FC Viitorul, iar în meciurile directe am fost mai buni, din toate punctele de vedere. Despre adversarele de la zonă ştim că Prosport Focşani e foarte bună, a ocupat locul doi la turnerul Delphi Cup, organizat de Academia Hagi. Dintre cele de la noi din grupă, am mai jucat cu Juniorul Galaţi, pe care am învins-o. Totul depinde de ziua pe care o prind copiii. Obiectivul e calificarea la faza semifinală. Trebuie să tratăm serios fiecare meci, pe care vrem să-l câştigăm“, a punctat Bogdan Ciocănel.

Octavian Dumitrescu, noul preşedinte al CD

Noul preşedinte al Comitetului Director de la Academia Farul este Octavian Dumitrescu. Cel care a ocupat anterior această funcţie, Bogdan Chiriţă, continua activitatea la Academie ca preşedinte executiv. „Am adus alături de noi un om credincios, devotat fotbalului, care doreşte să schimbe radical lucrurile la Academia Farul. Eu voi rămâne preşedintele clubului, pe parte de execuţie, iar Octavian Dumitrescu se va ocupa şi de partea financiară, de infrastructură şi de realizarea obiectivelor pe care ni le propunem. Sunt încrezător şi optimist. Mereu am fost aşa, dar acum cred că va fi mai bine“, a punctat Bogdan Chiriţă.

Se bazează pe doi parteneri străini

Octavian Dumitrescu a precizat că printre ţelurile sale se numără şi crearea unui complex sportiv. „Îmi place fotbalul. Am un copil care practică şi el acest sport. Am văzut ce se întâmplă pe plan judeţean şi încerc pe cât pot, alături de ceilalţi, să fac ceva frumos în Academie. Totul ţine şi de ajutorul pe care îl primesc de la antrenori şi de la toţi cei implicaţi direct în fenomen. Eu pot să aduc partea financiară, linişte şi bunăstare în club. Dar fără ajutorul lor e greu. Ştiţi bine ce se întâmplă în judeţ, legat de baze sportive şi de alte probleme. Ne chinuim de ani întregi să avem un stadion în judeţ şi deocamdată nu se poate face nimic. Încercăm să facem ceva benefic pentru copii. Fenomenul poate fi realizat şi la Constanţa. Pe termen scurt, vrem să ne axăm pe baza materială şi să avem măcar două terenuri sintetice, dar şi mijloace de transport, pentru deplasări. Pe termen lung, sperăm să facem un complex sportiv frumos, din fonduri proprii, iar la acest proiect sper să mi se alăture două - trei persoane. Mă bazez pe doi parteneri străini, cu care lucrez“, a spus Octavian Dumitrescu.

Vor juca şi la Liga a 3-a?

Cei de la Academia Farul speră ca în scurt timp să înfiinţeze şi o echipă de seniori, pe care să o înscrie în Liga a 3-a, poate chiar din sezonul care vine, 2018/2019. „Ne dorim şi înfiinţarea echipei de seniori, prin care copiii care termină junioratul să aibă continuitate. Acesta e un alt obiectiv major al Academiei. În acest an, în mod normal n-avem drept să ne înscriem la seniori, că n-am participat la Elite, dar eu cred că vom fi primiţi totuşi la Liga a 3-a, întrucât am semnale că mai multe echipe din acest eşalon sunt cu probleme. Acum, condiţiile la Liga a 3-a sunt cu o garanţie financiară de 150.000 de euro la începutul campionatul şi mă îndoiesc că o vor avea multe echipe. Acesta a fost obiectivul meu de patru ani, de când am venit la Academie: să fac echipa de seniori, astfel încât copiii să «explodeze» la 20-21 de ani, să-i vindem, să producem bani, care să se întoarcă înapoi în club şi să fie reinvestiţi“, a punctat Bogdan Chiriţă.

Variante de terenuri

În echipa de seniori, Academia Farul se va baza pe constănţeni, în marea majoritate din propria pepinieră. „Vor fi doi - trei fotbalişti cu experienţă, de 26 - 27 de ani, iar restul jucători născuţi între 1995 şi 1998, care au trecut pe la grupele noastre de copii. Dacă avem jucători şi partea financiară ne permite, putem promova şi în Liga a 2-a. Dorim să ajungem cât mai sus. Ca variante de teren ar fi Portul, Oil Terminal, SNC, ITC sau poate punem pe picioare baza noastră. Până la iarnă, vom avea două terenuri sintetice, care vor fi acoperite cu balon, în exclusivitate pentru grupele noastre de copii. Acesta va fi un plus pentru grupele mici“, a mai spus preşedintele executive al Academiei Farul.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii