Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:45 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Aproape 8 milioane de euro Licitația pentru sediul SRI „Neptun“ din Constanța, anulată! A fost reluată procedura (DOCUMENT)

ro

12 Nov, 2023 17:00 1423 Marime text


 
  • Licitația a fost anulată la finele lunii octombrie 2023, iar acum SRI a redeschis procedura, contractul fiind cu atât mai importat cu cât valoarea totală estimată de reprezentanții serviciului se ridică la peste 7,89 de milioane de euro.
  • Legat de anularea procedurii inițiale, în datele oficiale se arată că „abateri grave de la prevederile legislative afectează procedura de atribuire sau este imposibilă încheierea contractului“.
  • Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 19 decembrie 2023, ora 15.00, urmând ca acestea să fie deschise tot atunci, în SEAP.
  • În Secțiunea Document poate fi consultat anunțul publicat în SEAP.

Serviciul Român de Informații a relansat licitația pentru modernizarea sediului „Neptun“, din Constanța, după ce prima licitație organizată de serviciul de informații a fost anulată în această toamnă.
 
Potrivit datelor oficiale, motivul anulării primei licitații a fost reprezentat de faptul că „abateri grave de la prevederile legislative afectează procedura de atribuire sau este imposibilă încheierea contractului“.
 
Licitația a fost anulată la finele lunii octombrie 2023, iar acum SRI a redeschis procedura, contractul fiind cu atât mai importat cu cât valoarea totală estimată de reprezentanții serviciului se ridică la peste 7,89 de milioane de euro.
 
Denumirea achiziției este „Proiectare și execuție de lucrări în vederea implementării proiectului Renovare energetică aprofundată a imobilului «Neptun»“.
 
Locul de executare a contractului este în Constanța, pe bulevardul Mamaia, iar în descrierea succintă se precizează că este vorba despre „achiziţia de proiectare şi execuţie de lucrări în cadrul proiectului «Renovare energetică aprofundată a imobilului Neptun» PNRR Componenta 5 - Valul Renovării- Operațiunea Renovare energetică moderată sau aprofundată a clădirilor publice - Titlu apel: PNRR/2022/C5/2/B2.2/1, runda 1 PROIECT NR. C5-B2.2b18“.
 
Valoarea totală estimată a contractului este de 38.908.132,25 de lei fără TVA, adică peste 7,89 de milioane de euro, la cursul actual, finanțarea fiind asigurată din fonduri europene, prin PNRR, așa cum am arătat anterior.
 
Durata contractului va fi de 25 de luni, iar, pentru a putea participa la licitație, companiile interesate trebuie să dovedească o medie a cifrei de afaceri generale (anuale) pentru ultimele trei exerciţii financiare încheiate respectiv 2020, 2021, 2022 cel puțin egală cu 40.000.000,00 lei, adică peste 8,04 milioane de euro, la cursul actual.
 
Atribuirea contractului se va face prin licitație deschisă, în baza criteriului cel mai bun raport calitate – preț.
 
Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 19 decembrie 2023, ora 15.00, urmând ca acestea să fie deschise tot atunci, în SEAP.
 
Reprezentanții SRI au punctat în SEAP și anumite aspecte legate de vizita la amplasament.
 
Aceștia au precizat că „în vederea elaborării ofertelor, posibilii Ofertanți pot solicita planificarea unei vizite pe amplasament. Potenţialul ofertant interesat să participe la vizitarea amplasamentului va informa, în scris, achizitorul cu cel puţin 3 zile lucrătoare înainte de data / perioada la care se solicită vizitarea amplasamentului. Potenţialul ofertant va vizita imobilul cu programare prealabilă, numai în baza unui tabel ce va conţine datele de identificare ale persoanelor, aprobat de către achizitor“.
 
Conform sursei citate, „accesul în incintă se va efectua pe baza actului de identitate și a unei delegații emisă de ofertant, semnată și ștampilată în original. După vizionarea imobilului se va întocmi un proces-verbal de vizitare a amplasamentului; Persoana și datele de contact pentru vizitarea amplasamentului: se vor comunica în momentul solicitării vizitei pe amplasament. Informațiile privind amplasamentul vor avea caracter general, eventualele clarificari privind documentația de atribuire/achiziția se vor solicita conform instrucțiunilor din Fișa de date a Achiziției aferente procedurii“.
 
Persoanele cu funcții de decizie cu privire la licitația deschisă organizată sunt: Bogdan Pușcaș – șef Autoritate Contractantă, Bărbulescu Alin – șef Beneficiar - Plătitor, Bucos Adriana – contabil șef Autoritate Contractantă, Leancă Adriana – contabil șef Beneficiar – Plătitor, Chiriță Ana Cosmina – șef structură achiziții Autoritate Contractantă, Golban Viorel – consilier juridic.
 
Amintim, prima licitație pentru modernizarea sediului „Neptun“ a fost organizată de SRI în această vară, când media cifrelor de afaceri pe ultimii trei ani solicitate companiilor interesate se ridica la 76.000.000 de lei.
 
Procedura a fost însă anulată la data de 25 octombrie 2023, în datele oficiale arătându-se că „abateri grave de la prevederile legislative afectează procedura de atribuire sau este imposibilă încheierea contractului“.
 
Acum, termenul limită pentru depunerea ofertelor de către companiile interesate este 19 decembrie 2023, iar ofertele trebuie să rămână valabile până la data de 19 iunie 2024.
 
În Secțiunea Document poate fi consultat anunțul publicat acum în SEAP.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și

SRI modernizează sediul din Neptun cu 7,86 de milioane de euro! (DOCUMENT)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii