Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:27 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cel mai bun an pentru Academia Farul Bogdan Chiriță - „Deși mulți ne vedeau desființați în vară, am reușit să facem performanță“

ro

06 Jan, 2018 00:00 4774 Marime text
Înfiinţată în 2015, Academia de Fotbal Farul Constanța a crescut de la an la an. A plecat la drum cu 250 de copii şi a ajuns acum la peste 300, împărţiţi în 15 grupe, pe categorii de vârstă. Anul 2017 a adus cele mai bune performanţe de până acum în Campionatele Naționale și Județene. 

Astfel, grupele 2001/2002 (Juniori B1, antrenor - Cătălin Sandulescu), 2006 (Juniori D, antrenor - Claudiu Moraru, 2006 (Juniori D3, antrenor - Claudiu Moraru) şi 2007 (Juniori E, antrenor - Bogdan Ciocănel) au încheiat 2017 pe primul loc
„Anul trecut a fost unul foarte bun pentru noi. În ciuda condițiilor precare de antrenament şi a lipsei de finanțare, Academia Farul a avut rezultate remarcabile. Acest lucru se datorează staff-ului tehnic, jucătorilor şi părinţilor care au înţeles că performanţa se face prin multă muncă și prin sacrificiu. Deși multă lume ne vedea desființați în vară, iată că am reușit să răzbatem și să facem performanță“, a declarat Bogdan Chiriță, preşedintele Academiei Farul.

Peste 55 de echipe la Tomis Challenge Cup

Ca în fiecare an, Academia Farul a cinstit memoria fostului jucător, antrenor și oficial de club Sevastian Iovănescu, prin ediţia a patra a Tomis Challenge Cup. Academia Farul a organizat turneul prin propriile forţe financiare, în ciuda faptului că a avut aprobat proiectul de finanțare pe legea 350 de către Primăria Constanța, dar banii nu au venit niciodată, potrivit oficialilor Academiei.
„La Tomis Challenge Cup au fost peste 55 de echipe şi șase categorii de vârstă. Am avut prezente unele dintre cele mai puternice echipe de juniori din țară, iar nivelul a fost foarte ridicat“, a arătat Bogdan Chiriță.

Juniorii republicani, pe podium

Juniorii Under-19 (antrenor, Lucian Marinof) și Under-17 (antrenor, Gabriel Şimu) ai Academiei Farul nu au reușit calificarea la Turneul de Elită, dar în Campionatul Național au ținut sus nivelul de performanță. Ambele echipe au încheiat anul pe podium (locul trei), la trei puncte de locul întâi (ocupat de CS Sportul Snagov la U-17, respectiv FCSB la U-19).
„Obiectivul ambelor echipe este obţinerea primei poziții, pentru a merge la turneul semifinal. Șanse avem la ambele categorii de vârstă, pentru că jucăm meciurile decisive acasă“, a declarat Lucian Marinof. „Academia Farul nu ar fi ajuns la aceste performanțe dacă nu exista sprijinul financiar al părinților, prin plata cotizației în timp util. Unii dintre ei chiar au adus și alte surse de finanțare, au adus sponsori pentru a ajuta anumite grupe“, a încheiat Bogdan Chiriță

Parteneriat cu SSC Farul și ITC

Anul 2017 a adus și numeroase parteneriate pentru Academia Farul. Astfel, aceasta a oferit trei grupe către SSC Farul, pentru ca echipa suporterilor să poate îndeplini criteriile de participare în Liga a 3-a, şi o grupă pentru ITC, pentru a ține în viață unul dintre cele mai vechi cluburi din Constanța, care, în lipsa activităţii fotbalistice, risca să fie închis.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii