Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:41 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cei mai buni sportivi ai CS Dinamo au primit astăzi emblema de onoare a MAI pentru misiuni internaționale

ro

14 Dec, 2018 14:08 2292 Marime text
Cei mai buni sportivi ai CS Dinamo au primit astăzi emblema de onoare a MAI pentru misiuni internaționale. Distincțiile au fost oferite de ministrul Carmen Dan, în cadrul unei ceremonii organizate la sediul Ministerului Afacerilor Interne.

Cu acest prilej, oficialul MAI a precizat: ”sunteți adevărați ambasadori ai României. Știu că poate e un clișeu dar, de data aceasta, cred că reprezintă cel mai bine ceea ce dorim să vă transmitem. Vă mulțumim pentru că sunteți modele de moralitate și de profesionalism pentru noi toți. Cu mulți dintre voi m-am întâlnit și anul trecut și tocmai de aceea este normal să vorbim despre consecvență. La voi, performanța nu este un lucru întâmplător. Sunt convinsă că ne vom întâlni, chiar mai mulți, și pe viitor.”

Reprezentanții Clubului Sportiv Dinamo care au primit astăzi emblema de onoare a Ministerului Afacerilor Interne sunt Ionela Livia Cozmiuc (canotaj), Marius Vasile Cozmiuc (canotaj), Nicolae Onica (haltere), Mădălina Bereș și Denisa Tâlvescu (canotaj), Maria Tivodariu, Beatrice Parfenie și Viviana Bejinariu (canotaj), Victor Mihalachi (kaiac-canoe), Marian Enache, Iuliana Buhuș, Roxana Georgiana Parascanu (canotaj), Laura Coman (tir), Robert Glință (natație), Vlad Dragoș Aicoboae, Alexandru Matinca, Constantin Radu, Sergiu Vasile Bejan, Alexandru Cosmin Macovei, Adrian Munteanu (canotaj), Alin Alexuc și Nicu Ojog (lupte), Cristina Iovu (haltere), Mihăiță Țigănescu și Ștefan Berariu (canotaj), Andrei Păștin (scrimă), echipa masculină de handbal, Sensei Aurel Pătru (antrenorul secției de arte marțiale), Mircea Roman (antrenor canotaj).

În final, ministrul afacerilor interne le-a transmis sportivilor premiați astăzi: ”Vă rog să primiți, cu inimile deschise, gândurile noastre de recunoștință și de admirație. Sunt convinsă că și pe viitor veți obține rezultate deosebite pentru că sunteți buni, pentru că sunteți adevărați și pentru că vă cunoașteți foarte bine obiectivele. Vă urez să aveți sărbători fericite, alături de cei dragi și să ne revedem mai puternici la anul!”

Momentul oficial a fost urmat de un program de colinde susținut de patru studenți de la Academia de Poliție ”Alexandru Ioan Cuza”, de artiștii Ansamblului Artistic ”Ciocârlia” al MAI, dar și de copiii din centrele de zi Sfânta Sofia și Patriarhul Iustinian.

”Precizăm faptul că, în anul 2018, în palmaresul CS Dinamo au intrat cu 47 medalii mai multe decât anul trecut (2018 - 160 de medalii obținute la competițiile mondiale, europene și la jocurile balcanice, dintre care 61 sunt medalii de aur).
Nu în ultimul rând, trebuie menționat faptul că, la nivelul întregului sport românesc au fost obținute, în anul 2018, patru medalii în probe olimpice, iar dintre acestea, trei au fost câștigate de sportivi dinamoviști, la individual sau în echipaj” - au mai transmis reprezentanții MAI.


INFORMAȚII DE BACKGROUND DESPRE REZULTATELE SPORTIVILOR CARE AU PRIMIT ASTĂZI DISTINCȚII

Ionela Livia Cozmiuc - a cucerit, alături de colega sa din barca de dublu vâsle categorie ușoară, singurul titlu mondial al sportului românesc în 2018, obținut într-o probă olimpică. Ionela și-a păstrat de fapt coroana de campioană a lumii, pentru că ea a urcat pe prima treaptă a podiumului mondial și în 2017.
 
Marius Vasile Cozmiuc - Marius este vicecampion mondial și medaliat cu bronz la Campionatele Europene, în proba de dublu rame.
 
Nicolae Onica – a cucerit medalia de bronz la Campionatele Mondiale și trei medalii la Campionatele Europene de la București – două medalii de aur și una de argint
 
Mădălina Bereș și Denisa Tâlvescu – ambele sunt duble campioane europene în probele de dublu rame și 8+1. De asemenea, s-au clasat pe locul 5 la Campionatele Mondiale, în proba regină, cea de 8+1.
 
Maria Tivodariu, Beatrice Parfenie și Viviana Bejinariu - Toate trei sunt componente ale echipajului feminin de 8+1, medaliat cu aur la Campionatele Europene și clasat pe locul 5 la Campionatele Mondiale
 
Victor Mihalachi – a cucerit în anul 2018 două medalii la Campionatele Europene, în proba de canoe dublu: aur pe distanța de 500 de metri și argint pe cea de 1000 de metri.
 
Marian Enache, Iuliana Buhuș, Roxana Georgiana Parascanu - toți trei sunt medaliați cu argint la Campionatele Europene, în probe diferite: Marian Enache la dublu vâsle masculin, iar cele două fete în ambarcațiunea de patru rame.
 
Laura Coman – este medaliată cu aur la Campionatele Europene de tir, în proba pe echipe la pușcă 10 metri aer comprimat. De asemenea, alături de Alin Moldoveanu, un alt nume important al tirului dinamovist, s-a clasat pe locul 4 la Campionatele Mondiale. Laura a fost declarată cea mai valoroasă sportivă polițist din Europa în anul 2017.
 
Robert Glință – a cucerit în 2018 o prețioasă medalie de argint la Campionatele Europene, în proba de 50 de metri în spate, într-un sport extrem de competitiv.
 
Vlad Dragoș Aicoboae, Alexandru Matinca, Constantin Radu, Sergiu Vasile Bejan, Alexandru Cosmin Macovei, Adrian Munteanu –  toți șase fac parte din echipajul de 8+1, medaliat cu bronz la Campionatele Europene și clasate pe șase la Campionatele Mondiale.
 
Alin Alexuc și Nicu Ojog – Alin Alexuc este medaliat cu bronz la Campionatele Europene, în timp ce Nicu Ojog are în palmares două medalii obținute în 2018: argint la Campionatele Mondiale de seniori Under 23 de la București și tot argint la Campionatele Europene pentru juniori.
 
Cristina Iovu – a obținut o medalie de bronz la Campionatele Mondiale la procedeul aruncat și s-a clasat pe locul 4 la totalul olimpic.
 
Mihăiță Țigănescu și Ștefan Berariu – cei doi sportivi au câștigat trei medalii de aur în 2018, la proba de patru rame: la Campionatele Mondiale și Europene de tineret, dar și la Campionatele Europene de seniori
 
Andrei Păștin – a câștigat medalia de aur la Campionatele Mondiale de juniori în proba de sabie, primul trofeu de acest fel din istoria scrimei românești, la această categorie de vârstă.
 
Echipa masculină de handbal - a cucerit titlul național pentru al treilea an consecutiv, al 15-lea din istorie. De asemenea, și-a trecut în cont Supercupa României și a avut o evoluție de excepție în Liga Campionilor.
 
Sensei Aurel Pătru – în anul 2018, sportivii secției de arte marțiale au cucerit 36 de medalii la Campionatele Mondiale (dintre care 14 de aur) și 40 de medalii la Campionatele Europene – cu 12 de aur.
 
Mircea Roman - cel mai reputat antrenor dinamovist al prezentului, de la secția de canotaj. În 2018, sportivele antrenate de Mircea Roman au cucerit nouă medalii, dintre care șapte de aur.

Sursa foto: Facebook/MAI
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii