Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:02 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Capitolul la care „Regele“ spune că e ultimul din România Gică Hagi - „Nu am făcut fotbal din afara terenului“

ro

22 Feb, 2019 00:00 1194 Marime text
Întrebat despre presiunea artificială din afară asupra luptei pentru play-off şi pentru primele locuri în Liga 1, în ultima vreme apărând tot felul de discuţii în acest sens, Gică Hagi, managerul tehnic al FC Viitorul, a declarat că este interesat numai de lupta de pe gazon, nu şi de ce se petrece în afara acestuia.
 
„Nu mă interesează. Eu, Gheorghe Hagi, am fost întotdeauna mai puţin preocupat de nu ştiu ce lucruri pe dinafară. Singura mea preocupare, obiectiv mare, pe care le-am avut, le am şi le voi avea mereu e să mă duc la stadion, să intru în bază, să antrenez, să văd fotbalişti, copii, seniori, să stau lângă fotbal, nu în afara lui. Nu am făcut fotbal din afara terenului. Nu-l cunosc, nu mă pricep, nu mă interesează. Eu ştiu în teren, acolo, ce înseamnă că fii sportiv, ce înseamnă o bază sportivă. Am plăcere, pasiune, tot ce vreţi. Iubesc fotbalul. În afara terenului cred că sunt ultimul în România. Pe gazon, concurăm, e teritoriul meu, pe care o dată câştig, o dată pierd, dar cred că am făcut şi performanţă. Acolo sunt bun. În afară sunt poate cel mai slab din România. Poate de aceea v-am spus că suntem mici“, a punctat cel mai bun jucător din istoria fotbalului românesc.
 

„Când voi deveni bunic, voi trece în linia a treia“

 
Gică Hagi a menţionat că munca şi suferinţa sunt printre cele mai importante ingrediente ale succesului în sport. „Cine a făcut sau face sport înţelege ce înseamnă să lupţi. A fi sportiv nu e un lucru uşor. E mult de muncă şi trebuie să suferi. Sportivul mare e acela care ştie să sufere. Altfel, e greu să faci performanţă la cel mai înalt nivel. Eu şi ceilalţi am ajuns la un nivel foarte înalt întrucât am muncit, ne-am dedicat şi am suferit. Munca te face cel mai bun. Răspunsul meu la adresa tuturor e: munca, chiar dacă, atunci când greşeşti, mai faci şi greşeli. În acel metru pătrat, în acel loc în care am fost eu s-a făcut mereu performanţă. Prin muncă, nu prin vorbe. La vârsta mea, am experienţă şi atâtea lucruri de spus! Un prieten mi-a spus că, la bătrâneţe, rămâi cu vacanţele şi fotografiile. Aşa că îi mulţumesc nevestei mele că are multe fotografii, multe de când eram tineri. Unui tânăr îi spui: du-te, munceşte, fii motivat, cucereşte lumea, luptă! Când voi deveni bunic, voi trece în linia a treia, acum sunt în a doua. Copiii sunt în faţa mea, ei au prioritate. Şi nu am puţini. Doi legitimi şi vreo 200 de care trebuie să am grijă. La muncă, întotdeauna trebuie să ai plăcere. Când mă voi plictisi, mă voi retrage. Deocamdată, încă am putere şi plăcere. Încă mai am vise, idealuri şi de cucerit anumite lucruri“, a arătat Hagi.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii