Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
11:12 02 08 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Campion și la claviatură Micul rugbyst Andrei Cristian Diaconescu va participa la concursul național „Barca Talentelor“

ro

17 Jun, 2021 00:00 2682 Marime text
 

 
  • Andrei Cristian Diaconescu face rugby, șah și înot, dar se pricepe și să cânte la orgă.
  • Tatăl băiatului este Robert Diaconescu, unul dintre cei mai apreciați arbitri de rugby din țară și antrenor.
  • Micul sportiv s-a înscris în concursul „Barca Talentelor“ la secțiunea muzică instrumentală.   
 
La numai nouă ani, puștiul constănțean Andrei Cristian Diaconescu este talentat și pe terenul de sport, și în afara lui, în domeniul artistic. Băiețelul face rugby, șah și înot, dar se pricepe de minune și să cânte la orgă. La sport, a participat deja la competiții, iar în domeniul muzical va urca pe scenă peste câteva zile, la concursul național de talente „Barca Talentelor“, care se va desfășura la Mamaia. 
 
Talentele sale sunt moștenite din familie, atât din partea tatălui, cât și din cea a mamei. Fost rugbyst, tatăl, Robert Diaconescu, este actualmente arbitru de rugby, dar și antrenor. Născut la Bucureşti, dar stabilit de mai mulţi ani la Constanţa, Robert provine dintr-un neam în care aproape toţi bărbaţii au practicat rugby-ul. Au placat şi au marcat eseuri Robert, tatăl său, unchiul său, fratele său şi vărul arbitrului. Iar acum a venit rândul băieţelului arbitrului. Robert Diaconescu e șeful arbitrilor constănțeni și unul dintre cei mai apreciați „cavaleri“ români. În ce privește înclinația micului Andrei Cristian spre partea artistică, aceasta vine dinspre neamul mamei, Cristina, al cărei tată, Gică Vanu, bunicul matern al băiețelului, este cunoscut și din formaţia muzicală „Voie Bună“ Constanţa, în care a cântat la chitară şi a fost solist vocal.
 

În cursă și pentru obținerea Premiului de Popularitate

 
Bunicul l-a învățat pe nepoțel să cânte la orgă, instrument cu care Andrei Cristian s-a înscris în concursul „Barca Talentelor“, la secțiunea muzică instrumentală. Micul rugbyst exersează la orgă de aproximativ doi ani și i-a descifrat secretele. Concursul național de talente se va desfășura sâmbătă, 19 iunie, în aer liber, pe scena amplasată în piațeta Cazino din Mamaia. În concurs, Andrei Cristian este în cursă și pentru obținerea Premiului de Popularitate, acordat concurentului care va aduna cele mai multe distribuiri, like-uri și comentarii pe pagina de Facebook a „Bărcii Talentelor“, până pe 17 iunie, la ora 18.00. 
      

Căpitanul echipei U-10 a CS Năvodari

 
Andrei Cristian învață la Școala Gimnazială nr. 16 „Marin Ionescu Dobrogianu“ din Constanța, iar săptămâna viitoare va încheia clasa a doua. Încă de la naşterea sa a fost un semn că micuţul va duce mai departe tradiţia familiei în sportul cu balonul oval. În camera de la maternitate, bebeluşul a văzut-o pe mama sa, dar şi buturile de rugby! Fereastra rezervei Cristinei Vanu Diaconescu dădea chiar într-un teren de rugby, din Complexul Sportiv „Badea Cârţan“! Prezent în sportul cu balonul oval de când se știe, iar de trei ani integrat în regimul de performanță, micul sportiv este căpitanul echipei de rugby Under-10 a CS Năvodari, pregătită de tatăl său și de Onal Agiacai. La CS Năvodari Andrei Cristian face și șah.
      
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
Sursa foto: Facebook (Barca Talentelor)
 
Citește și:
 
Micul rugbyst Andrei Cristian Diaconescu
Deși a împlinit doar opt ani, „Țuțu“ e unul dintre veteranii echipei CS Năvodari! (galerie foto)

 
 
În 2011, regretatul pilot a petrecut la Constanţa
Melodia „Aviaţia“, dedicată lui Adrian Iovan la nunta lui Robert Diaconescu (Galerie foto+Audio)

Ti-a placut articolul?

Comentarii