Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:37 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Campioana şi vicecampioana din DNS Duelul dintre Tomitanii şi Gloria Buzău continuă în SuperLigă. Sâmbătă, o nouă încleştare!

ro

20 Oct, 2018 00:00 2272 Marime text
Echipa de rugby Tomitanii Constanţa susţine astăzi penultimul meci din turul SuperLigii, întâlnind în deplasare, de la ora 12.00, în etapa a şaptea a campionatului, SCM Gloria Buzău, ambele echipe fiind nou promovate în eşalonul de elită din România.
 
În clasament, formaţia din Buzău se află pe locul cinci, cu nouă puncte (având două victorii şi trei înfrângeri), în vreme ce trupa de pe litoral ocupă poziţia a şaptea, penultima, cu cinci puncte, în urma unei victorii şi a patru eşecuri.
 
„Partida se anunţă grea, ţinând cont şi că ne confruntăm cu multe probleme de lot. Sunt accidentaţi şi nu fac deplasarea Emanuel Zaharia Picincu, Mario Arvinte, Ionuţ Coman şi Petre Neacşu, în vreme ce Damien Buffard şi Sebastian Sârbu sunt incerţi, din pricina unor probleme medicale. Gloria Buzău are un buget mare, a învins până acum Dinamo şi U Cluj, dar mergem încrezători la meci, sperând să reuşim un joc frumos şi un rezultat bun“, a declarat Cristian Cojocaru, preşedintele clubului Tomitanii.
 
Tomitanii au promovat în SuperLigă din postura de campioană a Diviziei Naţionale, după ce au învins în finala mare Gloria Buzău cu 17-14. În sezonul regulat, victoriile au fost împărţite. Tomitanii s-au impus în deplasare, scor 14-8 (într-un moment în care Gloria era liderul clasamentului, câştigând toate cele patru meciuri susţinute până atunci), în vreme ce echipa din Buzău a câştigat în retur, la Constanţa, cu 27-18.
 
În ultimul meci pe care-l va susţine în tur, echipa de pe litoral se va duela în deplasare cu Timişoara Saracens, sâmbătă, 27 octombrie, de la ora 11.00, confruntarea contând pentru runda a şasea. Astăzi, în etapa a şaptea se mai joacă Dinamo Bucureşti - CSM Ştiinţa Baia Mare (de la ora 11.00) şi CSA Steaua - CSM Bucureşti (de la ora 14.30), ultima partidă a rundei, Timişoara Saracens - U Cluj, fiind programată pe 5 decembrie, de la ora 11.00. Clasament: 1. CSA Steaua - 28p, 2. CSM Bucureşti - 20p, 3. Timişoara - 19p, 4. Baia Mare - 17p, 5. Buzău - 9p, 6. Cluj - 7p, 7. Tomitanii - 5p, 8. Dinamo - 3p.
 
După meciul cu Timişoara Saracens, pentru Tomitanii urmează o partidă din Cupa României, în care meciurile se vor stabili în funcţie de clasamentul din SuperLigă la finele turului. Cei de la Tomitanii se gândesc deja la returul de campionat, în care speră să depăşească rezultatele din prima parte a întrecerii.
 
„Anul acesta suntem în căutări şi în omogenizare, după impactul cu Superliga. După evoluţia din tur, de până acum, apreciată de noi drept bună, pentru o nou promovată, lotul va suferi modificări, în speranţa de avea un retur şi mai bun. Condiţiile de finanţare din partea Primăriei Constanţa fiind foarte bune, sperăm în aducerea a încă şase jucători“, a mai spus Cristian Cojocaru.
 
Sursa foto (cu rol ilustrativ): ZIUA de Constanţa
 
Citeşte şi:
 
O mare performanță Tomitanii Constanța, campioană în Divizia Națională de seniori!

Imagini de la eveniment Rugbyştii de la Tomitanii Constanța, eşec pe teren propriu în derby-ul cu Gloria Buzău (galerie foto-video)

„Pentru Neacșu Petre, pentru Constanța, pentru viitor!“ Rugbyștii de la Tomitanii Constanța au învins în deplasare liderul Diviziei Naționale!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii