Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:44 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Axiopolis Cernavodă Gheorghe Stănculescu explică umilinţa cu Rapid (1-9) şi de ce terenul pe care s-a jucat meciul a fost atât de greu

ro

03 Dec, 2018 00:00 2645 Marime text
De unde, în sezonul trecut al Ligii a 3-a, seria secundă, Axiopolis Cernavodă s-a numărat printre fruntaşele clasamentului, în actuala ediţie lucrurile nu au mai mers la fel de bine, iar formaţia a încheiat turul pe locul 12 (din 15 echipe).
 
Ultima etapă jucată în 2018, la Cernavodă, cu Rapid Bucureşti, a coincis şi cu o înfrângere ruşinoasă, 1-9! Meciului i s-a dus vestea, atât prin prisma scorului, cât şi prin faptul că s-a disputat cu porţile închise, iar suprafaţa de joc a fost extrem de dificilă, îngheţată şi cu urme de roţi de tractor pe ea! „Înfrângerea cu Rapid e grea şi ruşinoasă. În primul rând, terenul a influenţat starea jocului nostru, băieţii evoluând cu frica de a nu se accidenta. Jucătorii Rapidului au stat mai bine în picioare. Au venit cu ghete cu crampoane potrivite pentru terenul care a fost. Oaspeţii s-au adaptat mai bine la suprafaţa de joc. Noi nu am fost adecvaţi la terenul îngheţat. Diferenţa s-a făcut în a doua repriză, întrucât, în prima parte, scorul a fost 3-1 pentru Rapid, iar la acest rezultat nu ni s-a acordat un penalty. În repriza a doua, s-a făcut schimbare în apărare, Lazăr cu Daniel Zaharia, primul refuzând să mai intre pe teren, din cauza stării acestuia. I-a fost frică să nu se accidenteze. Cu ocazia aceasta, Lazăr va fi exclus din lot, nu stăm la discuţii. În a doua parte a meciului, s-a jucat pe contre, dar s-au făcut greşeli pe axul apărării noastre. A greşit şi Creţu, de aceea a şi fost înlocuit“, a explicat Gheorghe Stănculescu, preşedintele secţiei de fotbal a clubului din Cernavodă.

„Noi nu avem nicio vină“

Acesta a dorit să lămurească de ce meciul cu Rapid s-a jucat fără spectatori şi cum s-a ajuns la acel teren extrem de greu, „selenar“. „Suprafaţa de joc nu am putut s-o deszăpezim manual, zăpada a fost de 30 - 35 de centimetri. Am apelat astfel la utilaje, am luat două tractoare, uşoare, am zis noi, totuşi au rămas urme pe teren. Noaptea a fost îngheţ la sol -12 grade Celsius şi aţi văzut cum a rămas terenul. În legătură cu unele informaţii apărute în presă, nu am fost noi cei care am refuzat ca meciul să se joace cu spectatori. Acesta a fost punctul oficial de vedere al Grupării de Jandarmi Mobile «Tomis» Constanţa, cu care Federaţia Română de Fotbal a fost de acord. Noi nu avem nicio vină“, a precizat Gheorghe Stănculescu.

Au pierdut patru piese de bază

Oficialul clubului Axiopolis explică parcursul echipei din acest sezon, mult sub aşteptări, prin slăbirea valorică a lotului, după ce trei jucători de bază din compartimentul ofensiv (Richardo Mihalache, Moise şi Fotescu) s-au transferat la alte echipe, iar o altă piesă importantă (de la mijlocul terenului), Vieru, este chinuit de accidentări. „Explicaţia e simplă: în vară i-am pierdut pe Richardo Mihalache, iar apoi pe Moise şi Fotescu, ultimii doi plecaţi la SSC Farul. Noi aşa aveam atacul în sezonul trecut: Moise vârf, Richardo în stânga şi Fotescu în spatele vârfului. Deci am pierdut trei din atac. Plus că a intervenit accidentarea (de trei ori) a lui Vieru. Am pierdut astfel patru oameni de bază. Iar ce am adus în loc nu au reuşit să compenseze plecările. Nu au venit cu un plus să umplem golul lăsat. Moise, Fotescu şi Mihalache au înscris 34 de goluri, iar noi acum ne chinuim la golaveraj, aveam 9-9, 10-10, nu am marcat nici jumătate din ce au reuşit ei. Să vedem ce putem aduce“, a precizat Gheorghe Stănculescu.
 

Remaniere a lotului, posibil salarii mai mici

 
După jumătatea acestei luni, la Axiopolis va avea loc o şedinţă, în care se va stabili strategia pentru retur. Va avea loc şi o remaniere a lotului şi e posibil ca salariile să scadă. Obiectivul echipei va fi salvarea de la retrogradare. „Ne vom aşeza la masă şi vom discuta. S-ar putea şi bugetul pe care ni-l asigură Primăria să fie mai mic, să vedem în ce cuantum de salarii ne vom încadra. Nu putem tăia de la masă, din transport, de la arbitraj, cheltuielile obligatorii, ci din salarii. Toţi jucătorii au contracte până la 31 decembrie. La o parte dintre fotbalişti, maximum patru, vom renunţa, din pricina atitudinii lor în joc. Iar dintre ceilalţi vom vedea cine va dori să rămână pe noile salarii care s-ar putea să fie. Sistemul de premiere va rămâne neschimbat, dar vom introduce şi un sistem de sancţiuni financiare, o măsură pecuniară. Noi în luna noiembrie nu am făcut niciun punct! Acum important este să ne salvăm de la retrogradare, acesta va fi obiectivul. Sperăm ca cei care vor rămâne vor căuta să îndrepte situaţia, pentru că ei au dus echipa pe locul 12. Contractele vor fi făcute până la 30 iunie, iar apoi vom vedea cu cine merită să prelungim şi cu cine nu“, menţionează oficialul grupării din Cernavodă.
 
Sursa foto: Facebook (Lucian Ionescu)
 
Citeşte şi:
 
Axiopolis Cernavodă a pierdut cu 1-9 meciul cu Rapid Bucureşti din Liga a 3-a
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii