Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
04:11 20 04 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Asociaţia Judeţeană Constanţa a Sportului Persoanelor cu Handicap (AJCSPH) a organizat mai multe evenimente sportive (galerie foto)

ro

25 Oct, 2018 19:26 425 Marime text
Asociația Județeana Constanța a Sportului Persoanelor cu Handicap (AJCSPH) a organizat în perioada 22 - 24 octombrie 2018 mai multe evenimente sportive, menite să conducă la integrarea persoanelor cu dizabilități în societate.

Pe parcursul a trei zile de concurs (luni - întrecere de darts, marți - competitii de tenis de masă și miercuri - concurs de rummy), peste 60 de membri ai AJCSPH s-au întrecut într-o atmosfera prietenoasa si au conștientizat faptul că sportul are un rol benefic atât în mentinerea sănătății fizice și psihice a fiecaruia dintre noi, cât și în dezvoltarea personala și în comunicarea dintre oameni.
                   
"De ani de zile facem eforturi deosebite sa organizam  aceste activitati sportive si de societate pentru persoanele cu handicap din judetul Constanta. In plus fata de competitiile propriu-zise, membrii asocietatiei noastre se intalnesc periodic pentru a se antrena si, de ce nu, a se simti bine impreuna. Sper ca anul viitor sa diversificam aceste actiuni si sa le oferim persoanelor cu dizabilitati din judet si mai multe oportunitati de a-si ocupa timpul liber si de a se integra in societate.

Încă o dată țin să le mulțumesc partenerilor care ne-au sustinut pana acum in eforturile noastre:  centrului de zi a Bisericii Baptiste ARKA (strada Industriala nr. 2) - gazda noastra primitoare, Primaria Municipiului Constanța, Serviciul Public de Asistență Socială Constanța si Asociatiei Sport Pentru Sanatate prin  Radu - Dan Andrei, care de ani buni supervizează organizarea competițiilor de tenis de masă a membrilor clubului noastru.

Totodata, lista ramane deschisa atat partenerilor care vor sa ni se alature, cat si noilor membri, persoane cu diferite dizabilitati care intotdeauna vor fi binevenite in randul nostru", a declarat domnul Ion Gembasanu, presedintele Asociatiei Judeteane Constanta a Sportului Persoanelor cu Handicap (AJCSPH).

Competiția de darts a fost câștigata de Palabuiuc Raducu, pe locul 2 clasându-se Toader Nicușor, podiumul fiind completat de Gazdaru Marin și Bonciu Lucia.

Ediția din luna octombrie a Cupei AJCSPH la Tenis de Masă s-a desfasurat pe mai multe ligi valorice, conform nivelului de joc si experientei participantilor la masa de joc. Liga valorica C a fost adjudecată de Cocoș Nicolae, care în finala a trecut de Ene Mitica, iar Liga B a fost câștigată de Gazdaru Marin, pe locul secund clasându-se Palabuiuc Raducu. Laureatii Ligii A (cea mai valoroasa competitie) au fost:

Locul I - Toader Nicușor;
Locul II - Bogdan Severin;
Locul III - Banciu George (jucator in scaun rulant);
Locul IV - Dascalu Anișoara.


Si la rummy a fost un concurs foarte strans, in runda finala calificandu-se Gazdaru Marin, Dascalu Anisoara, Palabuiuc Raducu si Craciun Marius, ocupantii locurilor 1-4.

"În final, tinem sa-i felicitam pe toti participantii la aceste actiuni, pentru ca invingatori am fost cu totii si ii asteptam în număr cât mai mare la evenimentele noastre viitoare", a concluzionat Gembasanu.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii