Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:08 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Argint şi bronz în Circuitul Naţional AS Victoria Cumpăna continuă să obţină medalii în România la mini-rugby (Galerie Foto)

ro

06 Sep, 2016 00:00 3332 Marime text
AS Victoria Cumpăna s-a clasat şi în acest an pe podium în Circuitul Naţional de mini-rugby, devenind vicecampioană naţională la categoria de vârstă Under-10, iar la Under-12 obţinând bronzul. Înfiinţată în aprilie 2013, secţia de rugby de la AS Victoria Cumpăna a adunat medalii an de an, de atunci, iar în sezonul trecut a realizat performanţa de a ieşi campioană a României la ambele secţiuni.
 
Circuitul Naţional de mini-rugby s-a desfăşurat pe parcursul a şase etape (Trofeul Bucureşti, din capitală, Trofeul Dobrogea, de la Constanţa, Trofeul Transilvania, de la Cluj, Trofeul Muntenia, de la Săcele, Trofeul Bucovina, de la Gura Humorului, şi etapa finală, de la Bucureşti). De-a lungul întrecerii, micii rugbyşti din Cumpăna (antrenor, Florin Băcioiu; instructor sportiv, Belghin Orazali) au obţinut clasările: Bucureşti - locul 2 (atât la U-10, cât şi la U-12), Constanţa - 1 la U-10, 3 la U-12, Cluj - 2 la U-10, 3 la U-12, Săcele - 2 la U-10, 3 la U-12, Gura Humorului - 3 la U-10, 2 la U-12, Bucureşti - 3 la U-10, 5 la U-12. După cele şase runde, s-a întocmit clasament general, iar ierarhiile în care a evoluat Victoria Cumpăna au fost: la U-10 - 1. Şoimii Bucureşti, 2. Victoria Cumpăna, 3. CSO Pantelimon; la U-12 - 1. RC Antonio jr., 2. Aurora Băicoi, 3. Victoria Cumpăna.

„În ultimii trei ani, Cumpăna a fost mereu pe podium“

În 2014, Victoria Cumpăna a cucerit titlul de campioană naţională la U-10 (singura categorie de vârstă la care a participat), iar anul trecut micii rugbyşti din localitatea constănţeană au ieşit campioni la ambele secţiuni! „Ne pare rău că, în acest sezon, am pierdut poziţia întâi. La U-10, deţineam de doi ani titlul de campioni şi ne-a lăsat un gust amar faptul că nu am luat din nou aurul. La U-12, am suferit foarte multe accidentări pe parcursul circuitului, având peste cinci copii din linia de troacari cu picior sau mână ruptă. Din acest motiv, de la turneu la turneu, nu am putut alinia o echipă completă. Am fost nevoiţi să improvizăm. Pe linia de trei-sferturi, am jucat numai cu copii născuţi în anul 2005, limita de vârstă fiind 2004 - 2005. Plecaserăm ca favoriţi, din postura de campioni naţionali, dar nu am reuşit să ne menţinem titlul din sezonul trecut. Totuşi, în ultimii trei ani, Cumpăna a fost mereu pe podium. Nu poţi să ieşi mereu campion, dar ne-am îndeplinit obiectivele“, a declarat Florin Băcioiu, care a mai arătat că AS Victoria Cumpăna este sprijinită de Primăria Cumpăna (primar, economist Mariana Gâju) şi de Consiliul Local Cumpăna, dar a beneficiat de finanţare şi de la Consiliul Judeţean Constanţa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii