Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:34 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ana Maria Popescu a fost declarată câștigătoare pe 2020 a Cupei Mondiale la spadă

ro

12 Jul, 2020 21:46 3400 Marime text

• Sportiva româncă a devenit cea mai titrată spadasină din istoria competiției.
 
Scrimera din România Ana Maria Popescu a fost declarată câștigătoarea anului 2020 în Cupa Mondială la spadă, sportiva câștigând astfel competiția pentru a patra oară în carieră.   

Federația Română de Scrimă a precizat că decizia de acordare a titlurilor pe anul 2020 încă din această lună a fost luată de Federația Internațională de Scrimă pentru că multe competiții nu au putut fi organizate din cauza pandemiei de coronavirus.

Astfel FIE a decis ca scrimerii câștigători ai clasamentelor anuale 2020 la juniori și seniori, individual și pe echipe, să fie declarați în funcție de rankingul mondial de la nivelul lunii martie 2020, atunci când a fost oprită activitatea competițională, menționează FRS.


Ana Maria Popescu (fostă Brânză) a terminat prima în clasamentul Cupei Mondiale, cu 176.000 de puncte, fiind urmată pe podium de brazilianca Nathalie Moellhausen (157.000 de puncte) și chinezoaica Sun Yiwen (149.000).

Cu patru titluri de campioană în Cupa Mondială în palmares, Ana Maria Popescu devine cea mai titrată spadasină din istoria competiției, depășindu-le pe franțuzoaica Laura Flessel și pe Emese Szasz-Kovacs (din Ungaria), ambele cu câte trei victorii finale.

Sursa foto: ZIUA de Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii