Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:23 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Amical cu Sampdoria Genova în Italia Juniorii Viitorului joacă astăzi pentru medaliile de bronz ale Campionatului Naţional

ro

14 Jun, 2014 00:00 2775 Marime text
Întrecerile grupei 1 a turneului semifinal de juniori C au debutat ieri, la Timișoara. În meciul de debut s-au întâlnit gazdele de la Poli Timișoara și FC Viitorul, întâlnirea încheindu-se cu succesul bănățenilor, scor 4-1 (0-0).

Golul constănțean a fost marcat de Gabriel Iordan, în minutul 60. Au evoluat pentru FC Viitorul: Gurău - Zanfir, Suflaru, Boboc, Neciu - Vidrăsan, Ene, Crânganu - Mățan (65 Apostolache), Drăguș (52 Iordan), Kim (42 Apetrei). Mâine, FC Viitorul va susţine al doilea meci, cu LPS Banatul, de la ora 11.00. Celălalt turneu semifinal, grupa a doua, se desfășoară la Craiova şi reuneşte la start formaţiile: Dinamo Bucureşti, Ştiinţa Craiova şi U Cluj. Primele clasate din cele două turnee semifinale vor obţine calificarea în finala mare a Campionatului Naţional de juniori C, programată pe 21 iunie 2014 (de la ora 20.00, la Mogoşoaia). Locurile secunde din cele două turnee semifinale îşi vor disputa medaliile de bronz, tot pe 21 iunie (ora 17.00, Buftea).

Două victorii şi o înfrângere la turneul semifinal

Astăzi, se va disputa finala mică a Campionatului Naţional de Juniori Republicani B (născuţi după 1 ianuarie 1997), între FC Viitorul Constanţa şi FC Viitorul Mihai Georgescu Cluj. Partida va începe la ora 17.00 şi este programată pe terenul central al Centrului de Fotbal FRF Buftea. FC Viitorul a obţinut calificarea în finala mică a campionatului, după ce s-a clasat pe locul secund la turneul semifinal, desfăşurat la Ovidiu. Jucătorii antrenaţi de Vasile Mănăilă (antrenor) şi Lucian Burchel (director tehnic) au încheiat turneul cu următoarele rezultate: 8-1 cu CSS Botoşani, 8-0 cu CSMS Iaşi şi 0-3 cu Dinamo Bucureşti. FC Viitorul Mihai Georgescu Cluj a pătruns în finala mică a Campionatului Naţional de Juniori Republicani B după ce a încheiat a doua în turneul semifinal de la Arad. În finala mare se vor întâlni CSU Craiova şi Dinamo Bucureşti, partida fiind programată tot astăzi, de la ora 20.00, la Mogoşoaia.

S-au despărţit de trei jucători

Echipa de Liga 1 FC Viitorul și-a conturat programul până la startul ediției 2014 / 2015 a Ligii I. Reunirea a fost fixată pentru data de 22 iunie, în capitală, urmând ca, pe 23 iunie, să fie programată vizita medicală. Din 24 iunie și până pe 4 iulie, va urma un program de pregătire local. Pe 5 iulie, echipa va pleca în cantonament în Italia, cartierul general urmând să fie stabilit la Villaggio Olimpico Sestriere. FC Viitorul va sta în Italia zece zile, în acest interval petrecut în peninsulă fiind perfectate și cinci partide de verificare, după cum urmează: pe 6 iulie - cu Novara (locul 19, Serie B); pe 9 iulie - cu St. Gallen (locul 7, prima ligă Elveţia); pe 10 iulie - cu FC Sion (locul 8, prima ligă Elveţia); pe 13 iulie - cu Varese (locul 18, Serie B); pe 14 iulie - cu Sampdoria Genova (locul 12, Serie A). FC Viitorul va reveni în țară pe 15 iulie. Pe 19 iulie, este programată prima etapă din Cupa Ligii, iar pe 26 iulie, va demara o nouă ediție a Ligii 1. Echipa s-a despărţit până acum de trei jucători: Nicolae Dică (devenit antrenor secund la Steaua), Alin Toşca (transferat tot de echipa campioană) şi Ionuţ Larie (ajuns la CFR Cluj).
Sursa foto: Academia Hagi
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii