Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:00 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Al meu e și-l iubesc de mor!“ Pilotul Emil Ghinea, în premieră pe locul întâi la Open în Campionatul Național de Viteză în Coastă (GALERIE FOTO)

ro

07 Jun, 2022 00:00 1717 Marime text
 

 
  • După locul trei la open la etapa inaugurală (de la Râșnov), campionul din Mangalia a dat lovitura la Transalpina Challenge 2022 (Rânca), unde s-a clasat de trei ori pe prima treaptă a podiumului.
  • Multiplu campion național, Emil Ghinea conduce bolidul Norma M20F în CNVC din ediția 2020 a întrecerii.
  • Între 2011 şi 2014, sportivul a condus în curse o maşină Renault 5GT Turbo, iar din 2014 a pilotat un Renault Clio V6 Trophy.
 
Așa cum pilotul din Mangalia Emil Ghinea parcurge traseele Campionatului Național de Viteză în Coastă, cu mare succes, la fel urcă și în clasament la Open, top care desemnează, la finalul sezonului, campionul absolut!
 
După locul trei la open la etapa inaugurală (de la Râșnov), campionul din Mangalia, pilotând bipostul Norma M20F, a dat lovitura la Transalpina Challenge 2022 (Rânca), unde s-a clasat de trei ori pe prima treaptă a podiumului: la grupa E2-SC, la categoria a 2-a și la open (clasamentul general). La a treia secțiune a fost urmat în ierarhie de Octavian Ciuvică și de Costel Cășuneanu. Locul întâi la open este o premieră în cariera lui Emil de concurent în Campionatul Național de Viteză în Coastă! Totodată, la Rânca, Emil Ghinea a câștigat, tot pentru prima dată, și titlul de „King of The Hill“.  
 
Treaptă cu treaptă
 
„Așa cum am promis… «treaptă cu treaptă»… până la locul 1 la Open! Pentru că Rânca este «coasta» mea preferată din campionat, am sărit direct pe 1. Sper să țin pasul cu așteptările și încurajările voastre! Sper să fiu la înălțimea felicitărilor până la capăt, iar la sfârșitul anului… an cu sacrificii multe… să îmi confirm mie și tuturor celor care mă susțin și încurajează! Mulțumesc în primul rând familiei, echipei mele de «nebuni» și, nu în ultimul rând, partenerilor și sponsorilor, fără de care aceste perfomanțe nu ar fi vreodată posibile!“, a fost mesajul lui Emil Ghinea, care, fericit pentru prima poziție ocupată, a însoțit cu „Al meu e și-l iubesc de mor - No. 1“ o imagine cu el pe prima treaptă a podiumului la Rânca. Pilotul din Mangalia nu a fost ocolit de probleme tehnice nici la această etapă, dar a trecut cu brio peste ele și a obținut locul unu peste tot!
 
La Râșnov, unde a urcat pentru prima dată pe podium la Open, Emil Ghinea se clasase pe doi atât la grupa E2-SC, cât și la categoria a 2-a. 
 
Traseu cu diferență de nivel parcurs în urcare
   
„Viteza în coastă reprezintă una dintre cele mai accesibile forme de motorsport, fiind totodată și una dintre cele mai vechi discipline sportive automobilistice atestate în România. Într-o cursă de viteză în coastă fiecare concurent urmărește să obțină cel mai scurt timp (de unde termenul de viteză) pe un traseu de asfalt cu diferență de nivel parcurs în urcare (de aici și denumirea de „coastă”). Startul se dă individual, la interval de 30 de secunde sau 1 minut, fiecare concurent fiind singur pe traseu. Spre deosebire de raliuri, cursele de viteză în coastă necesită doar prezența pilotului, printre automobilele prezente la start regăsindu-se și monoposturi. Conform regulamentului Federației Române de Automobilism Sportiv, un traseu poate fi omologat pentru o etapă de Campionat Național de Viteză în Coastă, dacă are minim 3 km lungime iar asfaltul este de bună calitate. Pe traseu sunt amplasate posturi ale comisarilor de traseu, iar cronometrarea se face cu un sistem de fotocelule“, se arată pe site-ul oficial al Federației Române de Automobilism Sportiv.
 
A mai pilotat un Renault 5GT Turbo și un Renault Clio V6 Trophy 
 
Multiplu campion național, Emil Ghinea conduce bolidul Norma M20F în CNVC din ediția 2020 a întrecerii. Între 2011 şi 2014, sportivul a condus în curse o maşină Renault 5GT Turbo, iar din 2014 a pilotat un Renault Clio V6 Trophy. Întotdeauna a visat să urce pe locul întâi la Open, iar acum și-a atins acest țel. Pe lângă Viteză în Coastă, Emil Ghinea concurează cu succes și în Campionatul Național de Super Rally, care, cu puțin timp în urmă, și-a derulat runda inaugural a sezonului 2022, la Mangalia. Emil a fost unul dintre organizatorii evenimentului automobilistic, dar a și concurat. La bordul aceleiași Norma M20F, sportivul din Mangalia a fost al cincilea la Open, iar la grupă s-a clasat pe poziția a patra.  
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
 
De la veverița buclucașă, la pisica neagră pe traseu! Emil Ghinea, pilotul campion din Mangalia, momente inedite în curse
 
„Povestea continuă. Și continuă frumos!“
Pilotul Emil Ghinea a mai urcat o treaptă în carieră, la Campionatul Național de Viteză în Coastă (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii