Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:19 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

De la veverița buclucașă, la pisica neagră pe traseu! Emil Ghinea, pilotul campion din Mangalia, momente inedite în curse

ro

19 May, 2022 00:00 3126 Marime text

 Imaginea a fost preluată de pe contul de Facebook „Dragoș Ionel Popescu“.
  • La bordul unui bolid Norma M20F, Emil Ghinea a fost al cincilea în clasamentul open al competiției pe circuit stradal Trofeul Mangalia 2022, iar la grupă s-a clasat pe poziția a patra.
 
Moment inedit surprins la Trofeul Mangalia, prima etapă a Campionatului Național de Super Rally 2022. Din peisaj a făcut parte și o pisică neagră, care a traversat șoseaua înainte să treacă bolidul condus de Emil Ghinea, din Mangalia!
 
Instantaneul a fost postat pe Facebook de Dragoș Ionel Popescu, momentul culegând și mai multe comentarii. Multiplu campion al României în Campionatul Național de Viteză în Coastă și cu clasări deosebite și la Super Rally, Emil Ghinea nu este la primul episod de acest gen în carieră, iar cu asemenea situații s-au confruntat de altfel mulți alți piloți. Astfel, la o cursă desfășurată la Sinaia, lui Emil i-a sărit în față un câine, iar la Poiana Brașov, în 2018, musafirul nepoftit a fost o…veveriță buclucașă. Pentru a evita veverița, Emil a frânat și a pierdut ceva timp în cursă. Faptul că a protejat veverița, alegând să o evite, a fost apreciat de o fetiță, spectatoare la cursă, care a observat momentul, iar, la final, a venit la pilotul din Mangalia și i-a mulțumit că nu a lovit mamiferul rozător.
 
La bordul unui bolid Norma M20F, Emil Ghinea a fost al cincilea în clasamentul open al competiției pe circuit stradal Trofeul Mangalia 2022, iar la grupă s-a clasat pe poziția a patra. „Pentru locul al patrulea, alte două monoposturi au dus o luptă strânsă, localnicul Emil Ghinea fiind depășit de Aurelian Andronache în cea de-a doua manșă de concurs“, se arată într-un comunicat postat pe pagina de Facebook „Campionatul Național de Super Rally - Powered by Superbet“. În întrecerea pe echipe, Emil Ghinea a concurat alături de timișoreanul Leo Borlovan, în formația GP24 Racing Team.
 
„Trofeul Mangalia 2022 a ieșit perfect din punct de vedere organizatoric, iar cel mai important lucru e că lumea s-a arătat fascinată de spectacolul automobilistic. În ce mă privește, am fost foarte obosit, în urma implicării în organizare. Pe de altă parte, evoluând și în orașul meu natal, simt mereu o oarecare presiune la Trofeul Mangalia și nu merg la fel de hotărât și de agresiv. Una dintre străzile de pe traseul cursei este chiar cea pe care am copilărit!“, a declarat Emil Ghinea.
 
Evenimentul de la Mangalia a fost apreciat și de Dragoș Ionel Popescu, din Câmpulung, un împătimit spectator la cursele automobilistice, care i s-a adresat lui Emil Ghinea: „Felicitări pentru cum a ieșit, pentru atmosferă, pentru cum arată zona! Totul tare fain!“.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
 
Super Rally
Jerome France, câștigătorul Trofeului Mangalia 2022 (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii