Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:54 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Agenția Națională Anti-Doping, comunicat după ședințele ITIA în care Simona Halep a fost audiată

ro

30 Jun, 2023 12:53 1410 Marime text
 

Audierile în cazurile în care Simona Halep a fost acuzată pe probleme doping, au început la Londra, iar la ședințele din 28 și 29 iunie, la invitația International Tennis Integrity Agency (ITIA), a participat, în calitate de observator, și Agenția Națională Anti-Doping (ANAD).
 
Simona Halep a fost audiată, iar verdictul se așteaptă într-un termen de cel mult două săptămâni.    
 

În contextul procesului de gestionare a cazului sportivei Simona Halep, Agenția Națională Anti-Doping (ANAD) a participat în calitate de observator la ședințele desfășurate în zilele de 28 și 29 iunie a.c., invitată de International Tennis Integrity Agency (ITIA).
 
ANAD are o prezență neutră și obiectivă în proces, fără a se implica în administrarea probatoriului și luarea deciziei, asigurându-se totodată, de derularea unui proces de audiere echitabil, în conformitate cu prevederile Standardului Internațional pentru Gestionarea Rezultatelor al Agenției Mondiale Anti-Doping (WADA) de către Sport Resolutions.
 
Precizăm că, ANAD nu ia parte la luarea deciziilor, această activitate revenind în continuare autorităților competente.
 
Pentru a menține integritatea procesului, ANAD va păstra confidențialitatea informațiilor, a întregului proces, incluzând și dezbaterile care au avut loc pe parcursul celor două zile de ședințe de audiere. Detaliile specifice nu pot fi dezvăluite publicului sau altor părți implicate, respectând astfel prevederile legale ale Codului Mondial Anti-Doping.
 
Având în vedere experiența, independența și imparțialitatea celor implicați în acest proces, avem încredere că Sport Resolutions va lua o decizie motivată, pe care o va comunica sportivei, organizației anti-doping care răspunde de gestionarea rezultatelor acestui caz și altor organizații anti-doping, care au dreptul de a formula apel în temeiul art. 13.2.3 din Codul Mondial Anti-Doping, este comunicatul ANAD.

 
Sursa foto: Facebook (Agenția Națională Anti-Doping)
 
Citește și:

 
Simona Halep, audiată la Londra în urma acuzațiilor de dopaj care i s-au adus
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii