Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:54 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Simona Halep, testată pozitiv și suspendată provizoriu Hagi - „Până nu știm clar ce s-a întâmplat, nu putem vorbi“

ro

23 Oct, 2022 10:38 2217 Marime text



Întrebat, după meciul Rapid - Farul Constanța, despre situația Simonei Halep, care a picat un test anti-doping la US Open 2022, Gheorghe Hagi, managerul tehnic al echipei constănțene, a spus:

N-am știut, eu am pregătit meciul, iar telefonul a fost închis. Nu-i teritoriul meu, nu mă pricep la așa ceva, nu știu. Cel mai bine e ca Simo să vorbească. Ea trebuie să zică, nu noi ceilalți, să ne dăm cu părerea pe lucruri pe care nu le știm, ce a fost, ce s-a întâmplat. Nu-mi permit să comentez, e o sportivă foarte mare de-a noastră. Până nu știm clar ce s-a întâmplat, nu putem vorbi. Vorbim în gol, iar în România să nu uitați că se vorbește prea mult.


Vineri, Agenția Internațională de Integritate a Tenisului (ITIA) a emis în comunicat în care arată că Simona Halep a fost suspendată provizoriu, după ce, la un test pe care l-a efectuat constănțeanca pe parcursul US Open 2022, în luna august, s-a constatat prezența în eșantionul A a unei substanțe interzise inclusă în Lista interzisă a Agenției Mondiale Antidoping (WADA) din 2022, FG-4592 (Roxadustat).

Ulterior, și în proba B, solicitată de jucătoarea de tenis, s-a constatat prezența substanței respective.

Azi începe cel mai greu meci din viața mea: lupta pentru adevăr. Am fost notificată că am fost testată pozitiv la substanța numita Roxadustat într-o cantitate extrem de mică. Aceasta vine ca cel mai mare șoc din viața mea. De-a lungul întregii mele cariere, ideea de a trișa nu mi-a trecut niciodată prin minte, e total în opoziție cu valorile cu care am fost educată. În fața acestei situații atât de nedrepte, mă simt complet confuză și trădată. Voi lupta până la capăt pentru a dovedi că n-am luat niciodată intenționat o substanță interzisă și am încredere că mai devreme sau mai târziu adevărul va ieși la iveală. Nu e despre titluri sau bani. E vorba despre onoare și povestea de dragoste pe care am dezvoltat-o cu tenisul în ultimii 25 de ani, a fost mesajul Simonei Halep.


Sursa foto: ZIUA de Constanța
 
Citește și:


Simona Halep, suspendată provizoriu. Comunicatul Agenției Internaționale de Integritate a Tenisului
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii