Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:03 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ACS Power Gym Constanța Elena Novac, numărul 1 în clasamentul mondial IFBB la Speed Fit și pe 2023! (GALERIE FOTO)

ro

24 Jan, 2024 17:00 1311 Marime text

 
  • Elena Novac a câștigat ambele categorii, Gold și Silver, și automat a ocupat prima poziție și în clasamentul general.
 
Ca și în 2022, sportiva Elena Novac, de la ACS Power Gym Constanța, s-a clasat și pe 2023 pe locul întâi în clasamentul mondial IFBB la disciplina Speed Fit (Fitness Challenge)!
 
Rezultatele deosebite înregistrate de-a lungul anului la competițiile de Speed Fit au propulsat-o pe Elena Novac din nou în fruntea clasamentelor mondiale anuale. A câștigat ambele categorii, Gold și Silver, și automat a ocupat prima poziție și în clasamentul general. La ambele secțiuni, pe locuri fruntașe, 3 și 4, s-a clasat și o altă reprezentantă a ACS Power Gym Constanța, Camelia Ștefan: Women Gold - 1. Elena Novac (941 puncte), 2. Partou Samani (Iran, 751p), 3. Camelia Ștefan (740p); Women Silver - 1. Elena Novac (1.709p), 2. Oana Vasilescu (1.393p), 3. Partou Samani (849p), 4. Camelia Ștefan (816p). 
 
Performanța musculară, prioritizată    

După cum se arată în Regulamentul Federației Române de Culturism și Fitness, IFBB Speed Fit / Fitness Challenge constă într-un circuit cu exerciții de forță în șase stații, în care sportivii încearcă să execute numărul maxim de repetări într-un interval de două minute. „Sunt stabilite categorii, iar sportivii concurează între ei demonstrând performanța fizică maximă. Competiția este dedicată sportivilor care prioritizează performanța musculară în detrimentul competiției bazate exclusiv pe mușchi și lipsa grăsimii corporale. La individual, cupluri și pe echipe, competițiile se pot desfășura în circuitele Gold și Silver, în funcție de disciplinele deschise de organizator“, menționează sursa citată.
 
Citește și:
 
Elena Novac, locul 1 mondial la Fitness Challenge în 2022
După titlul de campioană europeană la individual, îl vrea și pe cel similar mondial

 
România, o forță
 
La băieți, locul întâi în clasamentul mondial IFBB pe 2023 i-a revenit tot unui român, Lucian Popa, de la CSM Iași. România este o forță pe plan mondial la Speed Fit, și anul trecut câștigând nenumărate medalii la marile întreceri internaționale, Campionatul Mondial din Kârgâzstan, Campionatul European din Spania, Campionatul Balcanic din Macedonia de Nord sau Cupa Mondială din Spania.
 
La ultima întrecere, Lucian Popa și Elena Novac, membri ai echipei tricolore de Speed Fit, i-au adus României, rezultate excepționale!
 
Lucian Popa - aur la Man Gold individual
Lucian Popa - aur la Man Silver individual
Elena Novac - aur la Woman Gold individual
Elena Novac - aur la Woman Silver individual
Lucian Popa și Elena Novac - aur la Gold perechi mixte
Lucian Popa și Elena Novac - aur la Silver perechi mixte
Lucian Popa - aur la Gold perechi masculin
Lucian Popa și Silviu Dobre - aur la Silver perechi masculin
Elena Novac și Delia Lăcătaru - aur la Silver perechi feminin
Elena Novac și Delia Lăcătaru - argint la Gold perechi feminin
Argint cu Romania Team Silver.
 
„Toate momentele grele din timpul pregătirii au meritat“
 
„Competiția s-a desfășurat pe trei zile, prima a fost competiție individuală, Silver și Gold, a doua zi a fost întrecerea pe echipe, iar a treia zi am reprezentat România, împreună cu cei șase participanți. În 2024, promitem că toate medaliile vor fi de aur. Sunt foarte mândră că aud Imnul României și că este intonat pentru mine. Îmi aduc aminte toate momentele grele din timpul pregătirii și îmi dau seama că au meritat toate“, a declarat Elena Novac la microfonul Federației Române de Culturism și Fitness.
 
Coordonatorul lotului național de Speed Fit și președintele Comisiei de profil a Federației este Dan Pandelea, președintele ACS Power Gym Constanța și membru al FRCF.
 
„Sunt pe deplin recunoscătoare“
 
„De-a lungul anului, toți alergăm și muncim, încercând să realizăm tot ce ne-am propus. Finalul de an este un prilej bun să tragem linie și să reflectăm la ce am realizat și ce ne dorim să realizăm în anul care urmează. Pentru mine, 2023 s-a încheiat cu locul 1 în IFBB World Ranking, atât la Gold level, cât și la Silver level. Acesta este un rezumat a sute de ore de antrenament, disciplină, zile bune sau mai puțin bune, care trebuie depășite cu capul sus, toate acestea puțin contează atunci când iubești ceea ce faci. Sunt pe deplin recunoscătoare și dornică de a îmbunătăți pe viitor ceea ce mi-am propus. Vă doresc tuturor un 2024 plin de realizări și momente frumoase!“, a fost mesajul Elenei Novac.
 
Vasile Șerban, în lotul României pentru Euro
 
Un alt reprezentant al ACS Power Gym Constanța, dar de la secția de culturism, celebrul veteran Vasile Șerban (73 de ani), a fost selecționat în lotul României pentru Campionatul European din luna mai 2024. Anul trecut i-a adus sportivului care locuiește în Năvodari, cel mai important rezultat al carierei, medalia de bronz la Campionatul Mondial, categoria +60 ani Open. În cariera sa, Vasile Șerban a cucerit, în afară de bronzul mondial, 19 titluri de campion național la categoria Masters, dar și o medalie de aur și una de bronz la Campionatul Balcanic, medalia de bronz la Campionatul European, s-a clasat pe locul patru la Campionatul Mondial, dar a obținut și titlul de campion absolut al categoriei masters la Cupa Federaţiei.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Facebook (Elena Novac, Federația Română de Culturism și Fitness)
 
Citește și:
 
Constanța, pe podium și la Cupa Mondială de Speed Fit. Elena Novac, de la Power Gym, cinci medalii de aur și două de argint (GALERIE FOTO)
 
ACS Power Gym Constanța
Elena Novac, pe locul întâi mondial în clasamentul IFBB la Fitness Challenge în 2022 (GALERIE FOTO + DOCUMENT)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii