Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:14 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ACS Power Gym Constanța Elena Novac, pe locul întâi mondial în clasamentul IFBB la Fitness Challenge în 2022 (GALERIE FOTO + DOCUMENT)

ro

26 Jan, 2023 00:00 2147 Marime text

 
  • IFBB Fitness Challenge constă într-un circuit cu exerciții de forță în șase stații, în care sportivii încearcă să execute numărul maxim de repetări într-un interval de două minute.
 
Rezultatele deosebite obținute de România în 2022 la competițiile internaționale de Fitness Challenge, organizate sub egiga IFBB (Federația Internaționalăde Culturism), se oglindesc și în clasamentele mondiale pe anul trecut la această disciplină, în care tricolorii ocupă locuri de frunte.
 
După cum se arată în Regulamentul Federației Române de Cultutism și Fitness, IFBB Fitness Challenge constă într-un circuit cu exerciții de forță în șase stații, în care sportivii încearcă să execute numărul maxim de repetări într-un interval de două minute. „Sunt stabilite categorii, iar sportivii concurează între ei demonstrând performanța fizică maximă. Competiția este dedicată sportivilor care prioritizează performanța musculară în detrimentul competiției bazate exclusiv pe mușchi și lipsa grăsimii corporale. La individual, cupluri și pe echipe, competițiile se pot desfășura în circuitele Gold și Silver, în funcție de disciplinele deschise de organizator“, menționează sursa citată.
 
La egalitate cu locul trei
 
Iar în ierahia feminină a anului 2022 locul întâi în lume este ocupat de Elena Novac, în timp ce pe locul patru, la egalitate cu locul trei, este Camelia Ștefan, ambele fiind sportive la ACS Power Gym Constanța! De menționat că ierarhia IFBB a fost realizată numai pe baza rezultatelor individuale. Elena Novac a totalizat 31 de puncte, devansându-le pe podium pe Andra Moistus (Estonia - 23p) și Bianka Pek (Ungaria - 16p), aceasta din urmă având același număr de puncte cu Camelia Ștefan. Pe locul șase, cu 13,5 puncte, a fost plasată o altă constănțeancă, Diana Pivniceru, de la CS Farul Constanța, iar restul româncelor din top au ocupat următoarele poziții: Oana Vasilescu - 5 (cu 14,5p), Mariana Topal - 8 (cu 12p) și Lilla Kanizsay - 23 (cu 4,5p). La masculin, Cosmin Mărcuță (ACS Power Gym Constanța) ocupă locul 39 în lume, ceilalți români fiind clasați astfel: Lucian Popa - locul 4, Severin Irimia - locul 5, Andrei Apetrei - locul 17 și Agoston Moldovan - 43.     
 
„Ne pregătim să scriem istorie în 2023“
 
„2022 a fost un an de excepție… În urma rezultatelor obținute la Campionatele Europene și la Campionatele Mondiale am fost desemnată sportiva nr. 1 în clasamentul IFBB la disciplina fitness challenge în anul 2022! Mulțumesc tuturor celor care au avut încredere în mine: Federația Română de Culturism și Fitness, dl. Președinte FRCF Gabriel Toncean, antrenorului meu Dan Pandelea, sălii Ogen Gym, locul unde sunt antrenor și îmi desfășor pregătirea. Ne pregătim să scriem istorie în 2023“, este mesajul Elenei Novac, cea care le-a mulțumit și colegilor de la lotul național, „împreună cu care am atins performanțe extraordinare!“. 
 
Doar primul an de participare competițională
 
Originară din comuna constănțeană Lipnița, Elena Novac ocupă locul întâi în lume în chiar primul ei sezon competițional, fiind legitimată la ACS Power Gym Constanța în luna februarie a anului trecut. „Inițial, Elena venise la club pentru disciplina Wellness, dar am văzut în ea potențial pentru Fitness Challenge și ne-am axat pe acest segment, rezultatele ei fiind foarte bune, atât pe plan intern, cât și internațional. Mă ocupam de Comisia de Fitness Challenge de la FRFCF, apoi am devenit coordonator al lotului național. România a realizat succese importante, totul culminând cu Campionatul Mondial. Clasamentul IFBB pe 2022 are la bază doar rezultatele individuale, altfel Elena ar fi avut mult mai multe puncte în fruntarea clasamentului“, a declarat Dan Pandelea, preşedintele ACS Power Gym Constanţa și membru în BIroul Federal al FRCF.
 
Au doborât recordul mondial
 
La ediția 2022 a Campionatului Mondial de Fitness Challenge, întrecere care s-a desfășurat în Spania, la Santa Susanna, în luna noiembrie, tricolorii au obținut cinci titluri de campioni mondiali, două medalii de argint și trei medalii de bronz, Constanța find reprezentată în lotul României de Elena Novac, Camelia Ștefan și  Cosmin Mărcuță. Echipa României s-a clasat pe locul întâi și a devenit dublă campioană mondială la categoriile Fitness Challenge Silver Level Team și Fitness Challenge Gold Level Team. Mai mult, delegația tricoloră a doborât recordul mondial la categoria Fitness Challenge Silver Level Team, cu un punctaj de 2.321 repetări, câștigând duelul cu Ungaria: Fitness Challenge Silver Level Team - 2.321 (România) - 1.909 (Ungaria). Punctaj Fitness Challenge Gold Level Team: 1.720 (România) - 1.509 (Ungaria).
 
Fitness Challenge și Culturism
Aur, argint și bronz la Mondiale pentru Constanța. Record al lumii doborât de România! (GALERIE FOTO)


Elena Novac și Camelia Ștefan au devenit campioane mondiale, după ce s-au clasat pe primul loc la categoriile Fitness Challenge Silver Level Womens Couple și Fitness Challenge Gold Level Womens Couple. Medalie de aur s-a obținut și la categoria Fitness Challenge Silver Level Mixed Couple, la care Elena Novac și Cosmin Mărcuță au adus un nou titlu mondial pentru România. Camelia Ștefan a urcat pe podium de alte trei ori, obținând argintul la Fitness Challenge Silver Level Mixed Couple și bronzul la Fitness Challenge Gold Level Individual și la Fitness Challenge Gold Level Mixed Couple.
 
CS Farul Constanța și CS Power Gym Constanța, medalii la Campionatul European de Culturism și Fitness. România, revelația întrecerii (GALERIE FOTO)

La Santa Susanna s-a disputat, în luna mai, și Campionatul European de Fitness Challenge. Farista Diana Pivniceru a urcat de patru ori pe podium, cucerind aurul european la Silver Fitness Challenge perechi, alături de Severin Irimia (cei doi devenind campioni europeni la această probă), argint la Silver Individual Fitness Challenge și la Silver Fitness Challenge Team și bronz la Gold Individual Fitness Challenge. Evoluții deosebite a avut și Elena Novac, cea care a obținut trei medalii: aur la Silver Individual Fitness Challenge (campioană europeană) și argint la Gold Individual Fitness Challenge și la Silver Fitness Challenge Team.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Facebook (Federația Română de Culturism și Fitness, Elena Novac)
 
Citește și:
 
La Constanța s-a organizat prima competiție oficială de Fitness Challenge din România (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii