Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:19 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Academia de Volei Tomis Constanța, succes important pe terenul CS Bravol Brașov. A treia victorie consecutivă!

ro

01 Feb, 2022 00:00 2137 Marime text

 
  • Tinerele voleibaliste ale Academiei Tomis l-au avut pe bancă la Brașov și pe antrenorul principal Radu Began.
  • În meciul de sub Tâmpa a revenit în lot secundul Diana Dumitru, după o pauză de volei de un sezon, în care jucătoarea s-a axat pe studii.
  • În etapa viitoare, Academia Tomis va întâlni, pe teren propriu, CSU Hygienium Galați, una dintre favoritele la promovare.
 
Echipa feminină a Academiei de Volei Tomis Constanța care evoluează în Divizia A2, seria Est, a susținut meciul din etapa a noua, în deplasare cu CS Bravol Brașov, reușind o victorie importantă.
 
Jucătoarele de pe litoral au câștigat cu 3-1 (25-21, 25-20, 22-25, 25-17). Tinerele voleibaliste ale Academiei Tomis l-au avut pe bancă și pe antrenorul principal Radu Began, care a făcut drum întors de la Blaj, aflând la fața locului de amânarea meciului dintre Alba Blaj și CS Medgidia. De la Blaj, Radu Began s-a oprit la Brașov pentru a se reuni cu lotul, aflat în orașul de sub Tâmpa cu o zi înainte, alături de antrenorul secund Bianca Ioana Cojocaru.  
 
Au produs surpriza
 
„Academia de Volei Tomis produce surpriza, se impune în deplasare cu Bravol Brașov, în patru seturi, și ajunge la a treia victorie consecutivă în campionat, la capătul unui meci în care fetele au prestat un joc legat, controlând în mare parte partida. A fost o etapă care a consemnat și revenirea în lotul echipei a secundului Diana Dumitru, după o pauză de volei de un sezon, în care jucătoarea s-a axat pe studii. Având turnee simultane, o parte dintre speranțe au fost prezente la turneul de la Medgidia, iar o parte au făcut deplasarea la Brașov, cu Academia de Volei Tomis“, se arată pe pagina de Facebook a Academiei Tomis.
 
În această deplasare, echipa constănțeană s-a bazat pe Doina Cojocaru, Diana Milea, Andrada Alecu, Mihaela Otcuparu, Maria Roset, Bianca Brânză, Ruxandra Cojocaru, Sara Buricea, Alexia Ruci, Nicole Toma, Diana Dumitru și Alessia Crețu, coordonate de pe banca tehnică de Radu Began și Bianca Ioana Cojocaru.
 
Atacul Sarei Buricea a pus capăt meciului
 
„Începutul meciului a fost marcat de un set de debut controlat până la 18-9 de Tomis, moment în care gazdele au ridicat nivelul de joc și s-au apropiat la un singur punct, 21-20, însă fetele și-au păstrat calmul și luciditatea și au închis setul cu 25-21 cu puncte importante, dar și puncte câștigate pe fondul greșelilor neforțate ale adversarelor.
 
Setul secund a fost unul foarte echilibrat, ambele echipe mergând cap la cap până la punctul 20, diferența fiind făcută prin atacurile reușite ale Sarei Buricea, serviciile bune ale Alessiei Crețu, sau apărarea foarte bună la fileu ale Alexiei Ruci și Mihaelei Otcuparu, setul fiind închis de asul Sarei Buricea, scor 25-20.
 
Setul al treilea a fost unul în care fetele au condus cu 19-14, situație în care banca tehnică a mizat pe junioare în toate posturile, odihnind jucătoarele cu experiență, moment de care gazdele au profitat și au revenit în joc conducând cu 21-20 ca mai apoi să-l închidă în favoarea lor cu 25-22.
 
Ultimul set a fost echilibrat până la punctul 10, când s-a consemnat și ultima egalitate între echipe. Tomis a punctat constant, a fost precisă în coordonare, foarte bună la recepție și eficientă pe atac, astfel că victoria nu s-a lăsat așteptată prea mult, Tomis punând capăt meciului printr-un atac reușit al Sarei Buricea, 25-17“, mai menționează sursa citată.
 
În etapa viitoare, Academia Tomis va întâlni pe teren propriu, pe 5 februarie, CSU Hygienium Galați, una dintre favoritele la promovare, care, în ultimul meci de campionat a învins CSM București cu 3-0.  
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Sursa foto: Facebook (Academia de Volei Tomis)

 
Citește și:

Divizia A2
Voleibalistele de la Academia Tomis Constanţa, succes în deplasare, după un meci nebun
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii