Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
11:02 25 05 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Moment important“ Academia de Volei Tomis Constanța a promovat în premieră în Divizia A1 (GALERIE FOTO)

ro

18 Apr, 2022 14:44 1061 Marime text
 
  • Constanța nu a mai avut din 2016 echipă angrenată în întrecerea masculină a primului eșalon.
 
Constanța va avea din nou reprezentantă în eșalonul de elită al voleiului masculin românesc, după ce Academia de Volei Tomis Constanța a promovat în premieră în Divizia A1.
 
Jucătorii pregătiți de Răzvan Parpală au participat la turneul de promovare de la Zalău, pe care l-au încheiat pe primul loc (după două victorii în trei meciuri), astfel că orașul de la malul mării a făcut pasul către primul eșalon.    

Rezultatele au fost: 2-3 (26-24, 15-25, 25-18, 20-25, 15-17) cu CSM Suceava, 3-0 (25-12, 25-15, 25-19) cu CS Oțelu Roșu și 3-0 (25-18, 25-19, 25-18) cu ACS Volei Club Zalău 2015.
 
Clasament final: 1. Academia Tomis – 7p, 2. CSM Suceava – 6p, 3. Volei Club Zalău – 5p, 4. CS Oțelu Roșu – 0p.
 

După două sezoane, băieții Academiei de Volei Tomis reușesc o promovare istorică în Divizia A1. Academia de Volei Tomis încheie pe primul loc Turneul de Promovare de la Zalău cu două victorii în trei meciuri și face pasul spre Divizia A1.
 
Cu un lot format din veterani dar și tineri de perspectivă, Academia de Volei Tomis promovează pentru prima dată în Divizia A1. Din 2016 Constanța nu a mai avut o echipă masculină angrenată în prima ligă astfel că performanța realizată de băieți este una muncită și binemeritată.
 
După un prim sezon în care Tomis a fost prezentă în Turneul Semifinal și s-a luptat cu alte echipe puternice pentru promovare, al doilea sezon a fost unul solid, constant, sigur, fără a lăsa loc de interpretări, sezon în care băieții antrenați de Răzvan Parpală au făcut meciuri remarcabile în care rareori au pierdut set, clasându-se pe primul loc în Seria A2 Est.
 
Așa s-a întâmplat și la Turneul Final organizat la Zalău, unde au participat gazdele organizatoare Volei Club Zalău 2015, CSM Suceava și CS Oțelul Roșu unde AV Tomis s-a impus cu Zalău și Oțelul Roșu în trei seturi și a cedat cu CSM Suceava în set decisiv.
 


O performanță care marchează un moment important în voleiul masculin constănțean ce rămăsese fără o reprezentantă în prima divizie din 2016, după retragerea CVM-ului din campionat. O performanță istorică în care, timp de două sezoane (unul în pandemie și unul parțial jucat fără restricții), Academia de Volei Tomis a jucat un singur turneu în fața propriilor suporteri, evoluând în rest numai în deplasare. Drumurile lungi, deplasările de mai multe zile, restricțiile, programul încărcat, au fost depășite cu succes de experiența și ambiția băieților iar nivelul de volei prestat și constanța băieților în teren au fost de necontestat în acest sezon, este mesajul Academiei Tomis.

 
Lotul cu care formația de pe litoral a obținut promovarea în Divizia A1 a fost format din: Cosmin Ghimeș, Vlad Leu, Dragoș Pavel, George Gavriz, Eduard Popa, Bogdan Beiu, Alexandru Voicu, Mihai Mihăilă, Paul Cămui, Theodor Frîncu, Rareș Gălățescu, Adrian Manole și Andrei Grigore.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Facebook (Academia de Volei Tomis Constanța)
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii