Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:13 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Celebrul luptător Cătălin Moroşanu, alături de Emil Ghinea la Craiova Super Rally. Pilotul din Mangalia, pe locul întâi la grupa 3A (galerie foto)

ro

16 Sep, 2019 00:00 3961 Marime text

Pilotul din Mangalia Emil Ghinea a participat cu succes şi la etapa a treia, cea de la Craiova, a Campionatului Naţional Super Rally 2019. Sportivul a fost câştigător la grupa 3A (maşini peste 300 CP, cu o singură puncte motoare) şi a ocupat un loc bun în finală.

Emil Ghinea a pilotat un bolid Renault Clio V6 şi a evoluat foarte bine. În finală, în care au concurat primii 12 concurenţi, reprezentantul Mangaliei s-a clasat pe poziţia a şaptea, la fel ca la etapa de la Mangalia (prima a campionatului), în care a fost al doilea la grupa 3A (după Mihai Leu). „Şi la Craiova a fost o întrecere reuşită. Spectatori foarte mulţi, organizare bună, vreme frumoasă. Deşi traseul a fost foarte virajat, ceea ce nu se pretează maşinii mele, am reuşit să câştig la grupa 3A. Alături de mine, la această rundă, a fost şi luptătorul Cătălin Moroşanu“, a declarat Emil Ghinea.

La Bucureşti, concurează de ziua sa!



După Mangalia, Campionatul de Super Rally a programat etapa de la Tg. Mureş, în care pilotul din Mangalia s-a situat pe doi la grupa 3A (tot după Mihai Leu) şi pe poziţia a şasea în finală. Ultima etapă a întrecerii este cea de la Bucureşti. Emil Ghinea va participa şi acolo şi ţine în mod deosebit să facă o nouă figură frumoasă, cu atât mai mult cu cât runda se va desfăşura chiar de ziua sa de naştere, pe 26 octombrie, când împlineşte 41 de ani!

Aproape de un nou titlu de campion



Pe lângă Super Rally, Emil Ghinea concurează în acest sezon şi la Campionatul Naţional de Viteză în Coastă, la clasa E2-SH-3000, iar, după şapte etape (Râşnov, Cheile Grădiştei, Poiana Braşov, Reşiţa, Sinaia, Mediaş, Rânca), este lider în clasamentul general! Mai sunt de disputat două etape, la Câmpulung Muscel (21-22 septembrie) şi la Poiana Braşov (12-13 octombrie), iar pilotul din Mangalia are cele mai mari şanse să cucerească un nou titlu de campion al României, fiindu-i suficientă o singură victorie în cele două etape. „Sunt mulţumit de evoluţia de până acum. Deşi, etapă de etapă, m-am confruntat cu probleme de transmisie la maşină, am trecut peste ele şi am obţinut rezultate deosebite“, a spus Emil Ghinea, care, la precedenta etapă, de la Rânca, s-a clasat pe locul întâi.    

Din 2011, an de an pe podium



Din 2011, de când concurează în Campionatul Naţional de Viteză în Coastă, Emil Ghinea nu a ratat podiumul în niciun an! În ediţia 2018 a CNVC, Emil a devenit vicecampion al României la grupa H, clasa 3 (fosta denumire a E2-SH-3000), iar pe echipe s-a clasat pe locul trei pe ţară cu Transitions Team. De asemenea, la GT - grupa maşinilor cu tracţiune spate (propulsie), a ocupat la final poziţia a patra. În 2017, Emil a fost vicecampion al României la GT, iar la grupa H, clasa 3, s-a clasat pe locul patru. La H3, Emil Ghinea a cucerit până acum trei titluri de campion al României (în anii 2011, 2013 şi 2014), iar vicecampion a mai ieşit în sezoanele 2012 şi 2015.

Club de motorsport înfiinţat la Mangalia



Pilotul din Mangalia are un program extrem de greu şi de încărcat în acest sezon, participând la curse săptămână de săptămână, la CNVC, la Super Rally, dar şi pe echipe, cu Auto Speed Team, care, în acest moment, ocupă locul trei în clasament. Auto Speed Team este formaţia de la ACS Auto Speed Mangalia, un club înfiinţat anul acesta de Emil Ghinea, primul club de motorsport din Mangalia. În campionat, Auto Speed Team a evoluat cu doi piloţi, Emil Ghinea şi Alin George Luca (elevul său), care conduce un Citroen C2 R2. Această echipă este cea mai mică din întrecere, celelalte având patru - cinci membri. „Auto Speed Team nu a evoluat de la începutul sezonului. De la anul, ne mărim echipa, vom fi patru membri, şi sperăm la un rezultat mult mai bun în campionat. Aşteptăm în club noi membri pasionaţi de auto“, a spus Emil Ghinea, care a subliniat ajutorul pe care l-a primit pentru a ajunge la performanţele din acest sezon: „Le mulţumesc partenerilor mei, fără de care nu aş fi putut participa în două campionate. Îi mulţumesc şi echipei mele tehnice, mecanicii mei «nebuni» rezolvând toate problemele apărute la maşină. Nu în ultimul rând, îi sunt recunoscător familiei mele pentru sprijin“.   
      
Citeşte şi:

Celebrul luptător Cătălin Moroşanu, alături de Emil Ghinea la Craiova Super Rally. Pilotul din Mangalia, pe locul întâi la grupa 3A (galerie foto)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii