Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:14 18 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A început anul în forţă Atletul Răzvan Grecu, din Constanţa, în topul european şi mondial al probei de triplusalt

ro

03 Feb, 2017 00:00 1248 Marime text
Reprezentanţii Constanţei la etapa întâi a Campionatului Naţional de seniori, tineret şi juniori la atletism, întrecere de sală desfăşurată la Bucureşti, au urcat de şapte ori pe podium. 
 
Au câştigat probele la care au concurat Cristian Radu (CSM Ploieşti - CS Farul Constanţa; antrenor, Robertino Tănase) - 400 m (48,95 s), Radu Costache (CS Farul; antrenori, Cecilia Gevat şi Alion Larion) - 60 m garduri juniori 1 (8,11 s) şi Răzvan Grecu (CSS1 Constanţa - CS Farul; antrenor, Daniel Cojocaru) - triplusalt (16,28 m). „Răzvan Grecu a reuşit un rezultat foarte bun, care, până acum în sezonul de sală, este a doua performanţă mondială la juniori 1 şi a şaptea europeană la seniori, Răzvan fiind în primul an ca junior 1. În acest sezon, ne-am propus ca la Campionatul European de juniori 1, în aer liber, de la Grosseto (Italia, 20 - 23 iulie), să prindem finala de opt, deşi, dacă o ţinem în ritmul în care am început anul, ne putem gândi la mai mult“, a declarat Cristian Cojocaru.

Cristi Boboc, trei sărituri de peste 16 m

Pe poziţia secundă la întrecerea din Bucureşti s-au clasat Ionuţ Neagoe (CS Farul - CSU Piteşti; antrenoare, Angela Popescu), la 60 m (6,79 s), şi Adrian Boldeanu (CS Farul - CSU Piteşti; antrenori, Cecilia Gevat şi Alin Larion), la 60 m garduri (8,18 s), în vreme ce Cornel Bănănău (CS Farul - CSM Craiova; antrenoare, Anca Heltne), la 60 m garduri (8,33 s), şi Cristi Boboc (CS Farul; antrenor, Daniel Cojocaru), la triplusalt (16,10 m), au ocupat ultima treaptă a podiumului. „Cristi Boboc a făcut şi el un concurs foarte bun, în ciuda faptului că, înainte cu o seară de întrecere, a avut o problemă medicală, făcând o indigestie. E prima oară când realizează trei sărituri de peste 16,00 m într-un concurs, ceea ce nu-i de colo“, a mai arătat Cristian Cojocaru.

Aproape de podium

Alţi doi atleţi de pe litoral, pregătiţi de Cecilia Gevat şi Alin Larion, Cristian Nedelcu (CS Farul - CSU Galaţi), la 60 m garduri (8,55 s), şi Marian Petre (CS Farul), la triplusalt (14,36 m), s-au clasat în apropierea primelor trei poziţii, pe cinci. La competiţie au participat 221 de atleţi şi 105 atlete, de la 92 de cluburi.
 
Sursa foto: Facebook (Răzvan Grecu)

Ti-a placut articolul?

Comentarii