Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:15 17 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Reţea de alimentare cu gaze naturale în Lazu

ro

15 Mar, 2011 02:39 2479 Marime text
Agigea_-Cristian_Carjaliu_0.jpgLocalitatea Lazu va avea în curând reţea de alimentare cu gaze naturale.

Primarul comunei Agigea, Cristian Cîrjaliu, ne-a declarat că anul acesta vor începe lucrările de montare a reţelei de distribuţie de gaze naturale. „În cursul acestui an încep lucrările de montare a reţelei de distribuţie gaze naturale, derulate împreună cu firma specializată în acest domeniu. În Agigea urmează să extindem această reţea numai după ce se va rezolva problema subtraversării Canalului Dunăre - Marea Neagră", a afirmat edilul din Agigea. Potrivit primarului Cîrjaliu, investiţia în localitatea Lazu este de aproximativ un milion de euro, cofinanţarea asigurată de comuna Agigea fiind de circa 25%. „Contribuţia va consta în lucrări de săpături şi acoperire a conductei. În ceea ce priveşte investiţia în Agigea, încă se fac studii", a precizat Cristian Cîrjaliu.

În perioada următoare, Primăria Agigea va construi şi două locuri de joacă pentru copii. „Pe strada Aurel Vlaicu din Agigea vom începe în acest an să construim un parc de joacă Ţara Piticilor, pentru copiii din cartierul situat în zona stadion", a precizat primarul comunei Agigea. Administraţia locală a comunei Agigea va construi un loc de joacă şi în localitatea Lazu. Spaţiul de joacă va fi amplasat în parcul actual. Tot la Lazu urmează să se construiască şi o grădiniţă nouă, care va avea trei săli de grupă.

Şi în Agigea urmează să fie demarată construcţia unei noi grădiniţe. Finanţarea va fi asigurată de către ministerul Educaţiei, iar clădirea în care va funcţiona noua unitate de învăţământ preşcolar va fi situată în cartierul de vest şi va avea şase săli de clasă.

Canalizare în Agigea

Un obiectiv al administraţiei locale reprezentate de către Cristian Cîrjaliu este şi extinderea reţelei de canalizare din localitatea Agigea. „Este vorba despre un proiect depus spre finanţare pe POS Mediu, în valoare de 2,5 milioane euro. În primul rând vom extinde reţeaua în vatra veche a satului Agigea, iar apoi vom găsi soluţii şi pentru cartierele mai noi. Lungimea reţelei de canalizare ce va fi realizată prin acest proiect va fi de 9 kilometri, iar cea de alimentare cu apă ce va fi construită în paralel va avea aceeaşi lungime", a subliniat primarul Cristian Cîrjaliu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii